0 0
Nutella noisetta fat bombs

Nutella noisetta fat bombs

Hazelnut chocolate fat bombs! keto, low-carb and yummy!
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Low Calorie
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Freezer
  • Low Carb-Keto
  • 25 mins
  • Serves 22-24 σοκολατάκια
  • Εύκολο

Ingredients

«Σοκολάτα», «σοκολάτα» και πάλι «σοκολάτα» θα πω αν με ρωτήσετε «σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;»! Τα τελευταία χρόνια όμως, έχοντας κόψει τις συμβατικές σοκολάτες αντιλαμβάνομαι ότι σιγά σιγά αρχίζω να τις αισθάνομαι λίγο βαριές. Είναι το βούτυρο κακάο, που για μένα έχει αρκετά έντονη γεύση, και όχι πολύ του γούστου μου.

Σοκολάτα όμως μπορούμε να φτιάξουμε με λάδι καρύδας, που είναι ελαφρύ, νόστιμο και μας αδυνατίζει κιόλας! Όταν δε  η σοκολάτα αυτή έχει και χαμηλούς υδατάνθρακες, ε τι άλλο να ζητήσει κανείς;!

Ανάμεσα στους πειραματισμούς μου για τα fat bombs, δε θα μπορούσε να λείπει ο συνδυασμός κακάο-φουντούκι. Ενώ λοιπόν είναι στην ουσία σοκολάτάκι μερέντας, έχοντας μέσα και ένα ολόκληρο φουντούκι κάλλιστα το λες και noisetta. Θα μπορούσαν να λέγονται και Noisetta Fat Bombs!!!

Για όσους δεν θέλουν να είναι απαραίτητα σοκολατάκια χαμηλών υδατανθράκων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ζάχαρη καρύδας, που τα κάνει ακόμα πιο γευστικά.

(Visited 108 times, 1 visits today)


Ingredients

60γρ άοσμο λάδι καρύδας
60γρ φουντουκοβούτυρο
40γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
45γρ ερυθριτόλη που θα τη χτυπήσετε να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται ή ζάχαρη καρύδας άχνη αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων
25 περίπου κομμάτια ψημένα φουντούκια ολόκληρα ή χοντροκομμένα στο μούλτι, όπως προτιμάτε και ανάλογα με τις φόρμες σας

Βήματα

1
OK!

Βάζετε τα 4 πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν.

2
OK!

Αποσύρετε από τη φωτιά, και αν έχετε κανει κομματάκια τα φουντούκια τα ρίχνετε μέσα διαφορετικά, βάζετε από ένα φουντούκι σε κάθε ατομική φόρμα για τα σοκολατάκια και γεμίζετε τις φόρμες με τη σοκολάτα.

3
OK!

Τα βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, έτοιμα! Διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Ψωμάκια «ολικής» για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)
επόμενο
Ψωμί κάνναβης (keto bread)

Σχολιάστε