0 0
Nutella noisetta fat bombs

Nutella noisetta fat bombs

Hazelnut chocolate fat bombs! keto, low-carb and yummy!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Low Carb-Keto
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 25 mins
  • Serves 22-24 σοκολατάκια
  • Easy

Ingredients

“Σοκολάτα”, “σοκολάτα” και πάλι “σοκολάτα” θα πω αν με ρωτήσετε “σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;”! Τα τελευταία χρόνια όμως, έχοντας κόψει τις συμβατικές σοκολάτες αντιλαμβάνομαι ότι σιγά σιγά αρχίζω να τις αισθάνομαι λίγο βαριές. Είναι το βούτυρο κακάο, που για μένα έχει αρκετά έντονη γεύση, και όχι πολύ του γούστου μου.

Σοκολάτα όμως μπορούμε να φτιάξουμε με λάδι καρύδας, που είναι ελαφρύ, νόστιμο και μας αδυνατίζει κιόλας! Όταν δε  η σοκολάτα αυτή έχει και χαμηλούς υδατάνθρακες, ε τι άλλο να ζητήσει κανείς;!

Ανάμεσα στους πειραματισμούς μου για τα fat bombs, δε θα μπορούσε να λείπει ο συνδυασμός κακάο-φουντούκι. Ενώ λοιπόν είναι στην ουσία σοκολάτάκι μερέντας, έχοντας μέσα και ένα ολόκληρο φουντούκι κάλλιστα το λες και noisetta. Θα μπορούσαν να λέγονται και Noisetta Fat Bombs!!!

Για όσους δεν θέλουν να είναι απαραίτητα σοκολατάκια χαμηλών υδατανθράκων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ζάχαρη καρύδας, που τα κάνει ακόμα πιο γευστικά.

(Visited 555 times, 1 visits today)


Ingredients

60γρ άοσμο λάδι καρύδας
60γρ φουντουκοβούτυρο
40γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
45γρ ερυθριτόλη που θα τη χτυπήσετε να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται ή ζάχαρη καρύδας άχνη αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων
25 περίπου κομμάτια ψημένα φουντούκια ολόκληρα ή χοντροκομμένα στο μούλτι, όπως προτιμάτε και ανάλογα με τις φόρμες σας

Steps

1
Done

Βάζετε τα 4 πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν.

2
Done

Αποσύρετε από τη φωτιά, και αν έχετε κανει κομματάκια τα φουντούκια τα ρίχνετε μέσα διαφορετικά, βάζετε από ένα φουντούκι σε κάθε ατομική φόρμα για τα σοκολατάκια και γεμίζετε τις φόρμες με τη σοκολάτα.

3
Done

Τα βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, έτοιμα! Διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ψωμάκια “ολικής” για μπέργκερ χωρίς αλεύρι/γλουτένη (keto bread)
next
Ψωμί κάνναβης (keto bread)

3 Comments Hide Comments

Καλησπέρα!Αντί για λάδι καρύδας μπορώ να βάλω βούτυρο κακάο?Θα επηρεάσει το αποτέλεσμα?

Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Μπορείτε βεβαίως απλά θα είναι λίγο πιο “βαριά” η γεύση τους

Καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να παρατιθενται σε καποιο σημειο και τα θρεπτικα συστατικα (υδατανθρακες, θερμιδες) καθε συνταγης , αν βεβαια αυτο δεν ειναι ιδιαιατερα χρονοβορο για εσας. Προσπαθω να κανω διατροφη κετο και παιζει ρολο το ημερησιο οριο υδατανθρακων κ θερμιδων. Οπως και να ναι ολες οι συνταγες σας ειναι πολυ ενδιαφερουσες και εχουμε αρχισει να τις δοκιμαζουμε οικογενειακως!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.