Ingredients
-
60γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
60γρ φουντουκοβούτυρο
-
40γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη)
-
45γρ ερυθριτόλη που θα τη χτυπήσετε να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται ή ζάχαρη καρύδας άχνη αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων
-
25 περίπου κομμάτια ψημένα φουντούκια ολόκληρα ή χοντροκομμένα στο μούλτι, όπως προτιμάτε και ανάλογα με τις φόρμες σας
“Σοκολάτα”, “σοκολάτα” και πάλι “σοκολάτα” θα πω αν με ρωτήσετε “σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;”! Τα τελευταία χρόνια όμως, έχοντας κόψει τις συμβατικές σοκολάτες αντιλαμβάνομαι ότι σιγά σιγά αρχίζω να τις αισθάνομαι λίγο βαριές. Είναι το βούτυρο κακάο, που για μένα έχει αρκετά έντονη γεύση, και όχι πολύ του γούστου μου.
Σοκολάτα όμως μπορούμε να φτιάξουμε με λάδι καρύδας, που είναι ελαφρύ, νόστιμο και μας αδυνατίζει κιόλας! Όταν δε η σοκολάτα αυτή έχει και χαμηλούς υδατάνθρακες, ε τι άλλο να ζητήσει κανείς;!
Ανάμεσα στους πειραματισμούς μου για τα fat bombs, δε θα μπορούσε να λείπει ο συνδυασμός κακάο-φουντούκι. Ενώ λοιπόν είναι στην ουσία σοκολάτάκι μερέντας, έχοντας μέσα και ένα ολόκληρο φουντούκι κάλλιστα το λες και noisetta. Θα μπορούσαν να λέγονται και Noisetta Fat Bombs!!!
Για όσους δεν θέλουν να είναι απαραίτητα σοκολατάκια χαμηλών υδατανθράκων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ζάχαρη καρύδας, που τα κάνει ακόμα πιο γευστικά.
Για οικονομικά υλικά επισκεφθείτε το paneri.gr
Ingredients
60γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
60γρ φουντουκοβούτυρο | |
40γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (χωρίς ζάχαρη) | |
45γρ ερυθριτόλη που θα τη χτυπήσετε να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται ή ζάχαρη καρύδας άχνη αν δε σας ενδιαφέρει να είναι χαμηλών υδατανθράκων | |
25 περίπου κομμάτια ψημένα φουντούκια ολόκληρα ή χοντροκομμένα στο μούλτι, όπως προτιμάτε και ανάλογα με τις φόρμες σας |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα 4 πρώτα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν. |
2
Done
|
Αποσύρετε από τη φωτιά, και αν έχετε κανει κομματάκια τα φουντούκια τα ρίχνετε μέσα διαφορετικά, βάζετε από ένα φουντούκι σε κάθε ατομική φόρμα για τα σοκολατάκια και γεμίζετε τις φόρμες με τη σοκολάτα. |
3
Done
|
Τα βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά, έτοιμα! Διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη. |
3 Comments Hide Comments
Καλησπέρα!Αντί για λάδι καρύδας μπορώ να βάλω βούτυρο κακάο?Θα επηρεάσει το αποτέλεσμα?
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση! Μπορείτε βεβαίως απλά θα είναι λίγο πιο “βαριά” η γεύση τους
Καλημερα! Θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να παρατιθενται σε καποιο σημειο και τα θρεπτικα συστατικα (υδατανθρακες, θερμιδες) καθε συνταγης , αν βεβαια αυτο δεν ειναι ιδιαιατερα χρονοβορο για εσας. Προσπαθω να κανω διατροφη κετο και παιζει ρολο το ημερησιο οριο υδατανθρακων κ θερμιδων. Οπως και να ναι ολες οι συνταγες σας ειναι πολυ ενδιαφερουσες και εχουμε αρχισει να τις δοκιμαζουμε οικογενειακως!