0 0
Σπιτικό φρέσκο γάλα βρώμης

Σπιτικό φρέσκο γάλα βρώμης

Features:
  • Blender
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 1 λίτρο γάλα
  • Easy

Ingredients

Ξεκινώντας να δοκιμάζω γάλατα καρπών, ενθουσιάστηκα! Τόσες γεύσεις, τόσες εναλλακτικές, αλλά πρέπει να ομολογήσω λίγο δαπανηρές. Συνήθως δε, στην Ελλάδα, σε ένα σπίτι με παιδιά καταναλώνεται πολύ γάλα. Έτσι, καταλαβαίνω τον προβληματισμό των περισσοτέρων, για την τιμή αυτών των φυτικών ροφημάτων.

Και για αυτό όμως σας έχω λύση… Γάλα homemade! Όπως και με το γάλα αμυγδάλου, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γάλα βρώμης στο σπίτι, μόλις σε 5 λεπτά!!! Ακόμα πιο εύκολα δηλαδή, καθώς δε χρειάζεται να θυμηθείτε να μουλιάσετε τη βρώμη (όπως τα αμύγδαλα) από την προηγούμενη μέρα.

Είναι πολύ νόστιμο, και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ! Σκεφτείτε ότι θέλετε μόνο 120γρ βρώμη για να φτιάξετε 1 λίτρο γάλα… που αν το υπολογίσουμε βγαίνει από 0,25-0,40 ευρώ το λίτρο (ανάλογα με την τιμή της βρώμης που θα βρείτε)!!!!!!! Τσάμπα, μεταξύ μας! Εκτός αυτού, δεν έχει κανένα συντηρητικό ή άλλο πρόσθετο. Μπορείτε να το γλυκάνετε αν θέλετε λίγο με 1-2 βασιλικούς χουρμάδες ή 1-2 κ.σ. αγάβη.

Ο μεγάλος μου γιος το προτιμάει, και τρελαίνεται για κακάο που φτιάχνουμε με αυτό το γάλα. Είναι το αγαπημένο και του μπαμπά του, οπότε στο σπίτι είμαστε μοιρασμένοι, μισοί αμυγδαλόγαλα και μισοί γάλα βρώμης, χαχα!

(Visited 1,237 times, 1 visits today)


Ingredients

120γρ νιφάδες βρώμης
1 λίτρο νερό φίλτρου
1-2 βασιλικοί χουρμάδες ή 1-2 κ.σ. σιρόπι αγάβης προαιρετικά

Steps

1
Done

Βάλτε τη βρώμη στο μπλέντερ σας στην αρχή με λίγο νερό για να χτυπηθεί ώστε να γίνει μία πάστα.

2
Done

Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό. Αν θέλετε να το γλυκάνετε με τους χουρμάδες, θα τους προσθέσετε (χωρίς το κουκούτσι!) σε αυτό το βήμα, αν προτιμήσετε την αγάβη, στο τέλος.

3
Done

Βάζετε το τούλινο ειδικό πουγκί σε ένα μπωλ και ρίχνετε το γάλα. Αν δεν έχετε τούλινο πουγκί, περάστε το από ένα στραγγιστήρι σαν αυτό που στραγγίζουμε το τσάι, απλά μεγαλύτερο.

4
Done

Στραγγίζετε με τα χέρια σας το πουγκί και βγαίνει το γάλα. Αν βάλετε το σιρόπι αγάβης για λίγη γλύκα το προσθέτετε εδώ και απλά ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Διατηρήστε το καλύτερα σε γυάλινο βάζο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπιφτέκια σόγιας
next
Σοκολατάκια “γάλακτος” με αμύγδαλα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.