0 0
Κράκερ ελιάς

Κράκερ ελιάς

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 25-30 κράκερ (1 ταψί φούρνου)
  • Easy
  • 180

Ingredients

Έχω πάει στη φίλη μου τη Νικολέττα, να λιαστούμε στον κήπο. Έχει ένα υπέροχο σπίτι, με ένα τεράστιο κήπο γεμάτο ελιές. Γέννησε πρόσφατα ένα αξιολάτρευτο αγοράκι, τον Άλκη, και πήγα να τους δω και να τα πούμε. Φτάνοντας εκεί, η Νικολέττα κάτι ανακάτευε. “Τι φτιάχνεις;”, τη ρωτάω, “α, τίποτα, κάτι κρακεράκια με ελιά, δεν ξέρω αν θα σου αρέσουν”… έφαγα όλο το ταψί (νομίζω!)! Όπως καταλαβαίνετε, μάλλον μου άρεσαν!

Τα κρακεράκια αυτά είναι μία φανταστική και εύκολη ιδέα, για γρήγορο σνακ ή και κέρασμα σε πάρτυ και τραπέζια, υπέροχα για ντιπ με τυρί ή άλλες αλοιφές (όπως λέμε στη Θεσσαλονίκη, χαχαχα!). Επειδή όμως λόγω της υγρασία της ελιάς, δε διατηρούνται τραγανά χωρίς λάδι, έβαλα λίγο το χεράκι μου πιο πέρα από τη συνταγή της Νικολέττας, που ξέρω ότι με αφήνει να πειραματίζομαι με τις συνταγές της. Έτσι λοιπόν, το μόνο που άλλαξα ήταν ότι πρόσθεσα λάδι καρύδας (μπορείτε να βάλετε και λάδι ελιάς, αλλά δε θα είναι light!) και έτσι διατηρούνται τραγανά σε αεροστεγές τάπερ για όσες μέρες θέλετε. Μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά για ένα διαφορετικό σνακ στο σχολείο ή να συνοδεύσουν και το μεσημεριανό τους στο σπίτι για να φάνε και τον τόσο ευεργετικό λιναρόσπορο που βοηθά τόσο τα παιδιά με τα εκπληκτικά του λιπαρά οξέα.

Είναι φυσικά vegan, άρα και νηστίσιμα, έτσι μπορείτε να τα απολαύσετε και όσοι νηστεύετε αυτή την περίοδο πριν το Πάσχα.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 933 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ νιφάδες βρώμης
3 κ.σ. τριμμένος Λιναρόσπορος
1 κ.γ. κοφτό Τζίντζερ
1/2 κ.γ. Κουρκουμάς
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3/4-1 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
3-4 κ.σ. ελιές σε ροδέλες πράσινες ή μαύρες
30γρ λιωμένο Λάδι καρύδας προαιρετικά, διαβάστε αναλυτικά στα tips

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέτετε τις ελιές και ανακατεύετε καλά ξανά.

3
Done

Προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και το λάδι και ανακατεύετε καλά να γίνει ένας σφιχτός χυλός. Αφήστε το για 10 λεπτά.

4
Done

Το μείγμα θα πρέπει να έχει σφίξει και να είναι σα ζυμάρι. Προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι αν χρειάζεται. Το απλώνετε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και χαράσσετε τα σχήματα που θέλετε με ένα μαχαίρι, τετράγωνα ή τρίγωνα ότι σας αρέσει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κουτάλι και να απλώσετε μέρος της ζύμης σε στρόγγυλο σχήμα πάνω στο ταψί όπως έκανα εγώ, αλλά θα είναι πιο ανάγλυφα και δε θα είναι τόσο λεπτά.

5
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1-1.5 ώρα περίπου (γυρνώντας τα κάθε 20-30 λεπτά) μέχρι να στεγνώσουν. Ελέγχετε και λίγο νωρίτερα, γιατί αν ο φούρνος σας είναι πιο δυνατός ή τα έχετε πλάσει πιο λεπτά ίσως καούν. Τα κρυώνετε σε μία σχάρα.



Extra Tips

  • Το λάδι μπορείτε να το παραλείψετε, αν όμως δεν τα φάτε την ώρα που τα βγάλετε από το φούρνο και μείνουν, ακόμα και σε αεροστεγές τάπερ θα μαλακώσουν λόγω υγρασίας της ελιάς.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μαρμελάδα φράουλα χωρίς… βράσιμο!
next
Κέικ μήλου της Τίνας

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.