Ομελέτα χωρίς αυγά! ή αλλιώς… Τοφουλέτα!!!

Ομελέτα χωρίς αυγά! ή αλλιώς… Τοφουλέτα!!!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 2-3
  • Easy

Ingredients

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ομελέτα… χωρίς αυγά! Και έχετε δίκιο, δεν είναι ακριβώς ομελέτα, αλλά της μοιάζει πολύ! Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε λαχανικά και τόφου, έτσι μπορείτε να πειραματιστείτε και να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Σε περιόδους νηστείας ή αποτοξίνωσης μπορείτε να κάνετε αυτή την εκδοχή της ομελέτας που έχει πολύ πρωτεΐνη, πολλά θρεπτικά συστατικά και ελάχιστες θερμίδες!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 565 times, 1 visits today)


Ingredients

250g Τόφου
1 μικρό/μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 Πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη
1 κούπα ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου
1 κ.γ. κουρκουμάς
1/3-1/2 κ.γ. Τσίλι προαιρετικά
1 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας
θαλασσινό αλάτι , πιπέρι

Steps

1
Done

Κόβετε το κρεμμύδι στα δύο και μετά σε πολύ λεπτές ροδέλες και το βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι.

2
Done

Το αχνίζετε με λίγο νερό μέχρι να μαραθεί ή αν χρησιμοποιήσετε λάδι, το σωτάρετε για λίγο.

3
Done

Κόβετε την πιπεριά σε λεπτές ροδέλες και προσθέστε την στο κρεμμύδι.

4
Done

Κόβετε μικρά κομματάκια τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα προσθέτετε και αυτά.

5
Done

Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν όλα τα λαχανικά. Αφαιρείτε τα λαχανικά από το τηγάνι, τα αφήνετε προσωρινά στην άκρη.

6
Done

Στο άδειο τηγάνι ρίχνετε το τόφου τρίβοντας το στο χέρι σας (όπως τρίβουμε το τυρί), και με μία σπάτουλα το ανακατεύετε μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά του.

7
Done

Προσθέτετε τον κουρκουμά, τόσο ώστε να πάρει το χρώμα μιας “ομελέτας”, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

8
Done

Αν βάλετε τσίλι, το προσθέτετε τώρα, διαφορετικά μπορείτε να το βάλετε μόνο στη μερίδα σας στο σερβίρισμα.

9
Done

Μόλις φύγουν τα υγρά από το τόφου, ρίχνετε μέσα και τα λαχανικά που έχουμε μαγειρέψει πριν και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.Έτοιμο!!!



Extra Tips

  • Σερβίρετε ζεστό, αλλά αν σας μείνει μπαίνει και διατηρείται στο ψυγείο έως και 3-4 μέρες. Είναι το ίδιο νόστιμο και κρύο!
  • Μπορείτε αντί για τσίλι να βάλετε γλυκιά πάπρικα, το τσίλι όμως θα βοηθήσει και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σας…!
  • Αντί για μπρόκολο μπορείτε να δοκιμάσετε και με οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό, όπως kale, κολοκυθάκι.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Merendo-Cookies
next
Μηλόπιτα

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.