0 0
Σοκολατένια τρουφάκια με ινδοκάρυδο

Σοκολατένια τρουφάκια με ινδοκάρυδο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 10 min
  • Serves 40-50 κομμάτια
  • Easy

Ingredients

Περιμένετε φίλους στο σπίτι και δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε τίποτα? Μην αγχώνεστε, αυτά τα τρουφάκια θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Σοκολατένια, δροσερά και πεντανόστιμα, έτοιμα σε 10 λεπτά!  Υγιεινό γλυκό και μετά το φαγητό, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, αγαπημένη λιχουδιά και για τα παιδιά!  Αφήστε τα να φάνε όσα θέλουν, αφού δεν έχουν καθόλου ζάχαρη αλλά θρεπτικό μέλι, φυτικές ίνες, αμύγδαλα και ταχίνι για έξτρα ασβέστιο και υγιεινά λιπαρά και υδατάνθρακες για ενέργεια και δύναμη!!!

Διατηρούνται δε, όσο θέλετε, καθώς κανένα υλικό τους δε χαλάει, οπότε μπορείτε να κάνετε μία δόση (βγαίνουν γύρω στα 40-50 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε) και να έχετε γλυκό στο ψυγείο… για πάντα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,830 times, 1 visits today)


Ingredients

135γρ πίτουρο βρώμης
45γρ φουντούκια
45γρ αμύγδαλα
35γρ ινδοκάρυδο
15γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για ωμοφαγικά
100γρ ταχίνι ολικής
130γρ μέλι σιρόπι αγάβης για την πιο διαιτητική έκδοση!
λίγο έξτρα ινδοκάρυδο για το “τύλιγμά” τους

Steps

1
Done

Βάζουμε το πίτουρο σε ένα μεγάλο μπωλ.

2
Done

Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο multi, να γίνουν μικρά κομματάκια, όχι όμως σαν αλεύρι.

3
Done

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το ινδοκάρυδο και το κακάο στο πίτουρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

4
Done

Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Στο τέλος ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια.

5
Done

Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, και τυλίγουμε σε ινδοκάρυδο, ίσως ενδιάμεσα να χρειάζεται να βρέχουμε λίγο τα χέρια μας γιατί το μείγμα κολλάει αρκετά.

6
Done

Διατηρούμε στο ψυγείο για να σφίξουν και λίγο.



Extra Tips

  • Διατηρούνται στο ψυγείο, καλύτερα σε αεροστεγές τάπερ, για να μην ξεραθούν αν μείνουν πολλές μέρες.
  • Μπορείτε να απλώσετε τη ζύμη και σα φύλλο, να κόψετε με κουπάτ και να τα διατηρήσετε σε μορφή ωμοφαγικών “μπισκότων” αν σας αρέσει περισσότερο ή αν θέλετε να κάνετε διάφορα σχήματα παίζοντας με τα παιδιά! (σε αυτή την περίπτωση καλύτερα θα διατηρηθούν στην κατάψυξη και δε θα κολλήσουν μεταξύ τους, πρώτα όμως θα τα απλώσετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσουν, και μετά θα τα βάλετε σε τάπερ)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πράσινη σαλάτα με λουλούδια και φύτρα
next
Βερίκοκα cheesecakes

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.