Ingredients
-
135γρ πίτουρο βρώμης
-
45γρ φουντούκια
-
45γρ αμύγδαλα
-
35γρ ινδοκάρυδο
-
15γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για ωμοφαγικά
-
100γρ ταχίνι ολικής
-
130γρ μέλι σιρόπι αγάβης για την πιο διαιτητική έκδοση!
-
λίγο έξτρα ινδοκάρυδο για το “τύλιγμά” τους
Περιμένετε φίλους στο σπίτι και δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε τίποτα? Μην αγχώνεστε, αυτά τα τρουφάκια θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Σοκολατένια, δροσερά και πεντανόστιμα, έτοιμα σε 10 λεπτά! Υγιεινό γλυκό και μετά το φαγητό, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, αγαπημένη λιχουδιά και για τα παιδιά! Αφήστε τα να φάνε όσα θέλουν, αφού δεν έχουν καθόλου ζάχαρη αλλά θρεπτικό μέλι, φυτικές ίνες, αμύγδαλα και ταχίνι για έξτρα ασβέστιο και υγιεινά λιπαρά και υδατάνθρακες για ενέργεια και δύναμη!!!
Διατηρούνται δε, όσο θέλετε, καθώς κανένα υλικό τους δε χαλάει, οπότε μπορείτε να κάνετε μία δόση (βγαίνουν γύρω στα 40-50 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα πλάσετε) και να έχετε γλυκό στο ψυγείο… για πάντα!
Ingredients
135γρ πίτουρο βρώμης | |
45γρ φουντούκια | |
45γρ αμύγδαλα | |
35γρ ινδοκάρυδο | |
15γρ σκούρο κακάο ή ωμό κακάο για ωμοφαγικά | |
100γρ ταχίνι ολικής | |
130γρ μέλι σιρόπι αγάβης για την πιο διαιτητική έκδοση! | |
λίγο έξτρα ινδοκάρυδο για το “τύλιγμά” τους |
Steps
1
Done
|
Βάζουμε το πίτουρο σε ένα μεγάλο μπωλ. |
2
Done
|
Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια στο multi, να γίνουν μικρά κομματάκια, όχι όμως σαν αλεύρι. |
3
Done
|
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το ινδοκάρυδο και το κακάο στο πίτουρο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. |
4
Done
|
Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Στο τέλος ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια. |
5
Done
|
|
6
Done
|
Διατηρούμε στο ψυγείο για να σφίξουν και λίγο. |
Extra Tips
- Διατηρούνται στο ψυγείο, καλύτερα σε αεροστεγές τάπερ, για να μην ξεραθούν αν μείνουν πολλές μέρες.
- Μπορείτε να απλώσετε τη ζύμη και σα φύλλο, να κόψετε με κουπάτ και να τα διατηρήσετε σε μορφή ωμοφαγικών “μπισκότων” αν σας αρέσει περισσότερο ή αν θέλετε να κάνετε διάφορα σχήματα παίζοντας με τα παιδιά! (σε αυτή την περίπτωση καλύτερα θα διατηρηθούν στην κατάψυξη και δε θα κολλήσουν μεταξύ τους, πρώτα όμως θα τα απλώσετε σε ένα αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσουν, και μετά θα τα βάλετε σε τάπερ)