0 0
Κέικ ή muffins πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο

Κέικ ή muffins πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο

Orange cake, sugar free and vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 1 κέικ
  • Easy
  • 180

Ingredients

Τα κέικ πάντα είναι γλυκά που αρέσουν σε όλους και είναι χρήσιμο να υπάρχουν στο σπίτι, για καμιά ξαφνική επίσκεψη… για καμιά απογευματινή λιγούρα! Συνήθως βέβαια, φτιάχνονται με γάλα, αυγά, μαργαρίνη ή βούτυρο, ζάχαρη… καταστροφή δηλαδή!!! Μετά το απίστευτο Κέικ Σοκολάτας, που λάτρεψαν όλοι, πάμε να δοκιμάσουμε και ένα κέικ πορτοκαλιού για μια πιο φρουτένια γεύση.

Εννοείται, ότι το κέικ αυτό είναι ΧΩΡΙΣ αυγά, ΧΩΡΙΣ γάλα, ΧΩΡΙΣ βούτυρο ή μαργαρίνη και ΧΩΡΙΣ ζάχαρη! Ala Goji Mary δηλαδή. Χρησιμοποιούμε το λατρεμένο αγνό ελαιόλαδό μας (όποιος δε θέλει ελαιόλαδο το αντικαθιστά με λάδι καρύδας) και βάζουμε φρέσκο χυμό και ξύσμα από βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια. Θρεπτικό, νόστιμο, υγιεινό, αφράτο, δηλαδή τέλειο! Ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, που μπορείτε να τυλίξετε απλά σε μεμβράνη και να το πάρουν μαζί τους, ή και για το δικό σας σνακ το πρωί στο γραφείο.

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 6.895 times, 1 visits today)


Ingredients

260γρ Αλεύρι Ντίνκελ
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ
3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
80γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, ωμό ή άοσμο, ανάλογα με το γούστο σας
190γρ μέλι ή αγάβη
130-140γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, αν έχετε επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτόν.

2
Done

Προσθέστε το μέλι, το λάδι και το χυμό και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι ή χτυπήστε το στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό μίξερ χειρός.

3
Done

Βάλτε το στη φόρμα της αρεσκείας σας, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι ότι είναι έτοιμο (βυθίζετε στο κέικ και αν βγουν στεγνά είναι έτοιμο). Αφήστε το να κρυώσει καλά σε μία σχάρα πριν ξεφορμάρετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Mπισκότα κανέλας με ζέα και ελαιόλαδο
next
Σπιτικά bake rolls και κρουτόν

2 Comments Hide Comments

Μπορείς να μου διευκρινίσεις αν το αλεύρι ντίνκελ είναι το ίδιο με το ζέας; δεν ξέρω αν η ερώτηση είναι ανόητη αλλά έχω μπερδευτεί!

Καθόλου ανόητη, και μη διστάζεις νάνε ρωτάς ότι χρειάζεσαι. Είναι διαφορετικό, παράγεται από άλλο σπόρο και συμπεριφέρεται διαφορετικά από το αλεύρι ζέας.

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.