0 0
Κέικ ή muffins πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο

Κέικ ή muffins πορτοκαλιού με μέλι και ελαιόλαδο

Orange cake, sugar free and vegan
Features:
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Egg Free
  • Oven
  • Diet Friendly
  • Food Processor
  • 1 h
  • Serves 1 κέικ
  • Εύκολο
  • 180

Ingredients

Τα κέικ πάντα είναι γλυκά που αρέσουν σε όλους και είναι χρήσιμο να υπάρχουν στο σπίτι, για καμιά ξαφνική επίσκεψη… για καμιά απογευματινή λιγούρα! Συνήθως βέβαια, φτιάχνονται με γάλα, αυγά, μαργαρίνη ή βούτυρο, ζάχαρη… καταστροφή δηλαδή!!! Μετά το απίστευτο Κέικ Σοκολάτας, που λάτρεψαν όλοι, πάμε να δοκιμάσουμε και ένα κέικ πορτοκαλιού για μια πιο φρουτένια γεύση.

Εννοείται, ότι το κέικ αυτό είναι ΧΩΡΙΣ αυγά, ΧΩΡΙΣ γάλα, ΧΩΡΙΣ βούτυρο ή μαργαρίνη και ΧΩΡΙΣ ζάχαρη! Ala Goji Mary δηλαδή. Χρησιμοποιούμε το λατρεμένο αγνό ελαιόλαδό μας (όποιος δε θέλει ελαιόλαδο το αντικαθιστά με λάδι καρύδας) και βάζουμε φρέσκο χυμό και ξύσμα από βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια. Θρεπτικό, νόστιμο, υγιεινό, αφράτο, δηλαδή τέλειο! Ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, που μπορείτε να τυλίξετε απλά σε μεμβράνη και να το πάρουν μαζί τους, ή και για το δικό σας σνακ το πρωί στο γραφείο.

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 4.783 times, 6 visits today)


Ingredients

260γρ Αλεύρι Ντίνκελ
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ
3 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
80γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας, ωμό ή άοσμο, ανάλογα με το γούστο σας
190γρ μέλι ή αγάβη
130-140γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Βήματα

1
OK!

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, αν έχετε επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτόν.

2
OK!

Προσθέστε το μέλι, το λάδι και το χυμό και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι ή χτυπήστε το στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό μίξερ χειρός.

3
OK!

Βάλτε το στη φόρμα της αρεσκείας σας, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι ότι είναι έτοιμο (βυθίζετε στο κέικ και αν βγουν στεγνά είναι έτοιμο). Αφήστε το να κρυώσει καλά σε μία σχάρα πριν ξεφορμάρετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Mπισκότα κανέλας με ζέα και ελαιόλαδο
επόμενο
Σπιτικά bake rolls και κρουτόν

2 Σχόλια Hide Comments

Μπορείς να μου διευκρινίσεις αν το αλεύρι ντίνκελ είναι το ίδιο με το ζέας; δεν ξέρω αν η ερώτηση είναι ανόητη αλλά έχω μπερδευτεί!

Καθόλου ανόητη, και μη διστάζεις νάνε ρωτάς ότι χρειάζεσαι. Είναι διαφορετικό, παράγεται από άλλο σπόρο και συμπεριφέρεται διαφορετικά από το αλεύρι ζέας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.