Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
260γρ αλεύρρι ντίνκελ ολικής
-
2 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
-
1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
-
200γρ ζάχαρη καρύδας
-
ή
-
1 πακέτο Cake GojiMix γεύση πορτοκαλιού
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
-
80γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
2 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή εκχύλισμα
-
150-180γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Τα κέικ πάντα είναι γλυκά που αρέσουν σε όλους και είναι χρήσιμο να υπάρχουν στο σπίτι, για καμιά ξαφνική επίσκεψη… για καμιά απογευματινή λιγούρα! Συνήθως βέβαια, φτιάχνονται με γάλα, αυγά, μαργαρίνη ή βούτυρο, ζάχαρη… καταστροφή δηλαδή!!! Μετά το απίστευτο Κέικ Σοκολάτας, που λάτρεψαν όλοι, πάμε να δοκιμάσουμε και ένα κέικ πορτοκαλιού για μια πιο φρουτένια γεύση.
Εννοείται, ότι το κέικ αυτό είναι ΧΩΡΙΣ αυγά, ΧΩΡΙΣ γάλα, ΧΩΡΙΣ βούτυρο ή μαργαρίνη και ΧΩΡΙΣ ζάχαρη! Ala Goji Mary δηλαδή. Χρησιμοποιούμε το λατρεμένο λάδι καρύδας και βάζουμε φρέσκο χυμό και ξύσμα από βιολογικά ακέρωτα πορτοκάλια. Θρεπτικό, νόστιμο, υγιεινό, αφράτο, δηλαδή τέλειο! Ότι πρέπει για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, που μπορείτε να τυλίξετε απλά σε μεμβράνη και να το πάρουν μαζί τους, ή και για το δικό σας σνακ το πρωί στο γραφείο.
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
260γρ αλεύρρι ντίνκελ ολικής | |
2 κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης | |
1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ | |
200γρ ζάχαρη καρύδας | |
ή |
|
1 πακέτο Cake GojiMix γεύση πορτοκαλιού | |
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού | |
80γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
2 σταγόνες βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή εκχύλισμα | |
150-180γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ, αν έχετε επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτόν. |
2
Done
|
Προσθέστε τα υγρά υλικά και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι ή χτυπήστε το στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα απλό μίξερ χειρός. |
3
Done
|
Βάλτε το στη φόρμα της αρεσκείας σας, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Ελέγξτε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι ότι είναι έτοιμο (βυθίζετε στο κέικ και αν βγουν στεγνά είναι έτοιμο). Αφήστε το να κρυώσει καλά σε μία σχάρα πριν ξεφορμάρετε. |
2 Comments Hide Comments
Μπορείς να μου διευκρινίσεις αν το αλεύρι ντίνκελ είναι το ίδιο με το ζέας; δεν ξέρω αν η ερώτηση είναι ανόητη αλλά έχω μπερδευτεί!
Καθόλου ανόητη, και μη διστάζεις νάνε ρωτάς ότι χρειάζεσαι. Είναι διαφορετικό, παράγεται από άλλο σπόρο και συμπεριφέρεται διαφορετικά από το αλεύρι ζέας.