Ingredients
-
100ml νερό
-
150ml χυμό πορτοκάλι
-
1 μικρός ώριμος λωτός
-
40γρ Σιρόπι αγαύης
-
4γρ σκόνη Αγάρ αγάρ1 γεμάτο κ.γ.
-
μία πρέζα φυσική βανίλια, προαιρετικά
Το ζελέ δεν ήταν ποτέ από τα αγαπημένα μου γλυκά, είναι όμως μία δροσιστική πρόταση για αλλαγή της γεύσης μετά από ένα γεύμα. Σε αυτό το ζελέ, χρησιμοποιούμε χειμωνιάτικα φρούτα, πορτοκάλι και λωτό ενώ αντί για ζάχαρη βάζουμε το υπέροχο σιρόπι αγάβης που καθιστά το γλυκό μας ιδανικό και για διαβητικούς ή όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους!
Τα πορτοκάλια, γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, είναι ένας ενισχυτής του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενώ ο λωτός, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά του προσθέτει την κρεμώδη υφή και το έντονο χρώμα του! Έτσι αποφεύγουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, που μόνο καλό δεν κάνουν!
Τέλος, το ζελέ αυτό είναι νηστίσιμο, δεν περιέχει ζελατίνα αλλά αγάρ αγάρ! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, είναι μία ουσία που προέρχεται από φύκια, και λειτουργεί όπως η ζελατίνη, χωρίς τα ζωικά συστατικά της και με πολλά θρεπτικά ωφέλη για την υγεία μας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εφ’ όσον είναι φυτικής προέλευσης το ζελέ μας είναι κατάλληλο για νηστεύοντες και vegans!
Σερβίρετέ το στις “κούπες” πορτοκαλιού που θα αδειάσετε αφού στίψετε τα πορτοκάλια για να εντυπωσιάσετε, ή σε υπέροχα ταπεράκια σιλικόνης που και καπάκι έχουν, για να διατηρούν το ζελέ σας άθικτο μέχρι να το σερβίρετε και λειτουργούν σα φόρμα σιλικόνης, ξεκολλάνε εύκολα! Άλλη πρόταση σερβιρίσματος είναι αυτή σε μικρά γυάλινα ποτηράκια ή σφηνάκια για ατομικό σερίρισμα! Αν προτιμήσετε τις κούπες των πορτοκαλιών ή τα σφηνάκια, καλό θα είναι να τα τυλίξετε με διαφανή μεμβράνη μέχρι να τα σερβίρετε, αφού κρυώσουν καλά φυσικά. Παρακάτω θα δείτε σε φωτογραφίες τις ιδέες του σερβιρίσματος.
Ingredients
100ml νερό | |
150ml χυμό πορτοκάλι | |
1 μικρός ώριμος λωτός | |
40γρ Σιρόπι αγαύης | |
4γρ σκόνη Αγάρ αγάρ | |
μία πρέζα φυσική βανίλια, προαιρετικά |
Steps
1
Done
|
Πολτοποιήστε το λωτό αφού τον καθαρίσετε και ανακατέψτε τον σε ένα μπωλ με το χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι αγάβης και τη βανίλια. |
2
Done
|
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό με το αγάρ αγάρ και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. |
3
Done
|
Αποσύρετε από τη φωτιά, και μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το μείγμα του πορτοκαλιού στο νερό με το αγάρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε στις θήκες της αρεσκείας σας, όπως τις στυμμένες πορτοκαλόκουπες (φωτό 1), ή τα ταπεράκια σιλικόνης όπως αυτό που έχω εγώ (φωτό 2) στα οποία ρίχνετε το μείγμα, ή μικρά γυάλινα μπωλ/ποτήρια (φωτό 4) και το ποθετήστε τα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει καλά μπορείτε να τοποθετήσετε το καπάκι στο τάπερ. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και διακοσμείτε με τα υλικά της αρεσκείας σας! |
2 Comments Hide Comments
πόσο μου άρεσε που τα έβαλες στις κούπες από τα πορτοκάλια!!Τέλεια παρουσίαση
Thank you! Και για πιο μικρά σερβιρίσματος, και σε μανταρινάκια είναι ωραία που είναι πιο μικρά.