0 0
Ζελέ πορτοκαλιού με λωτό

Ζελέ πορτοκαλιού με λωτό

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 4-8
  • Easy

Ingredients

Το ζελέ δεν ήταν ποτέ από τα αγαπημένα μου γλυκά, είναι όμως μία δροσιστική πρόταση για αλλαγή της γεύσης μετά από ένα γεύμα. Σε αυτό το ζελέ, χρησιμοποιούμε χειμωνιάτικα φρούτα, πορτοκάλι και λωτό ενώ αντί για ζάχαρη βάζουμε το υπέροχο σιρόπι αγάβης που καθιστά το γλυκό μας ιδανικό και για διαβητικούς ή όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους!

Τα πορτοκάλια, γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, είναι ένας ενισχυτής του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενώ ο λωτός, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά του προσθέτει την κρεμώδη υφή και το έντονο χρώμα του! Έτσι αποφεύγουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, που μόνο καλό δεν κάνουν!

Τέλος, το ζελέ αυτό είναι νηστίσιμο, δεν περιέχει ζελατίνα αλλά αγάρ αγάρ! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, είναι μία ουσία που προέρχεται από φύκια, και λειτουργεί όπως η ζελατίνη, χωρίς τα ζωικά συστατικά της και με πολλά θρεπτικά ωφέλη για την υγεία μας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Εφ’ όσον είναι φυτικής προέλευσης το ζελέ μας είναι κατάλληλο για νηστεύοντες και vegans!

Σερβίρετέ το στις «κούπες» πορτοκαλιού που θα αδειάσετε αφού στίψετε τα πορτοκάλια για να εντυπωσιάσετε, ή σε υπέροχα ταπεράκια σιλικόνης που και καπάκι έχουν, για να διατηρούν το ζελέ σας άθικτο μέχρι να το σερβίρετε και λειτουργούν σα φόρμα σιλικόνης, ξεκολλάνε εύκολα! Άλλη πρόταση σερβιρίσματος είναι αυτή σε μικρά γυάλινα ποτηράκια ή σφηνάκια για ατομικό σερίρισμα! Αν προτιμήσετε τις κούπες των πορτοκαλιών ή τα σφηνάκια, καλό θα είναι να τα τυλίξετε με διαφανή μεμβράνη μέχρι να τα σερβίρετε, αφού κρυώσουν καλά φυσικά. Παρακάτω θα δείτε σε φωτογραφίες τις ιδέες του σερβιρίσματος.

Εκτυπώστε την συνταγή

Save

Save

Save

Save

Save

Save

(Visited 466 times, 1 visits today)


Ingredients

100ml νερό
150ml χυμό πορτοκάλι
1 μικρός ώριμος λωτός
40γρ Σιρόπι αγαύης
4γρ σκόνη Αγάρ αγάρ 1 γεμάτο κ.γ.
μία πρέζα φυσική βανίλια, προαιρετικά

Steps

1
Done

Πολτοποιήστε το λωτό αφού τον καθαρίσετε και ανακατέψτε τον σε ένα μπωλ με το χυμό πορτοκαλιού, το σιρόπι αγάβης και τη βανίλια.

2
Done

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το νερό με το αγάρ αγάρ και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

3
Done

Αποσύρετε από τη φωτιά, και μετά από 1-2 λεπτά, ρίξτε το μείγμα του πορτοκαλιού στο νερό με το αγάρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε στις θήκες της αρεσκείας σας, όπως τις στυμμένες πορτοκαλόκουπες (φωτό 1), ή τα ταπεράκια σιλικόνης όπως αυτό που έχω εγώ (φωτό 2) στα οποία ρίχνετε το μείγμα, ή μικρά γυάλινα μπωλ/ποτήρια (φωτό 4) και το ποθετήστε τα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει καλά μπορείτε να τοποθετήσετε το καπάκι στο τάπερ. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και διακοσμείτε με τα υλικά της αρεσκείας σας!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Burgers με «τηγανητές» πατάτες
next
Πανακότα

2 Comments Hide Comments

Thank you! Και για πιο μικρά σερβιρίσματος, και σε μανταρινάκια είναι ωραία που είναι πιο μικρά.

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.