Ingredients
-
9 απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες
-
80γρ λευκό αμυγδαλοβούτυροφτιαγμένο από ωμά αμύγδαλα χωρίς φλούδα
-
1/8 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας
-
50γρ αλεύρι καρύδας
-
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού ή λεμονιού ή λάιμ (ή και τα τρία!)
-
2 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
20γρ αλεύρι αμυγδάλου
-
λίγο ακόμα ξύσμα (από ότι διαλέξατε)
Πολλές συνταγές κυκλοφορούν για bliss balls, energy balls και διαφορετικών ειδών μπάλλες ενέργειας, και όλες είναι νόστιμες. Αυτό που θα κάνει μία συνταγή αγαπημένη σας, είναι φυσικά το γούστο σας. Εγώ λατρεύω το πορτοκάλι, και γενικά χρησιμοποιώ χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, σε πάρα πολλές συνταγές. Νομίζω ότι δίνει ένα φίνο άρωμα και… “φρεσκάρει” τα πάντα! Η ίδια συνταγή όμως γίνεται με λεμόνι ή λάιμ, ή και με συνδυασμό των εσπεριδοειδών αυτών με όποιο τρόπο θέλετε!
Εμπνευσμένη από μία γλυκιά μου φίλη, την Ευτυχία, που έχει κι εκείνη το δικό της μπλογκ υγιεινής μαγειρικής, πειραματίστηκα με χουρμάδες, βούτυρα ξηρών καρπών – που έτσι κι αλλιώς τα λατρεύω! – και δημιούργησα… μερικές (!) νέες συνταγές. Σιγά σιγά θα σας τις παρουσιάζω, μιας και έρχεται το καλοκαίρι, και ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου που δε χαλάει κιόλας είναι ότι πρέπει και για το σπίτι και για τις διακοπές.
Πρώτα λοιπόν, σας παρουσιάζω τις λαχταριστές, απολαυστικές μπουκίτσες πορτοκαλιού! Θυμίζουν πολύ τη ζύμη από τα κουλουράκια που τρώγαμε μικροί από το μπωλ της μαμάς (ότι περίσσευε δηλαδή, γιατί δε μας άφηνε!) φυσικά όμως χωρίς αλεύρι!
Gluten free, Sugar free, Delicious & Nutritious, here are my soooooooooo fruity and gooey Orange/Lemon/Lime Bliss Balls!!!
inspiration: Eftychia Mavratza, www.sweetbynature.gr
Ingredients
9 απύρηνους βασιλικούς χουρμάδες | |
80γρ λευκό αμυγδαλοβούτυρο | |
1/8 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας | |
50γρ αλεύρι καρύδας | |
2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού ή λεμονιού ή λάιμ (ή και τα τρία!) | |
2 κ.σ. βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ |
|
20γρ αλεύρι αμυγδάλου | |
λίγο ακόμα ξύσμα (από ότι διαλέξατε) |
Steps
1
Done
|
Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μία κολώδης σφιχτή μάζα (1 λεπτό περίπου). |
2
Done
|
Σε ένα μπωλάκι ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου με το ξύσμα. |
3
Done
|
Πλάστε τις μπουκίτσες και καλύψτε τις με το αλεύρι αμυγδάλου. Διατηρήστε τα στο ψυγείο (θα σκληρύνουν λίγο όταν κρυώσουν). |