0 0
Πανακότα

Πανακότα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 10 mins
  • Serves 5
  • Easy

Ingredients

Αυτό είναι από τα γλυκά που λατρεύω, καθώς έχει απαλή, βελούδινη υφή και άρωμα βανίλιας! Κλασικό ιταλικό γλυκό που φτιάχνεται με γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και ζελατίνη… Εμείς όμως το θέλουμε χωρίς γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και ζελατίνη… ε, τότε πώς θα είναι πανακότα…;

Και όμως, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχη πανακότα, χωρίς όλα αυτά! Καθώς έχω κόψει τη ζάχαρη εδώ και χρόνια, και πασχίζω να κόψω και όλα τα γαλακτοκομικά, δοκίμασα να τη φτιάξω με φυτική κρέμα γάλακτος, όχι αυτή που θα βρείτε όμως στο super market που είναι γεμάτη υδρογονωμένα λιπαρά (!) αλλά με κρέμα γάλακτος σόγιας, καρύδας, ρυζιού, όποια προτιμάτε εσείς! Θα τις βρείτε στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και αφού τις δοκιμάσετε, θα βρείτε ποια ταιριάζει περισσότερο στα δικά σας γούστα. Όλες είναι υπέροχες, εγώ συγκεκριμένα για αυτή τη συνταγή χρησιμοποίησα κρέμα γάλακτος σόγιας, για να είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά είμαι σίγουρη ότι και με κρέμα καρύδας θα είναι πάλι πεντανόστιμη!

Αντί για ζελατίνη χρησιμοποιούμε το θαυματουργό αγάρ αγάρ που είναι θρεπτικό και φυτικό, πανεύκολο στη χρήση και υγιεινό, σε αντίθεση με την κλασική ζελατίνη.

Μπορείτε να σερβίρετε την πανακότα σας, με σιρόπι σοκολάτας ή μαρμελάδα και ξύσμα λεμονιού όπως έκανα εγώ. Φρέσκα φρούτα της ταιριάζουν επίσης πολύ, αλλά και σκέτη εμένα δε με ενοχλεί καθόλου με λίγη έξτρα βανίλια από πάνω!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1,524 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ κρέμα γάλακτος σόγιας
100γρ αμυγδαλόγαλα
1 κοφτό κ.γ. σκόνη Αγάρ αγάρ 2 γρ
100γρ Σιρόπι αγαύης
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
λίγη μαρμελάδα - προαιρετικά
ξύσμα λεμονιού - προαιρετικά

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε σε ένα κατσαρολάκι τα πρώτα 5 υλικά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το αγάρ αγάρ.

2
Done

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (το δικό μου πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 6) και ανακατεύουμε συνεχώς.

3
Done

Μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

4
Done

Αφαιρούμε από το μάτι το σκεύος και μοιράζουμε στις θήκες μας. Εγώ χρησιμοποιώ θήκες για muffins από σιλικόνη για ατομικές μερίδες ή σε μία μικρή μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για να σερβιριστεί στο κέντρο του τραπεζιού. Αν θέλετε να την κάνετε με γεύση λεμονιού, ρίξτε λίγο ξύσμα μέσα στη φόρμα πριν ρίξετε το μείγμα, ώστε όταν το αναποδογυρίσετε να έχει σχέδια με το ξύσμα επάνω. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

5
Done

Σερβίρετε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας, ή προσθέστε επιπλέον ξύσμα λεμονιού στο πιάτο όταν το σερβίρετε για ντεκόρ!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ζελέ πορτοκαλιού με λωτό
next
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

2 Comments Hide Comments

Η πανακότα είναι από τα γλυκά που πάντα προτιμούσα καθώς είναι ελαφριά με φίνα και ντελικάτη γεύση. Τα υλικά που χρησιμοποίησες είναι όλα εξαιρετικά. Μακάρι όλοι να έφτιαχναν τα γλυκά τους έτσι 🙁

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.