0 0
Pancakes!!!!!

Pancakes!!!!!

Features:
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Pot
  • Diet Friendly
  • 15 mins
  • Serves 10-12 pancakes
  • Εύκολο

Ingredients

Λατρεμένο πρωινό των αμερικανών και όχι μόνο! Τα pancakes, ή αλλιώς κέικ τηγανιού στα ελληνικά, είναι εύκολα, γρήγορα και πολύ νόστιμα.Τρώγονται σκέτα, με μέλι, με μαρμελάδα, με σιρόπι σφενδάμου που το λατρεύουν τα παιδιά και είναι πολύ θρεπτικό και με ότι άλλο σας αρέσει!

Στο δικό μας σπίτι, έχουμε εξελίξει μία συνταγή που συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό καθώς βάζουμε στη ζύμη λίγο τυράκι. Για όσους όμως δεν τρώνε γαλακτοκομικά, απλά θα το παραλείψουν.  Χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής και αν είναι δυνατό βιολογικά αυγά για να είναι πιο θρεπτικό το αποτέλεσμα! Τα «τηγανίζουμε» δε χωρίς λάδι κι έτσι αποφεύγουμε περιττές θερμίδες… μαμάδες φάτε άφοβα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.007 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
1 κοφτό κ.γ. baking powder
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
2 αυγά
270γρ γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
100γρ μέλι ή αγάβη
1 κ.σ. λάδι καρύδας
100γρ χοντροτριμμένο τυρί προαιρετικά παραλείψτε το όσοι δεν τρώτε τυρί

Βήματα

1
OK!

Ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη καλά όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
OK!

Στο μούλτι ανακατέψτε καλά τα αυγά με το μέλι και το γάλα.

3
OK!

Ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα των στεγνών ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

4
OK!

Προσθέστε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε το μείγμα.

5
OK!

Αν τρώτε τυρί, ρίξτε το σε αυτό το σημείο μέσα στο χυλό και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

6
OK!

Στην αρχή αλείψτε το τηγάνι σας με λίγο λάδι καρύδας, ή με ένα χαρτί περάστε όλη την επιφάνεια να λαδωθεί για να μην κολλήσουν τα πρώτα. Προθερμάνετε το σε λίγο πιο πάνω από τη μέτρια φωτιά, πχ. εμένα το μάτι μου πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 6-7. Με μία κουτάλα σερβιρίσματος (μεγάλη αλλά όχι της σούπας) ξεχωρίζετε ζύμη και ρίχνετε σε τηγάνι που ήδη είναι ζεστό. Αφήνετε 1-2 λεπτά να ροδίσει από κάτω και να κάνει φούσκίτσες όπως στη φωτογραφία, και αναποδογυρίζετε τα pancakes να ψηθούν και από την κάτω μεριά.

7
OK!

Έτοιμα! Σερβίρετε με μέλι, σιρόπι αγάβης ή σφενδάμου ή την αγαπημένη σας μαρμελάδα!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Σαρδέλες στο φούρνο με… «σόλι-σόλι»!
επόμενο
Κρέμα σοκολάτας με ταχίνι

2 Σχόλια Hide Comments

Μας τρέλανες Gojimary Τίποτα πια με «ενοχές » You are incredible !!! Κι αυτό το κουμπί εκτύπωση τη συνταγή …. Πόσο μπροστά !!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.