0 0
Pancakes!!!!!

Pancakes!!!!!

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Pot
  • Vegetarian
  • 15 mins
  • Serves 10-12 pancakes
  • Easy

Ingredients

Λατρεμένο πρωινό των αμερικανών και όχι μόνο! Τα pancakes, ή αλλιώς κέικ τηγανιού στα ελληνικά, είναι εύκολα, γρήγορα και πολύ νόστιμα.Τρώγονται σκέτα, με μέλι, με μαρμελάδα, με σιρόπι σφενδάμου που το λατρεύουν τα παιδιά και είναι πολύ θρεπτικό και με ότι άλλο σας αρέσει!

Στο δικό μας σπίτι, έχουμε εξελίξει μία συνταγή που συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό καθώς βάζουμε στη ζύμη λίγο τυράκι. Για όσους όμως δεν τρώνε γαλακτοκομικά, απλά θα το παραλείψουν.  Χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής και αν είναι δυνατό βιολογικά αυγά για να είναι πιο θρεπτικό το αποτέλεσμα! Τα “τηγανίζουμε” δε χωρίς λάδι κι έτσι αποφεύγουμε περιττές θερμίδες… μαμάδες φάτε άφοβα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.279 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ Αλεύρι Ντίνκελ ολικής άλεσης
1 κοφτό κ.γ. baking powder
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
2 αυγά
220γρ γάλα αμυγδάλου ή καρύδας, ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
100γρ μέλι ή αγάβη
1 κ.σ. λάδι καρύδας
100γρ χοντροτριμμένο τυρί προαιρετικά παραλείψτε το όσοι δεν τρώτε τυρί

Steps

1
Done

Ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη καλά όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Στο μούλτι ανακατέψτε καλά τα αυγά με το μέλι και το γάλα.

3
Done

Ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα των στεγνών ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.

4
Done

Προσθέστε το λάδι καρύδας και ανακατέψτε το μείγμα.

5
Done

Αν τρώτε τυρί, ρίξτε το σε αυτό το σημείο μέσα στο χυλό και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

6
Done

Στην αρχή αλείψτε το τηγάνι σας με λίγο λάδι καρύδας, ή με ένα χαρτί περάστε όλη την επιφάνεια να λαδωθεί για να μην κολλήσουν τα πρώτα. Προθερμάνετε το σε λίγο πιο πάνω από τη μέτρια φωτιά, πχ. εμένα το μάτι μου πάει μέχρι το 9, το βάζω στο 6-7. Με μία κουτάλα σερβιρίσματος (μεγάλη αλλά όχι της σούπας) ξεχωρίζετε ζύμη και ρίχνετε σε τηγάνι που ήδη είναι ζεστό. Αφήνετε 1-2 λεπτά να ροδίσει από κάτω και να κάνει φούσκίτσες όπως στη φωτογραφία, και αναποδογυρίζετε τα pancakes να ψηθούν και από την κάτω μεριά.

7
Done

Έτοιμα! Σερβίρετε με μέλι, σιρόπι αγάβης ή σφενδάμου ή την αγαπημένη σας μαρμελάδα!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σαρδέλες στο φούρνο με… “σόλι-σόλι”!
next
Κρέμα σοκολάτας με ταχίνι

2 Comments Hide Comments

Μας τρέλανες Gojimary Τίποτα πια με “ενοχές ” You are incredible !!! Κι αυτό το κουμπί εκτύπωση τη συνταγή …. Πόσο μπροστά !!!!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.