• Home
  • Αλμυρά
  • Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια και πάπρικα
0 0
Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια και πάπρικα

Πατάτες γιαχνί με κρεμμύδια και πάπρικα

Potatoes with onions and paprika
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 4-5
  • Easy

Ingredients

Όταν πρωτοάκουσα αυτό το φαγητό δεν… ενθουσιάστηκα.  Όταν το έφαγα όμως, ξετρελάθηκα!  Μία απλή συνταγή, με λίγα και φθηνά υλικά, άρα και πολύ οικονομική που έχει γίνει συχνό πιάτο για εμάς.  Αρέσει σε όλη την οικογένεια, και μπορεί να αποτελέσει μόνο του φαγητό ή να συνοδέψει το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι σας για όσους τα τρώτε.  Και πάλι τα εύσημα στην κουμπάρα μου από την Αθήνα, τη γλυκιά μου Άρτεμη που συχνά όπως καταλαβαίνετε τη σκέφτομαι όταν μαγειρεύω!!!

Τα κρεμμύδια καραμελώνουν στην κατσαρόλα και αφήνουν μία απαλή γλύκα που με το αλάτι και τα μυρωδικά κάνουν το πιάτο υπέροχο!  Προτιμώ να μαγειρεύω χωρίς λάδι πάντα τα τελευταία χρόνια στο σπίτι κι έτσι θα σας παραθέσω τη συνταγή όπως ακριβώς τη μαγειρεύω εγώ.  Αν εσείς θέλετε προσθέτε λάδι στο μαγείρεμα όπως κάνετε στα άλλα πιάτα ή το βάζετε από πάνω στο σερβίρισμα όπως κάνω εγώ, ότι σας αρέσει.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 815 times, 3 visits today)


Ingredients

5-6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή αν έχετε αλάτι με βότανα έτοιμο, βάλτε από εκείνο
150-200γρ κατσικίσιο τυρί προαιρετικά
2 κ.σ. κοφτές πάπρικα γλυκιά

Steps

1
Done

Απλώστε τις πατάτες στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε. Προτιμήστε αν έχετε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα για να είναι πιο απλωμένες οι πατάτες.

2
Done

Απλώστε από πάνω τις ροδέλες τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε πάλι.

3
Done

Ρίξτε μισό ποτήρι νερό και κουνήστε να πάει σε όλο τον πάτο, κλείστε το καπάκι και αφήστε τα να βράσουν για 10 λεπτά.

4
Done

Αν βάλετε τυρί, το τρίβετε σε αυτό το σημείο από πάνω.

5
Done

Προσθέτετε την πάπρικα και κλείνετε το καπάκι, αφήνετε να βράσει για άλλα 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα κλειστή για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να καθίσετε στο τραπέζι. Σερβίρετε με μία κουταλιά ελαιόλαδο από πάνω σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κρέπες ολικής άλεσης (με σπιτική μαρμελάδα ή σοκολάτα)
next
Κέικ σοκολάτας με χουρμάδες και γλάσο

2 Comments Hide Comments

Υπεροχο απλο κα γρηγορο φαγακι με υλικα που ευκολα υπαρχουν σε καθε σπιτι !
Το τσακισαμε το μεσημερι!

Γράψτε απάντηση στο Λιβανου Ελενα Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.