Ingredients
-
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
-
500γρ πατζαρόφυλλα κομμένασε κομμάτια σαν αυτά που κόβουμε το μαρούλι στη σαλάτα
-
1 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
-
1/2 κ.γ. Σπόροι Μουστάρδας
-
1 κ.γ. Κουρκουμάς
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρηή 1 κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
-
1/3 κ.γ. κάρρυ
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αν είστε σαν κι εμένα που χρόνια αγόραζα παντζάρια και κατέληγα να πετάω τα πατζαρόφυλλα, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Κάθε φορά που αγόραζα παντζάρια, έβραζα τους βολβούς για σαλάτα και μετά κοιτούσα τα πατζαρόφυλλα… Δοκίμασα να τα κάνω χυμό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η γεύση τους, άσε που χαλάνε και το χρώμα των χυμών μου! Δοκίμασα να τα κόψω μαζί με το μαρούλι σε σαλάτα, γιατί λυπόμουν να τα πετάξω, αλλά είναι τόσο αδιάφορη η γεύση τους, που ούτε αυτό με ικανοποίησε.
Τυχαία, έπεσα πάνω σε μία συνταγή για πατάτες γιαχνί με σπανάκι… και σκέφτηκα, θα τα μαγειρεύω με τις πατάτες! Συνδύασα λοιπόν τη συνταγή που είχα βρει, μαζί με δικές μου προσαρμογές, και να μία ωραία, καθημερινή, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική συνταγή που με τα ιδιαίτερα μπαχαρικά της θα σας ταξιδέψουν σε άλλα μέρη!!! Λόγω του κόκκινου χρώματος των κοτσανιών των πατζαρόφυλλων, βάφονται και οι πατάτες με ένα ωραίο χρώμα και το πιάτο μας είναι ξεχωριστό! Voila λοιπόν, οι ροζ πατάτες μας!
Οι σπόροι μουστάρδας που περιέχει, είναι ευεργετικοί για την πέψη μας και εξαιρετικά θρεπτικοί, δίνουν δε στο φαγητό μία ιδιαίτερη διακριτική πινελιά που θα αισθανθείτε αλλά δε θα μπορείτε να προσδιορίσετε από τι είναι, είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Θα δείτε σε αυτή τη συνταγή ότι θα σους αφήσετε στο λάδι να “σκάσουν” σαν το καλαμπόκι όταν το κάνουμε ποπ κορν, γιατί έτσι “ενεργοποιούνται” και είναι πιο εύκολα αφομοιώσιμα τα ευεργετικά τους συστατικά από το σώμα.
Καλή σας όρεξη!
Ingredients
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους | |
500γρ πατζαρόφυλλα κομμένα | |
1 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας | |
1/2 κ.γ. Σπόροι Μουστάρδας | |
1 κ.γ. Κουρκουμάς | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
1/3 κ.γ. κάρρυ | |
χυμό από μισό λεμόνι | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο |
Steps
1
Done
|
Βάλτε το λάδι καρύδας με τους σπόρους μουστάρδας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σκάσουν. Κλείστε το καπάκι και θα ακούσετε το θόρυβο. |
2
Done
|
Προσθέστε τις πατάτες και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν. |
3
Done
|
Προσθέστε όλα τα μυρωδικά και αφήστε να βράσουν για 5-10 λεπτά. |
4
Done
|
Προσθέστε τα πατζαρόφυλλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά, αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά. |
5
Done
|
Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα. |