0 0
Πατάτες με πατζαρόφυλλα

Πατάτες με πατζαρόφυλλα

Potatoes with beetroot leaves, vegan
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Αν είστε σαν κι εμένα που χρόνια αγόραζα παντζάρια και κατέληγα να πετάω τα πατζαρόφυλλα, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!  Κάθε φορά που αγόραζα παντζάρια, έβραζα τους βολβούς για σαλάτα και μετά κοιτούσα τα πατζαρόφυλλα… Δοκίμασα να τα κάνω χυμό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε η γεύση τους, άσε που χαλάνε και το χρώμα των χυμών μου!  Δοκίμασα να τα κόψω μαζί με το μαρούλι σε σαλάτα, γιατί λυπόμουν να τα πετάξω, αλλά είναι τόσο αδιάφορη η γεύση τους, που ούτε αυτό με ικανοποίησε.

Τυχαία, έπεσα πάνω σε μία συνταγή για πατάτες γιαχνί με σπανάκι… και σκέφτηκα, θα τα μαγειρεύω με τις πατάτες!  Συνδύασα λοιπόν τη συνταγή που είχα βρει, μαζί με δικές μου προσαρμογές, και να μία ωραία, καθημερινή, γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική συνταγή που με τα ιδιαίτερα μπαχαρικά της θα σας ταξιδέψουν σε άλλα μέρη!!! Λόγω του κόκκινου χρώματος των κοτσανιών των πατζαρόφυλλων, βάφονται και οι πατάτες με ένα ωραίο χρώμα και το πιάτο μας είναι ξεχωριστό!  Voila λοιπόν, οι ροζ πατάτες μας!

Οι σπόροι μουστάρδας που περιέχει, είναι ευεργετικοί για την πέψη μας και εξαιρετικά θρεπτικοί, δίνουν δε στο φαγητό μία ιδιαίτερη διακριτική πινελιά που θα αισθανθείτε αλλά δε θα μπορείτε να προσδιορίσετε από τι είναι, είναι από τα αγαπημένα μου υλικά. Θα δείτε σε αυτή τη συνταγή ότι θα σους αφήσετε στο λάδι να “σκάσουν” σαν το καλαμπόκι όταν το κάνουμε ποπ κορν, γιατί έτσι “ενεργοποιούνται” και είναι πιο εύκολα αφομοιώσιμα τα ευεργετικά τους συστατικά από το σώμα.

Καλή σας όρεξη!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 175 times, 1 visits today)


Ingredients

4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
500γρ πατζαρόφυλλα κομμένα σε κομμάτια σαν αυτά που κόβουμε το μαρούλι στη σαλάτα
1 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. Σπόροι Μουστάρδας
1 κ.γ. Κουρκουμάς
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή 1 κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
1/3 κ.γ. κάρρυ
χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Steps

1
Done

Βάλτε το λάδι καρύδας με τους σπόρους μουστάρδας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σκάσουν. Κλείστε το καπάκι και θα ακούσετε το θόρυβο.

2
Done

Προσθέστε τις πατάτες και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν.

3
Done

Προσθέστε όλα τα μυρωδικά και αφήστε να βράσουν για 5-10 λεπτά.

4
Done

Προσθέστε τα πατζαρόφυλλα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά, αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

5
Done

Σερβίρετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Guacamole
next
Ferrero Rocher

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.