• Home
  • Αλμυρά
  • Αλμυρό κέικ / ψωμί με φυστικοβούτυρο
0 0
Αλμυρό κέικ / ψωμί με φυστικοβούτυρο

Αλμυρό κέικ / ψωμί με φυστικοβούτυρο

Features:
  • Dairy Free
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Freezer
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 15
  • Easy
  • 170°C με αέρα

Ingredients

Από μικρός ο μικρός μου λάτρευε το φυστικοβούτυρο με τη μαρμελάδα στο ψωμί, λες και ζούμε χρόνια στην Αμερική. Κι όμως, το είδε σε μία ταινία και αυτό ήταν, αφού το δοκίμασε μία φορά, το τρώει μέχρι και σήμερα. Εγώ πάλι αγαπώ το φυστικοβούτυρο αλμυρό, να φανταστείτε το καλοκαίρι παίρνω βαζάκι με φυστικοβούτυρο, που αλατίζω με το φυσικό θαλασσινό μου αλατάκι, στην παραλία για σνακ!

Έτσι, σκέφτηκα να συνδυάσω τις δύο αυτές συνήθειες μας και να φτιάξω ένα ψωμί ή αλμυρό κέικ με φυστικοβούτυρο! Επειδή όμως το αλεύρι ντίνκελ ολικής που χρησιμοποιώ δεν είναι τόσο σταθερό σε παρασκευές που δεν περιέχουν ζάχαρη και σπάει όταν το κόβουμε, θα βάλουμε κι ένα μυστικό συστατικό έκπληξη!

Απολαύστε λοιπόν αυτό το υπέροχο κέικ/ψωμί σε ένα οικογενειακό τραπέζι ή σαν σνακ με λίγο βούτυρο ή τυράκι ενδιάμεσα στα γεύματα σας, γεμάτο φυτικές ίνες και καλά λιπαρά που θα σας χορτάσουν, αλλά και πρωτεΐνη, μιας και τα φιστίκια είναι αν όχι ο πρώτος, από τους πρώτους ξηρούς καρπούς με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

(Visited 234 times, 1 visits today)


Ingredients

ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
300γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
1/8κγ xanthan gum
1 κγ ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
10γρ θαλασσινό αλάτι
φρεσκοτριμμένα ανάμεικτα πιπέρια
25γρ baking powder
25γρ διατροφική μαγιά σε νιφάδες
2 κ.σ. νιφάδες κρεμμυδιού
200γρ φυστικοβούτυρο
100γρ βιολογικό λάδι καρύδας άοσμο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
180γρ βιολογικό γάλα καρύδας ΚΟΚΟ σε θερμοκρασία δωματίου
120γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού σε θερμοκρασία δωματίου
85γρ φυστίκια ψημένα ανάλατα
λίγο θαλασσινό αλάτι χοντρό

Steps

1
Done

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ.

2
Done

Προσθέτουμε τα υγρά και χτυπάμε με το μίξερ.

3
Done

Αλέθουμε τα φιστίκια στο μούλτι σχετικά σε χοντρά κομμάτια (να τα καταλαβαίνουμε στο μάσημα) και τα ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας μαρίζ στο μείγμα.

4
Done

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ (περίπου 27εκ) όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα (για να το αφαιρέσουμε πιο εύκολα μετά το ψήσιμο) και ρίχνουμε από πάνω λίγο χοντρό αλάτι και τα 10γρ τριμμένα φιστίκια που έμειναν.

5
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 45' περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Όταν το βγάλετε από το φούρνο αφαιρέστε το με τη λαδόκολλα από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει σε μία σχάρα. Κόψτε το αφού κρυώσει για να μη σπάσει όσο είναι ζεστό.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κέικ βανίλια-σοκολάτα χωρίς γλουτένη (keto, low-carb)
next
Μηλόπιτα γεμιστή

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.