Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
170γρ πίτουρο βρώμης
-
55γρ ωμά κάσιους αλεσμένα
-
55γρ αμύγδαλα αλεσμένα
-
22γρ σκούρο κακάο
-
Ή
-
ένα πακέτο GojiMix για cookies με πίτουρο βρώμης με γεύση Σοκολάτα
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
120γρ φυστικοβούτυρο
-
210γρ σιρόπι αγάβηςή μέλι, προτιμήστε ένα ουδέτερο ανθόμελο
Όπως έχετε μάλλον υποθέσει (!) τα cookies είναι από τα αγαπημένα μου! Το πίτουρο βρώμης δε είναι ένα εξαιρετικό υλικό που δίνει μία άγρια υφή και όψη στα cookies και τα κάνει πιο τραγανά. Οι συνταγές αυτού του είδους, είναι πολύ θρεπτικές όχι μόνο γιατί περιέχουν καλές φυτικές ίνες που υποστηρίζουν την πεπτική μας λειτουργία αλλά και γιατί τα λιπαρά των ξηρών καρπών και των nut butters που χρησιμοποιούμε είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Αν προσθέσουμε και διάφορα αποξηραμένα φρούτα τα ενισχύουμε και με πολύτιμα αντιξειδωτικά συστατικά που βοηθούν να διατηρούμε τη νεότητα και τη φρεσκάδα μας!
Υπάρχουν τόσες συνταγές και ιδέες, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, περιμένω τις δικές σας προτάσεις για νέες γεύσεις και αρώματα!!!
Χριστίνα μου σ’ ευχαριστώ για την υπέροχη φωτογραφία σου ξανά!!!
Για οικονομικά υλικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το paneri.gr ή να προμηθευτείτε και το έτοιμο GojiMix, για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία και ευκολία!
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
170γρ πίτουρο βρώμης | |
55γρ ωμά κάσιους αλεσμένα | |
55γρ αμύγδαλα αλεσμένα | |
22γρ σκούρο κακάο | |
Ή |
|
ένα πακέτο GojiMix για cookies με πίτουρο βρώμης με γεύση Σοκολάτα | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
120γρ φυστικοβούτυρο | |
210γρ σιρόπι αγάβης |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε πρώτα το πίτουρο, τους ξηρούς καρπούς και το κακάο σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε πρώτα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με το χέρι για να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη. |
3
Done
|
Πλάθετε τα cookies και γεμίζετε δύο ταψιά (βάλτε αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν στο ταψί). |
4
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς χωρίς αέρα για 17-23 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Να θυμάστε ότι θα σκληρύνουν περισσότερο όταν κρυώσουν. |