Ingredients
-
165γρ λιωμένο βούτυρο καρύδας
-
50γρ ωμό αμυγδαλοβούτυρο
-
25γρ σπόροι chia
-
20γρ σουσάμι πλήρες
-
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
-
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/2 κ.γ. σπόρους βανίλιας
-
μία πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι
-
30γρ σιρόπι αγάβης (ή ερυθριτόλη σε άχνη, για keto/fat bombs)
-
50γρ καρύδια πεκάν σε μικρά κομματάκια (χτυπήστε τα λίγο στο μούλτι)
Μπουκίτσες λαχταριστές, νόστιμες και πολύ θρεπτικές, για μικρούς και μεγάλους. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με το συνδυασμό διαφόρων υλικών, φρούτων, ξηρών καρπών, κακάου, αγάβης και φρέσκων χυμών φρούτων και κάθε φορά βγαίνει και άλλη γεύση!
Οι εναλλακτικές είναι αμέτρητες και οι γεύσεις επίσης, έτσι μπορείτε κι εσείς να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς και να δημιουργήσετε τις δικές σας μπουκίτσες ανάλογα με τις γεύσεις και τα υλικά που προτιμάτε. Αρχικά δοκιμάστε μια δυο συνταγές για δείτε πόσο εύκολα γίνονται και μετά αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει!
Έτσι κάνω κι εγώ, και μία μέρα προέκυψαν αυτές οι νόστιμες, αλλά και πάρα πάρα πολύ θρεπτικές μπουκίτσες! Γεμάτες με σπόρους, καλά λιπαρά, ασβέστιο και πολλές φυτικές ίνες είναι ιδανικά για μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνονται πολύ γρήγορα, κι έτσι είναι ιδανική λύση και για ένα ξαφνικό τραπέζι, για να κεράσετε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο.
Ιδανικά και πριν το γυμναστήριο ή σαν ένα σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα, μιας και περιέχουν πολλά καλά λιπαρά που θα σας κρατήσουν χορτάτους για πολλή ώρα!
Ingredients
165γρ λιωμένο βούτυρο καρύδας | |
50γρ ωμό αμυγδαλοβούτυρο | |
25γρ σπόροι chia | |
25γρ αποφλειωμένους σπόρους κάνναβης | |
20γρ σουσάμι πλήρες | |
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης | |
1 σταγόνα αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/2 κ.γ. σπόρους βανίλιας | |
μία πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι | |
30γρ σιρόπι αγάβης (ή ερυθριτόλη σε άχνη, για keto/fat bombs) | |
50γρ καρύδια πεκάν σε μικρά κομματάκια (χτυπήστε τα λίγο στο μούλτι) |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ με ένα κουτάλι ή μία σπάτουλα, αφήνοντας τελευταία τα καρύδια. |
2
Done
|
Πλάθετε 20 περίπου κομμάτια σε μικρές μπαλίτσες και τα τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν, για 15-30 λεπτά περίπου ανάλογα με τη θερμοκρασία του λιωμένου βούτυρου που έχετε βάλει. Έτοιμα! |
3
Done
|
Διατηρούνται στο ψυγείο. |