Ingredients
-
ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση Petit Beurre Βανίλια
-
ΒΑΝΙΛΙΑ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
170γρ σιρόπι αγάβης
-
65γρ λάδι καρύδας
-
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
1/2 κ.γ. μηλόξυδο
-
ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση Petit Beurre Σοκολάτα
-
ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
200γρ σιρόπι αγάβης
-
65γρ λάδι καρύδας
-
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
1/2 κ.γ. μηλόξυδο
Τα πτι-μπερ, είναι από τα δημοφιλέστερα μπισκότα στον κόσμο. Είναι νόστιμα, σχετικά ουδέτερα, τραγανά και απολαυστικά! Ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας, για πρωινό, σνακ ή γλυκό! Κλασικά με άρωμα βανίλια, ή και σοκολατένια μπαίνουν επίσης σε γλυκά ως βάση, στρώση ή συνοδευτικό…
Αποτελούν μέρος των πιο γλυκών μου παιδικών αναμνήσεων καθώς στην τραπεζαρία που τρώγαμε το μεσημεριανό μας στο δημοτικό, το πιο συνηθισμένο γλυκό που μας σέρβιραν ήταν μπισκοτολούκουμο, με πτι-μπερ και λουκούμι τριαντάφυλλο! Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή που έπιανα στα χέρια μου το μπισκοτολούκουμο…! Τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο!!! Για λουκούμι χωρίς ζάχαρη δεν έχω πειραματιστεί ακόμα (μου βάζω ιδέες τώρα βέβαια!) αλλά με αφορμή μία συνταγή για Recipe Makeover που έλαβα πρόσφατα, βάλθηκα να φτιάξω ένα μπισκότο που να “περνάει” για πτι-μπερ, και να σου τα, βανίλιας και σοκολάτας!
Το χαρακτηριστικό άρωμά τους τα κανονικά πτι-μπερ, το έχουν από το βούτυρο. Εδώ, φυσικά δε χρησιμοποιούμε ζωικό βούτυρο αλλά (άοσμο κατά προτίμηση) λάδι καρύδας, παρ’ όλα αυτά ο συνδυασμός των αλεύρων και των άλλων υλικών, μαγικά δίνουν ένα σχεδόν ίδιο άρωμα! Το αιθέριο έλαιο βανίλιας επίσης, παίζει το ρόλο του, καθώς είναι χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο. Η διαφορά τους είναι ότι δε γίνονται εξίσου αφράτα στο 100%, γιατί κανένα δε φουσκώνει σαν το λευκό αλεύρι! Είναι όμως πολύ κοντά στα αυθεντικά.
Επειδή, η συνταγή που έλαβα είχε σοκολατένια πτι-μπερ, έχω προσαρμόσει τη συνταγή και στη σοκολατένια έκδοση, έτσι θα βρείτε εδώ δύο γεύσεις των αγαπημένων μας μπισκότων, χωρίς ζάχαρη, βούτυρο ή άλλα βλαβερά συστατικά! Ανάλογα με το πάχος των μπισκότων, θα πρέπει να βρείτε το δικό σας χρόνο ψησίματος στο φούρνο, που κυμαίνεται από 10-15 λεπτά, άλλο ένα πλεονέκτημά τους μιας και γίνονται πολύ γρήγορα!
Συστατικά των GojiMix: Συστατικά: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, αλεύρι καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο, σκούρο κακάο, θαλασσινό αλάτι.
Ingredients
ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση Petit Beurre Βανίλια | |
ΒΑΝΙΛΙΑ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
170γρ σιρόπι αγάβης | |
65γρ λάδι καρύδας | |
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
1/2 κ.γ. μηλόξυδο ή | |
ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση Petit Beurre Σοκολάτα | |
ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
200γρ σιρόπι αγάβης | |
65γρ λάδι καρύδας | |
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
1/2 κ.γ. μηλόξυδο |
Steps
1
Done
|
Βάζετε τα στεγνά υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάτε να ανακατευτούν καλά. |
2
Done
|
Προσθέτετε τα υγρά και χτυπάτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με "άμμο" το μείγμα, μην παραξενευτείτε, δε θα είναι σαν τη συνηθισμένη ζύμη. |
3
Done
|
Βγάζετε το μείγμα και το απλώνετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σα φύλλο. Χρησιμοποιείτε κουπάτ στο σχέδιο της αρεσκείας σας και χωρίζετε τα μπισκότα. Αν έχετε κουπάτ σχήματος πτι-μπερ κάντε τρυπούλες όπως εγώ με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μεγάλο πιρούνι. Βάλτε τα στο ταψί πάνω σε αντίκολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης. |
4
Done
|