0 0
Petit Beurre χωρίς… beurre!

Petit Beurre χωρίς… beurre!

Sugarfree, vegan petit-beurre biscuits
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Food Processor
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 mins
  • Serves 40-45 μπισκότα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Τα πτι-μπερ, είναι από τα δημοφιλέστερα μπισκότα στον κόσμο. Είναι νόστιμα, σχετικά ουδέτερα, τραγανά και απολαυστικά! Ταιριάζουν σε κάθε ώρα της ημέρας, για πρωινό, σνακ ή γλυκό! Κλασικά με άρωμα βανίλια, ή και σοκολατένια μπαίνουν επίσης σε γλυκά ως βάση, στρώση ή συνοδευτικό…

Αποτελούν μέρος των πιο γλυκών μου παιδικών αναμνήσεων καθώς στην τραπεζαρία που τρώγαμε το μεσημεριανό μας στο δημοτικό, το πιο συνηθισμένο γλυκό που μας σέρβιραν ήταν μπισκοτολούκουμο, με πτι-μπερ και λουκούμι τριαντάφυλλο! Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή που έπιανα στα χέρια μου το μπισκοτολούκουμο…! Τόσο απλό και όμως τόσο νόστιμο!!! Για λουκούμι χωρίς ζάχαρη δεν έχω πειραματιστεί ακόμα (μου βάζω ιδέες τώρα βέβαια!) αλλά με αφορμή μία συνταγή για Recipe Makeover που έλαβα πρόσφατα, βάλθηκα να φτιάξω ένα μπισκότο που να “περνάει” για πτι-μπερ, και να σου τα, βανίλιας και σοκολάτας!

Το χαρακτηριστικό άρωμά τους τα κανονικά πτι-μπερ, το έχουν από το βούτυρο. Εδώ, φυσικά δε χρησιμοποιούμε ζωικό βούτυρο αλλά (άοσμο κατά προτίμηση) λάδι καρύδας, παρ’ όλα αυτά ο συνδυασμός των αλεύρων και των άλλων υλικών, μαγικά δίνουν ένα σχεδόν ίδιο άρωμα! Το αιθέριο έλαιο βανίλιας επίσης, παίζει το ρόλο του, καθώς είναι χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο. Η διαφορά τους είναι ότι δε γίνονται εξίσου αφράτα στο 100%, γιατί κανένα δε φουσκώνει σαν το λευκό αλεύρι! Είναι όμως πολύ κοντά στα αυθεντικά.

Επειδή, η συνταγή που έλαβα είχε σοκολατένια πτι-μπερ, έχω προσαρμόσει τη συνταγή και στη σοκολατένια έκδοση, έτσι θα βρείτε εδώ δύο γεύσεις των αγαπημένων μας μπισκότων, χωρίς ζάχαρη, βούτυρο ή άλλα βλαβερά συστατικά! Ανάλογα με το πάχος των μπισκότων, θα πρέπει να βρείτε το δικό σας χρόνο ψησίματος στο φούρνο, που κυμαίνεται από 10-15 λεπτά, άλλο ένα πλεονέκτημά τους μιας και γίνονται πολύ γρήγορα!

Συστατικά των GojiMix: Συστατικά: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, αλεύρι καρύδας, baking powder, σόδα χωρίς αλουμίνιο, σκούρο κακάο, θαλασσινό αλάτι.

(Visited 1.184 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση Petit Beurre Βανίλια
ΒΑΝΙΛΙΑ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
170γρ σιρόπι αγάβης
65γρ λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. μηλόξυδο ή
ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
ένα πακέτο GojiMix για μπισκότα με γεύση Petit Beurre Σοκολάτα
ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
200γρ σιρόπι αγάβης
65γρ λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. μηλόξυδο

Steps

1
Done

Βάζετε τα στεγνά υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.

2
Done

Προσθέτετε τα υγρά και χτυπάτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με "άμμο" το μείγμα, μην παραξενευτείτε, δε θα είναι σαν τη συνηθισμένη ζύμη.

3
Done

Βγάζετε το μείγμα και το απλώνετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σα φύλλο. Χρησιμοποιείτε κουπάτ στο σχέδιο της αρεσκείας σας και χωρίζετε τα μπισκότα. Αν έχετε κουπάτ σχήματος πτι-μπερ κάντε τρυπούλες όπως εγώ με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μεγάλο πιρούνι. Βάλτε τα στο ταψί πάνω σε αντίκολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης.

4
Done

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα, για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο και το πάχος των μπισκότων σας. Έχετε στο μυαλό σας, ότι θα σκληρύνουν λίγο κρυώνοντας πάνω στη σχάρα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ρεβύθια με πορτοκάλι και τοματίνια
next
Προφιτερόλ κλασικό

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.