0 0
Κράκερ με γεύση πίτσα

Κράκερ με γεύση πίτσα

Pizza crackers, potentially vegan and keto!
Features:
  • Gluten Free
  • Vegan
  • Dairy Free
  • Vegetarian
  • Protein Rich
  • Egg Free
  • Diet Friendly
  • Multi
  • Fiber Rich
  • Low Carb-Keto
  • 1h 30 mins
  • Serves περίπου 30 κομμάτια ανάλογα πώς θα τα κόψετε
  • Εύκολο
  • 120 με αέρα

Ingredients

Αυτή η συνταγή είναι από τις αγαπημένες του άντρα μου, και… της Βενετίας! Η Βενετία είναι μία κοπέλα που γνώρισα διαδικτυακά, μέσω μίας ομάδας ομαδικών παραγγελιών στο facebook. Τυχαίνει όμως να μένει και εκείνη στη Θεσσαλονίκη και να πηγαίνουν τα παιδιά μας και στην ίδια ακαδημία ποδοσφαίρου… τι μικρός που είναι ο κόσμος για άλλη μία φορά! Γνωριστήκαμε και από κοντά λοιπόν, και νομίζω ότι υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια… χαχα!

Χθες λοιπόν, μας ζήτησε κάτι προϊόντα απο το www.paneri.gr, το διαδικτυακό κατάστημα τροφίμων. Μέσα στην παραγγελία της λοιπόν, είπα να της βάλω κερασματάκια από τις τελευταίες συνταγές που δοκίμασα. Της έβαλα λοιπόν, κάτι κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη, τα δικά μου αγαπημένα Craquelins (αλμυρά κέτο κράκερ που θα ανεβούν και αυτά σύντομα) και πιτσάκια! Τα πιτσάκια της άρεσαν πάρα πολύ και ζήτησε τη συνταγή. Δεν μπορούσα λοιπόν να την κάνω να περιμένει και ιδού τα περί των οποίων ο λόγος!

Επειδή τη συνταγή αυτή την κάνω και για άτομα που κάνουν κέτο διατροφή, ή άτομα που νηστεύουν την έχω δοκιμάσει με πολλούς συνδυασμούς. Έτσι στα συστατικά θα δείτε εναλλακτικές για vegan ή keto παρασκευή. Εσείς επιλέγετε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το τι τρώτε και τι όχι. Στη vegan εκδοχή τους δε, διατηρούνται και για πάντα μιας και κανένα συστατικό τους δεν αλλοιώνεται, αρκεί να τα βάλετε σε αεροστεγές τάπερ για να μη μαλακώσουν. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αυγό ή γραβιέρα, φροντίστε να τα καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα για παν ενδεχόμενο…!

Όπως και να τα φτιάξετε θα είναι πολύ νόστιμα, αυτό είναι το σίγουρο! Ιδανικό αλμυρό σνακ και για το γραφείο και για το σχολείο, που τα παιδιά  θέλουν να… κάνουν και το κομμάτι τους!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 444 times, 1 visits today)


Ingredients

100γρ λιαστά τοματίνια cherry ψιλοκομμένα (αν μπορείτε καλό είναι να τα μουλιάσετε σε λάδι ή νερό από το προηγούμενο βράδυ για να μην ξεραθούν και πικρίσουν στο ψήσιμο)
100γρ κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι
150γρ λεπτή βρώμη ή αλεύρι αμυγδάλου (για keto/low-carb και gluten free)
50γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι
50γρ ηλιόσπορος
50γρ κουκουνάρι
40γρ τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή 40γρ διατροφική μαγιά για vegan
2 κ.σ. μυρωδικά (εγώ βάζω 1 ρίγανη και 1 θυμάρι)
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι αν βάλετε τυρί ενώ βάλτε 1 κ.γ. αν χρησιμοποιήσετε τη διατροφική μαγιά
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα ή 40γρ χρυσό κοπανισμένο λιναρόσπορο για vegan

Βήματα

1
OK!

Αρχικά αν δε βάλετε αυγά αλλά χρησιμοποιήσετε λιναρόσπορο, βάλτε τον με 12 κ.σ. νερό σε ένα μπωλ να φουσκώσει και ταυτόχρονα καβουρδίστε ελαφρά το κουκουνάρι και τα κάσιους.

2
OK!

Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

3
OK!

Προσθέστε τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) ή τον μουλιασμένο λιναρόσπορο και ζυμώστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το υλικό σας.

4
OK!

Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο πάχους περίπου 2-3 χιλιοστών

5
OK!

Χωρίστε σε κομμάτια της επιλογής σας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.

6
OK!

Ψήστε στους 120 βαθμούς με αέρα για 45-60 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Στη μέση του ψησίματος γυρίστε τα ανάποδα για να ψηθούν πιο γρήγορα και να μη καούν από πάνω.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Προσθήκη στη συλλογή των συνταγών μου

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Πώς σας φάνηκε η συνταγή ?

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτή τη συνταγή ακόμα, γράψτε τη δική σας στο παρακάτω πλαίσιο
προηγούμενο
Σοκολατένια κρέμα καρύδας χαμηλών υδατανθράκων/κέτο
επόμενο
Μερεντορολάκια

2 Σχόλια Hide Comments

Μπράβο Μαρία! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για εναλλακτικά κρακεράκια! Φαίνονται λαχταριστά και νόστιμα! Ελπίζω να τα δοκιμάσω σύντομα και να σου στείλω εντυπώσεις!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.