Ingredients
-
100γρ λιαστά τοματίνια cherry ψιλοκομμένα (αν μπορείτε καλό είναι να τα μουλιάσετε σε λάδι ή νερό από το προηγούμενο βράδυ για να μην ξεραθούν και πικρίσουν στο ψήσιμο)
-
100γρ κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι
-
150γρ λεπτή βρώμη ή αλεύρι αμυγδάλου (για keto/low-carb και gluten free)
-
50γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι
-
50γρ ηλιόσπορος
-
50γρ κουκουνάρι
-
40γρ τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή 40γρ διατροφική μαγιά για vegan
-
2 κ.σ. μυρωδικά (εγώ βάζω 1 ρίγανη και 1 θυμάρι)
-
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι αν βάλετε τυρί ενώ βάλτε 1 κ.γ. αν χρησιμοποιήσετε τη διατροφική μαγιά
-
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα ή 40γρ χρυσό κοπανισμένο λιναρόσπορο για vegan
Αυτή η συνταγή είναι από τις αγαπημένες του άντρα μου, και… της Βενετίας! Η Βενετία είναι μία κοπέλα που γνώρισα διαδικτυακά, μέσω μίας ομάδας ομαδικών παραγγελιών στο facebook. Τυχαίνει όμως να μένει και εκείνη στη Θεσσαλονίκη και να πηγαίνουν τα παιδιά μας και στην ίδια ακαδημία ποδοσφαίρου… τι μικρός που είναι ο κόσμος για άλλη μία φορά! Γνωριστήκαμε και από κοντά λοιπόν, και νομίζω ότι υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια… χαχα!
Χθες λοιπόν, μας ζήτησε κάτι προϊόντα απο το www.paneri.gr, το διαδικτυακό κατάστημα τροφίμων. Μέσα στην παραγγελία της λοιπόν, είπα να της βάλω κερασματάκια από τις τελευταίες συνταγές που δοκίμασα. Της έβαλα λοιπόν, κάτι κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς γλουτένη, τα δικά μου αγαπημένα Craquelins (αλμυρά κέτο κράκερ που θα ανεβούν και αυτά σύντομα) και πιτσάκια! Τα πιτσάκια της άρεσαν πάρα πολύ και ζήτησε τη συνταγή. Δεν μπορούσα λοιπόν να την κάνω να περιμένει και ιδού τα περί των οποίων ο λόγος!
Επειδή τη συνταγή αυτή την κάνω και για άτομα που κάνουν κέτο διατροφή, ή άτομα που νηστεύουν την έχω δοκιμάσει με πολλούς συνδυασμούς. Έτσι στα συστατικά θα δείτε εναλλακτικές για vegan ή keto παρασκευή. Εσείς επιλέγετε τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το τι τρώτε και τι όχι. Στη vegan εκδοχή τους δε, διατηρούνται και για πάντα μιας και κανένα συστατικό τους δεν αλλοιώνεται, αρκεί να τα βάλετε σε αεροστεγές τάπερ για να μη μαλακώσουν. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αυγό ή γραβιέρα, φροντίστε να τα καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα για παν ενδεχόμενο…!
Όπως και να τα φτιάξετε θα είναι πολύ νόστιμα, αυτό είναι το σίγουρο! Ιδανικό αλμυρό σνακ και για το γραφείο και για το σχολείο, που τα παιδιά θέλουν να… κάνουν και το κομμάτι τους!
Ingredients
100γρ λιαστά τοματίνια cherry ψιλοκομμένα (αν μπορείτε καλό είναι να τα μουλιάσετε σε λάδι ή νερό από το προηγούμενο βράδυ για να μην ξεραθούν και πικρίσουν στο ψήσιμο) | |
100γρ κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
150γρ λεπτή βρώμη ή αλεύρι αμυγδάλου (για keto/low-carb και gluten free) | |
50γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
50γρ ηλιόσπορος | |
50γρ κουκουνάρι | |
40γρ τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα ή 40γρ διατροφική μαγιά για vegan | |
2 κ.σ. μυρωδικά (εγώ βάζω 1 ρίγανη και 1 θυμάρι) | |
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι αν βάλετε τυρί ενώ βάλτε 1 κ.γ. αν χρησιμοποιήσετε τη διατροφική μαγιά | |
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα ή 40γρ χρυσό κοπανισμένο λιναρόσπορο για vegan |
Steps
1
Done
|
Αρχικά αν δε βάλετε αυγά αλλά χρησιμοποιήσετε λιναρόσπορο, βάλτε τον με 12 κ.σ. νερό σε ένα μπωλ να φουσκώσει και ταυτόχρονα καβουρδίστε ελαφρά το κουκουνάρι και τα κάσιους. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Προσθέστε τα αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) ή τον μουλιασμένο λιναρόσπορο και ζυμώστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το υλικό σας. |
4
Done
|
|
5
Done
|
|
6
Done
|
2 Comments Hide Comments
Μπράβο Μαρία! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για εναλλακτικά κρακεράκια! Φαίνονται λαχταριστά και νόστιμα! Ελπίζω να τα δοκιμάσω σύντομα και να σου στείλω εντυπώσεις!
Είναι όντως πολύ ωραία, όποιος τα δοκίμασε ενέκρινε! ελπίζω να σας αρέσουν!!!