0 0
Σαλάτα με πατζάρι, γύρη και φαγόπυρο

Σαλάτα με πατζάρι, γύρη και φαγόπυρο

Pollen and buckwheat salad
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Serves 1 σαλάτα
  • Medium

Ingredients

Όπως θα καταλάβετε από την πληθώρα τους, οι πράσινες σαλάτες είναι από τις αγαπημένες μου και αυτό γιατί με βάση το πράσινο «σύννεφο» ψιλοκομμένου μαρουλιού και ότι άλλων πράσινων λαχανικών μπορούμε να κάνουμε πολλούς συνδυασμούς και να απολαμβάνουμε κάθε μέρα κι άλλη σαλάτα! Έτσι και δε βαριόμαστε αλλά και τρώμε διαφορετικές τροφές, απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη τους.

Σε αυτή τη σαλάτα έχω βάλει γύρη και φαγόπυρο. Δύο εκ των «super foods» που δεν είναι και πολύ εύκολα στην καθημερινή «χρήση». Αυτός είναι ένας τρόπος να τα απολαύσετε τονώνοντας τον οργανισμό σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.  Το φαγόπυρο είναι ένα ιδιαίτερο δημητριακό με ξεχωριστή γεύση. Όταν προσπάθησα να το μαγειρέψω, πέταξα και το φαγόπυρο και παρα λίγο και… την κατσαρόλα! Βράζοντάς το βγάζει μία άθλια μυρωδιά που δεν την αντέχω. Έτσι, μετά από συμβουλή της αγαπημένης μου Έλενας, δασκάλας γιόγκα και πρακτικού αναπνοής που έχει διαβάσει πολύ και για τη διατροφή, το δοκίμασα μουλιασμένο. Έτσι μάλιστα! Είναι τέλειο, και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε αντί για κρουτόν, σα μια εναλλακτική χωρίς λιπαρά και περιττές θερμίδες. Τέλεια ταριάζει και μέσα στο κέικ σοκολάτας γιατί είναι σα να έχει μέσα μικρά μπισκοτάκια! Εκεί το χρησιμοποιώ χωρίς να το μουλιάσω, το ρίχνω μέσα στη ζύμη, 1-2 χούφτες, όσο θέλετε και ψήνεται μαζί με το κέικ, είναι τέλειο και ευεργετικό για τον οργανισμό μας.

Τα φαγόπυρο είναι επίσης και ελεύθερο γλουτένης, άρα ασφαλές και για όσους είναι δυσανεκτικοί σε αυτή.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 147 times, 1 visits today)


Ingredients

5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
3-4 φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα
μία χούφτα φύτρα προαιρετικά
2 μικρά ή 1 μεγάλο πατζάρι βρασμένο σε κομμάτια, ή τριμμένο ωμό για raw
2 κ.σ. μουλιασμένο φαγόπυρο μουλιάστε το από την προηγούμενη μέρα σε (φιλτραρισμένο) νερό
1 κ.γ. Γύρη
4-5 κ.σ. ρόδι
1 κ.σ. ζουμί από τα παντζάρια αν τα βράσετε
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πετιμέζι παραλείψτε το για raw
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Βάλτε στη βάση του πιάτου τα ψικοκομμένα πράσινα λαχανικά σας.

2
Done

Τοποθετήστε από πάνω τα πατζάρια και τα φύτρα.

3
Done

Ρίξτε γύρω γύρω το φαγόπυρο (αφού το στραγγίσετε), τη γύρη και το ρόδι.

4
Done

Φτιάξτε τη σως σε bullet αν έχει το μπλέντερ σας, ή με το χέρι χτυπώντας σε ένα μικρό βαζάκι το νερό από τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξύδι και το πετιμέζι. Περιχύστε τη σαλάτα σας.

5
Done

Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπουκίτσες καρύδας με ροδόνερο και σμέουρα (fat bombs)
next
Κρέμα «τυριού» με τόφου

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.