Ingredients
-
5 μεγάλες πατάτεςπροτιμήστε της πατάτες Κύπρου, καθώς έχουν συνήθως λεπτότερη φλούδα
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
3 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους
-
χυμό από 1-2 λεμόνια
-
15-20 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-
1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε λεπτές ροδέλες
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασοπροαιρετικά
-
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμέναπροαιρετικά
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1 κ.γ. θυμάρι
-
αλάτι, πιπέρι
Κλασική και αγαπημένη σαλάτα, που μπορεί να είναι και κυρίως γεύμα. Αυτό το άνοστο λαχανικό, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ότι πιο γευστικό!
Καθαρίσετε καλά τις πατάτες σας και να φάτε ιτς με τη φλούδα καθώς η πατάτα, όπως και το δέρμα της, είναι μεγάλες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Β6, χαλκού, καλίου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών, ενώ τίποτα από τα δύο δεν περιέχει οποιοδήποτε λίπος, χοληστερόλη ή νάτριο. Αφήνοντας τη φλούδα άθικτη, διατηρούνται οι θρεπτικές ουσίες στη σάρκα της πατάτας, που έχουν την τάση να χάνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Φροντίστε μόνο να είναι καλά πλυμμένες και να απομακρύνετε τυχόν ακαθαρσίες.
Βάλτε αγγουράκια τουρσί, καθώς είναι ευεργετικά για την εντερική μας χλωρίδα όπως και όλα τα λαχανικά τουρσί. Προσθέστε και καρότα ή πιπεριές αν σας αρέσουν. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μουστάρδα με σπόρους, καθώς είναι πολύ γευστικοί αλλά και υγιεινοί καθώς μεταξύ άλλων περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρών οξέα, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό και Βιταμίνη Β1. Περισσότερα για τους σπόρους μουστάρδας και τα οφέλη της μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Διαλέξτε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε τη γεύση της σαλάτας σας.
Στη συνταγή αυτή, σας προτείνω τα πιο κλασικά που χρησιμοποιώ εγώ, μη φοβηθείτε όμως να πειραματιστείτε ακόμα και με καυτερές σάλτσες ή τσίλι.
Ingredients
5 μεγάλες πατάτες | |
6 κ.σ. ελαιόλαδο | |
3 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους | |
χυμό από 1-2 λεμόνια | |
15-20 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα | |
1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε λεπτές ροδέλες | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο | |
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό | |
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
1 κ.γ. ρίγανη | |
1 κ.γ. θυμάρι | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Πλύντε καλά τις πατάτες και με ένα καινούριο, αχρησιμοποίητο σφουγγαράκι πιάτων καθαρίστε καλά τις πατάτες εξωτερικά. |
2
Done
|
Κόψτε τις σε κύβους και βράστε τις ή βάλτε τις στον ατμομάγειρα για 20 λεπτά περίπου. |
3
Done
|
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τις πίκλες. |
4
Done
|
Στο μούλτι ή σε ένα σέικερ χτυπήστε καλά το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μία πηχτή ομοιογενής σως. |
5
Done
|
Περιχύστε τη σαλάτα σας και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Σερβίρετε με λίγο έξτρα μαϊντανό ή σχοινόπρασο. |