0 0
Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Κλασική και αγαπημένη σαλάτα, που μπορεί να είναι και κυρίως γεύμα. Αυτό το άνοστο λαχανικό, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ότι πιο γευστικό!

Καθαρίσετε καλά τις πατάτες σας και να φάτε ιτς με τη φλούδα καθώς η πατάτα, όπως και το δέρμα της, είναι μεγάλες πηγές βιταμίνης C, βιταμίνης Β6, χαλκού, καλίου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών, ενώ τίποτα από τα δύο δεν περιέχει οποιοδήποτε λίπος, χοληστερόλη ή νάτριο. Αφήνοντας τη φλούδα άθικτη, διατηρούνται οι θρεπτικές ουσίες στη σάρκα της πατάτας, που έχουν την τάση να χάνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Φροντίστε μόνο να είναι καλά πλυμμένες και να απομακρύνετε τυχόν ακαθαρσίες.

Βάλτε αγγουράκια τουρσί, καθώς είναι ευεργετικά για την εντερική μας χλωρίδα όπως και όλα τα λαχανικά τουρσί. Προσθέστε και καρότα ή πιπεριές αν σας αρέσουν. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μουστάρδα με σπόρους, καθώς είναι πολύ γευστικοί αλλά και υγιεινοί καθώς μεταξύ άλλων περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρών οξέα, μαγγάνιο, φώσφορο, χαλκό και Βιταμίνη Β1. Περισσότερα για τους σπόρους μουστάρδας και τα οφέλη της μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Διαλέξτε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε τη γεύση της σαλάτας σας.

Στη συνταγή αυτή, σας προτείνω τα πιο κλασικά που χρησιμοποιώ εγώ, μη φοβηθείτε όμως να πειραματιστείτε ακόμα και με καυτερές σάλτσες ή τσίλι.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 473 times, 1 visits today)


Ingredients

5 μεγάλες πατάτες προτιμήστε της πατάτες Κύπρου, καθώς έχουν συνήθως λεπτότερη φλούδα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους
χυμό από 1-2 λεμόνια
15-20 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ξερό σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο προαιρετικά
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα προαιρετικά
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Πλύντε καλά τις πατάτες και με ένα καινούριο, αχρησιμοποίητο σφουγγαράκι πιάτων καθαρίστε καλά τις πατάτες εξωτερικά.

2
Done

Κόψτε τις σε κύβους και βράστε τις ή βάλτε τις στον ατμομάγειρα για 20 λεπτά περίπου.

3
Done

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάλτε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τις πίκλες.

4
Done

Στο μούλτι ή σε ένα σέικερ χτυπήστε καλά το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μία πηχτή ομοιογενής σως.

5
Done

Περιχύστε τη σαλάτα σας και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Σερβίρετε με λίγο έξτρα μαϊντανό ή σχοινόπρασο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων χωρίς ζάχαρη
next
Σαντιγή χωρίς γαλακτοκομικά!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 0
Potato salad

Potato salad

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

This one’s a classic favorite salad, which can also substitute your main meal.

Clean your potatoes thoroughly and prefer to eat them in their skin, because it is also very nutritious. Furthermore, it helps the potatoes keep more of their good properties as they are cooked. Add some pickled foods, I prefer cucumbers, but carrot will also add a twist! Pickled foods help us digest our food better and contain probiotics that aid overall digestive health.

Also prefer to use mustard with seeds, as they are also very nutritious and make your mustard much more interesting as well!

Use your favorite spices and don’t hesitate to experiment with different sauces, even hot ones like chilli.

Print this recipe



Ingredients

5 big potatoes if you can find them, get Cyprus potatoes as they usually have softer skin
6 tbsp olive oil
3 tsp mustard with seeds
juice from 1-2 lemons
15-20 pickles cut in slices
1 small onion in thin slices
2 tbsp fresh cut chives
2-3 tbsp fresh cut parsley
2 spring onions in slices
salt, pepper

Steps

1
Done

Wash and clean your potatoes very well.

2
Done

Cut them in small cubes and boil them.

3
Done

Put the potatoes in a big bowl together with the onions, spices and pickles.

4
Done

Blend the olive oil, mustard and lemon juice in a shaker until they turn into a thick paste/sauce.

5
Done

Pour the sauce over your potatoes and mix well.Serve with some more freshly cut chives and parsley.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων χωρίς ζάχαρη
next
Σαντιγή χωρίς γαλακτοκομικά!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.