0 0
Πατάτες φούρνου με λάχανο τουρσί

Πατάτες φούρνου με λάχανο τουρσί

Baked potatoes with pickled cabbage
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h 10 mins
  • Serves 4-5
  • Easy

Ingredients

Στις πιο βόρειες χώρες τρώνε αρκετό τουρσί, καρότα, λάχανα, πιπεριές κτλ. Μάλλον λόγω του κρύου, ίσως και λόγω κουλτούρας. Η αλήθεια είναι ότι στο δικό μας σπίτι, λόγω της μαμάς που κατάγεται από τη Βουλγαρία, το τουρσί υπήρχε σχεδόν επί μονίμου βάσεως στο ψυγείο. Προσωπικά δεν το απολάμβανα “ωμό”, όπως οι περισσότεροι στους ουζομεζέδες (δεν πίνω κιόλας!), αλλά στα φαγητά που το μαγείρευε η μαμά μου μου άρεσε πολύ.

Όταν έμαθα δε για τις ευεργετικές ιδιότητες τους σε ότι αφορά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, άρχισα να τα τρώω περισσότερο. Συνήθως υπάρχουν πίκλες στο σπίτι που συνδυάζουμε με τα burger μανιταριών, που σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας αλλά το λάχανο τουρσί είναι υλικό που μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας μία συνταγή που είναι πολύ εύκολη (μιας και χρειάζεστε μόνο 3 υλικά!), ελαφριά και νόστιμη! Όσοι τρώτε κρέας μπορείτε να συνδυάσετε και μπριζολάκια στο ίδιο πυρέξ μεταξύ των στρώσεων (θα καταλάβετε διαβάζοντας τη συνταγή) χωρίς καμία προεργασία πέραν του πλυσίματος. Εδώ θα δούμε τη vegan εκδοχή του πιάτου, που καθόλου λειψή δεν τη λες!

Περισσότερες πληροφορίες για τα τουρσιά και το πώς μας βοηθούν να έχουμε ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, μιας και είναι φυσικά προβιοτικά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 211 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κιλό λάχανο φύλλα λάχανο τουρσί
1 κιλό πατάτες
ρίγανη
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες.

2
Done

Στρώνετε σε ένα πυρέξ ή μία γάστρα (εγώ προτιμώ τη γάστρα) εναλλάξ στρώσεις φύλλων λάχανου, πατάτες και πασπαλίζετε λίγη ρίγανη. Τελειώνετε πάνω πάνω με την τελευταία στρώση λάχανου για να μην ξεραθούν οι πατάτες (να μην είναι πάνω πάνω τελευταίες).

3
Done

Προσθέτετε ελάχιστο νεράκι, για να μην κολλήσει το λάχανο στον πάτο της γάστρας.

4
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με κλειστή γάστρα για 1 ώρα περίπου.

5
Done

Σερβίρετε με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και φαγόπυρο
next
Τραχανόσουπα με σπανάκι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.