Ingredients
-
1 κιλό λάχανο φύλλα λάχανο τουρσί
-
1 κιλό πατάτες
-
ρίγανη
-
ελαιόλαδογια το σερβίρισμα
Στις πιο βόρειες χώρες τρώνε αρκετό τουρσί, καρότα, λάχανα, πιπεριές κτλ. Μάλλον λόγω του κρύου, ίσως και λόγω κουλτούρας. Η αλήθεια είναι ότι στο δικό μας σπίτι, λόγω της μαμάς που κατάγεται από τη Βουλγαρία, το τουρσί υπήρχε σχεδόν επί μονίμου βάσεως στο ψυγείο. Προσωπικά δεν το απολάμβανα “ωμό”, όπως οι περισσότεροι στους ουζομεζέδες (δεν πίνω κιόλας!), αλλά στα φαγητά που το μαγείρευε η μαμά μου μου άρεσε πολύ.
Όταν έμαθα δε για τις ευεργετικές ιδιότητες τους σε ότι αφορά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, άρχισα να τα τρώω περισσότερο. Συνήθως υπάρχουν πίκλες στο σπίτι που συνδυάζουμε με τα burger μανιταριών, που σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας αλλά το λάχανο τουρσί είναι υλικό που μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους. Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας μία συνταγή που είναι πολύ εύκολη (μιας και χρειάζεστε μόνο 3 υλικά!), ελαφριά και νόστιμη! Όσοι τρώτε κρέας μπορείτε να συνδυάσετε και μπριζολάκια στο ίδιο πυρέξ μεταξύ των στρώσεων (θα καταλάβετε διαβάζοντας τη συνταγή) χωρίς καμία προεργασία πέραν του πλυσίματος. Εδώ θα δούμε τη vegan εκδοχή του πιάτου, που καθόλου λειψή δεν τη λες!
Περισσότερες πληροφορίες για τα τουρσιά και το πώς μας βοηθούν να έχουμε ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, μιας και είναι φυσικά προβιοτικά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Ingredients
1 κιλό λάχανο φύλλα λάχανο τουρσί | |
1 κιλό πατάτες | |
ρίγανη | |
ελαιόλαδο |
Steps
1
Done
|
Ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες. |
2
Done
|
Στρώνετε σε ένα πυρέξ ή μία γάστρα (εγώ προτιμώ τη γάστρα) εναλλάξ στρώσεις φύλλων λάχανου, πατάτες και πασπαλίζετε λίγη ρίγανη. Τελειώνετε πάνω πάνω με την τελευταία στρώση λάχανου για να μην ξεραθούν οι πατάτες (να μην είναι πάνω πάνω τελευταίες). |
3
Done
|
Προσθέτετε ελάχιστο νεράκι, για να μην κολλήσει το λάχανο στον πάτο της γάστρας. |
4
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με κλειστή γάστρα για 1 ώρα περίπου. |
5
Done
|
Σερβίρετε με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα. |