Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
230γρ καρύδια σπασμένα στο μούλτι
-
45γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) σπασμένες σε μικρά κομματάκια στο μούλτι
-
75γρ ζάχαρη καρύδας
-
2 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. μπαχάρι
-
150γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
-
30γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό
-
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
-
5 φύλλα κρούστας ψυγείου χωρίς αυγό
-
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό
-
λίγη κανέλα και ζάχαρη καρύδας για το πασπάλισμα από πάνω
-
προαιρετικά λίγο σιρόπι αγάβης ή μέλιγια το σιρόπιασμα μετά το ψήσιμο
Λατρεύω τον μπακλαβά, όπως φαντάζομαι οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη (!), και έτσι είπα να τον εμπλουτίσω με… σοκολάτα!!!
Είχα μία μέρα φύλλα κρούστας που περίσσεψαν στο ψυγείο, καρύδια και σοκολάτα… έτσι είπα να δοκιμάσω μία νέα συνταγή που δεν έτυχε… αλλά πέτυχε τελικά! Πήρα λίγα υλικά από τον μπακλαβά, τα συνδύασα με σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο χωρίς ζάχαρη, έβαλα και λίγο από το αγαπημένο μου λάδι καρύδας και βγήκε αυτό το αριστούργημα. Είναι λίγο μπίτερ, οπότε αν εσείς το θέλετε πιο γλυκό μειώστε λίγο την ποσότητα των σταγονών του κακάου, αλλά νομίζω ότι σε αυτές τις αναλογίες είναι θεϊκό! Επειδή όμως, το σιρόπι από πάνω του έρχεται πολύ, προτιμώ να τα φτιάχνω χωρίς, έτσι δεν τους έδωσα τον τίτλο του μπακλαβά, αν και είναι μπακλαβαδογλυκό! Εσείς όμως, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε λίγο σιρόπι αγάβης από πάνω μόλις τα βγάλετε από το φούρνο καυτά.
Προτιμήστε φύλλα κρούστας ψυγείου, ώστε αν κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα να μπορέσετε να καταψύξετε μερικά πουράκια για… ώρα ανάγκης! Ξέρετε, αυτές τις φορές που έρχονται ξαφνικές επισκέψεις στο σπίτι και θέλουμε να κεράσουμε κάτι από τα χεράκια μας, τα βγάζετε και απλά τα ψήνετε. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας κατάψυξης, θα πρέπει να τα ψήσετε την ίδια ή την επόμενη μέρα. Επίσης, επιλέξτε φύλλα κρούστας χωρίς αυγό, για εσάς που αποφεύγετε τα ζωικά προϊόντα.
Δοκιμάστε τα και νομίζω ότι θα ενθουσιαστείτε και εσείς και οι καλεσμένοι σας!
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
230γρ καρύδια σπασμένα στο μούλτι | |
45γρ σταγόνες σοκολάτας 100% κακάο (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) σπασμένες σε μικρά κομματάκια στο μούλτι | |
75γρ ζάχαρη καρύδας | |
2 κ.γ. κανέλα | |
1/4 κ.γ. μπαχάρι | |
150γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι | |
30γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό | |
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ |
|
5 φύλλα κρούστας ψυγείου χωρίς αυγό | |
50γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή αν το προτιμάτε και ωμό | |
λίγη κανέλα και ζάχαρη καρύδας για το πασπάλισμα από πάνω | |
προαιρετικά λίγο σιρόπι αγάβης ή μέλι |
Steps
1
Done
|
Ανακτέψτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπωλ. Χωρίστε 5 μερίδες των 106γρ περίπου. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|