Ingredients
-
4-5 φύλλα σγουρού μαρουλιού
-
5-6 φύλλα (άγριας) ρόκας
-
1 χούφτα διάφορα Φύτρα
-
7-8 Βρώσιμα Λουλούδια
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. πετιμέζι
-
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
Τα λουλούδια δεν ομορφαίνουν μόνο τα βάζα στο σπίτι αλλά και το τραπέζι του φαγητού μας. Πολλοί από εσάς, μαθαίνετε τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές ότι υπάρχουν λουλούδια που τρώγονται, και ναι είναι και πολύ θρεπτικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Κάθε λουλούδι έχει τις ιδιαίτερες ουσίες του, όμως όλα είναι πολύ νόστιμα και μπορούν να συνδυαστούν με γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Εδώ τα συνδυάζουμε με μια απλή πράσινη σαλάτα, για να της δώσουμε χρώμα και ιδιαίτερο χαρακτήρα!
Ingredients
4-5 φύλλα σγουρού μαρουλιού | |
5-6 φύλλα (άγριας) ρόκας | |
1 χούφτα διάφορα Φύτρα | |
7-8 Βρώσιμα Λουλούδια | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. πετιμέζι | |
2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Πλένουμε καλά και αφήνουμε το μαρούλι και τη ρόκα στο νερό με λίγο ξύδι για 20 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε και τα κόβουμε. |
2
Done
|
Προσθέτουμε στο μαρούλι τα φύτρα της επιλογής μας |
3
Done
|
Φτιάχνουμε τη σως, ενώνοντας το λάδι, το πετιμέζι και το ξύδι σε ένα μικρό ταπεράκι και χτυπάμε λίγο με το χέρι, σαν σέικερ. Ρίχνουμε τη σως πάνω από τα πράσινα λαχανικά. |
4
Done
|
Γαρνίρουμε με τα λουλούδια. |
5
Done
|
Αλατοπιπερώνουμε. |
Extra Tips
- Μπορείτε να διαλέξετε τα λουλούδια που σας αρέσουν, θα είναι πιο ωραίο το πιάτο σας αν έχει διάφορα χρώματα!
- Φροντίστε να επιλέξετε σωστά τα λουλούδια που θα χρησιμοποιήσετε, καλύτερα να τα αγοράσετε από βιοκαλλιεργητές.
- Συνδυάστε τα λουλούδια με την αγαπημένη σας σαλάτα, όχι μόνο με την πράσινη.
- Προσθέστε φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι αν θέλετε να την κάνετε πιο πικάντικη και λίγο σκόρδο στη σως.