0 0
Πρωτεϊνικά κράκερ “τυριού”

Πρωτεϊνικά κράκερ “τυριού”

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h 15 mins
  • Serves 1 ταψί φούρνου
  • Medium
  • 180

Ingredients

Τελευταία άρχισα να πειραματίζομαι με την κάνναβη… όχι την ξερή… χαχαχα! Οι σπόροι κάνναβης είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές, και είναι κρίμα που πολύ λίγοι άνθρωποι τους γνωρίζουν ως… τρόφιμο…! Επειδή μου αρέσουν γενικά τα αλμυρά κρακεράκια, πειραματίζομαι και συνδυάζω διάφορα υλικά. Εδώ κύριο συστατικό είναι και η διατροφική μαγιά που τους δίνει μία γεύση κασεριού. Καθώς αποφεύγω τα γαλακτοκομικά, προσπαθώ να γευτώ τυρί με οποιονδήποτε τρόπο… όπως θα δείτε στις συνταγές μου. Εδώ λοιπόν, εμπνευσμένη και απο τα κράκερ ελιάς, αποφάσισα ότι θα φτιάξω και ένα κριτσινοκράκερ (!) τυριού. Μπορείτε να αυξομειώσετε την ποσότητα της διατροφικής μαγιάς, ανάλογα με το γούστο και το προϊόν που έχετε (άλλες είναι σε σκόνη, άλλες σε νιφάδες, με λιγότερο ή περισσότερο έντονη γεύση).

Το σίγουρο είναι πως μόλις δείτε τα υλικά αναλυτικά, θα καταλάβετε ότι πρόκειται για super food crackers πλούσια σε πρωτεΐνη και πάρα πολλά ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό. Είναι χορταστικά, τραγανά, τυρένια και πολύ ΝΟΣΤΙΜΑ!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 867 times, 1 visits today)


Ingredients

100γρ λεπτές νιφάδες βρώμης
50γρ αποφλειώμενοι σπόροι κάνναβης
50γρ κάσιους χοντροκομμένα στο μούλτι
15γρ (2 κ.σ.) αλεσμένο λιναρόσπορο
50γρ κολοκυθόσπορο ή ηλιόσπορο
25γρ (3 κ.σ.) αλεύρι αμυγδάλου προαιρετικά
30γρ (2 κ.σ.) σπόροι chia
1 1/2 κοφτό κ.γ. θαλασσινό αλάτι
30γρ διατροφική μαγιά σε νιφάδες
λίγη ρίγανη
40γρ λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Ζεσταίνεται στο βραστήρα σας περίπου 1 κούπα νερό και λιώνετε το λάδι εκεί μέσα (αν είναι χειμώνας και είναι σκληρό). Ρίχνετε το υγρό μείγμα στα στεγνά και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να σταθεί περίπου 5 λεπτά. Θα πρέπει να γίνει σα ζυμάρι, αν χρειάζεται ρίξτε λίγο νερό ακόμα.

3
Done

Απλώστε το ζυμάρι σας σε φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί, και χαράξτε τα σχήματα που θέλετε με ένα μαχαίρι.

4
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, γυρνώντας τα στην πορεία στη μέση του ψησίματος, στα 30 λεπτά περίπου. Κρυώστε τα σε μία σχάρα, να έχετε υπόψη σας ότι θα σκληρύνουν λίγο ακόμα όταν κρυώσουν.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πράσινη σαλάτα με σούπερ φρούτα
next
Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.