Ingredients
-
Υλικά για τη βάση:
-
500γρ αλεύρι ζέας
-
260 ml ζεστό νερό
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
8 γρ. ξηρή μαγιά (μπορείτε να βρείτε και χωρίς γλουτένη)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
Υλικά για στρώσιμο πάνω στη βάση με τη σειρά:
-
1 κονκασέ ή ¾ βάζο σπιτική τριμμένη ντομάτα σάλτσα
-
3-4 κ.σ. Gourmet Tomato Soup (προαιρετικά, αν δεν έχετε δείτε εναλλακτική στις οδηγίες)
-
300 γρ. τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά
-
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες
-
1-2 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
-
1 μεγάλο (ή δύο μικρά) πράσο ψιλοκομμένο σε ροδέλες
-
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
-
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
-
Πράσινο ή κόκκινο ταμπάσκο (αν θέλετε να την κάνετε λίγο πιο πικάντικη !)
-
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η πίτσα; Νομίζω, θα συμφωνήσετε μαζί μου πως, ΟΧΙ!!! Είναι όμως πολύ λιπαρό πιάτο με πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε, η πίτσα αυτή, είναι όχι μόνο πιο χαμηλή σε θερμίδες από την κλασική συνταγή, είναι και πολύ πλούσια σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς στα λαχανικά και να την αλλάξετε όπως σας αρέσει, ή με ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο (!) κάθε φορά, ένα είναι σίγουρο όμως, θα χορτάσετε με λιγότερα κομμάτια, και θα δείτε ότι δε θα τη νιώσετε καθόλου βαριά.
Όποιος την έχει δοκιμάσει τη λάτρεψε, ελπίζω κι εσείς!
Ingredients
Υλικά για τη βάση: |
|
500γρ αλεύρι ζέας | |
260 ml ζεστό νερό | |
4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
8 γρ. ξηρή μαγιά (μπορείτε να βρείτε και χωρίς γλουτένη) | |
1 κ.γ. αλάτι | |
πιπέρι | |
Υλικά για στρώσιμο πάνω στη βάση με τη σειρά: |
|
1 κονκασέ ή ¾ βάζο σπιτική τριμμένη ντομάτα σάλτσα | |
3-4 κ.σ. Gourmet Tomato Soup (προαιρετικά, αν δεν έχετε δείτε εναλλακτική στις οδηγίες) | |
300 γρ. τυρί cottage με χαμηλά λιπαρά | |
2 κονσέρβες τόνο σε νερό, στραγγισμένες | |
1-2 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες | |
1 μεγάλο (ή δύο μικρά) πράσο ψιλοκομμένο σε ροδέλες | |
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο | |
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο | |
Πράσινο ή κόκκινο ταμπάσκο (αν θέλετε να την κάνετε λίγο πιο πικάντικη !) | |
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Για τη βάση:- Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, την μαγιά και το αλάτι. |
2
Done
|
Ανακατεύουμε το κονκασέ ή ¾ βάζο σπιτική σάλτσα με τη σκόνη σούπας Gourmet Tomato Soup και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη με ένα κουτάλι ή ένα πινέλο. Αν δεν έχετε μείγμα σούπας τομάτας, φτιάχνετε μία κλασική σάλτσα στο κατσαρολάκι σας, με λίγο κρεμμύδι, σκόρδο αλάτι, πιπέρι και βασιλικό, όπως κάνετε για τα μακαρόνια. Απλά θα πρέπει να τη βράσετε και να είναι έτοιμη πηχτή όταν την απλώσετε πάνω στη βάση της πίτσας. |
3
Done
|
Σε ένα μπωλ ανάμειξης, ανακατεύουμε ζυμώνοντας με τα χέρια το τυρί cottage με τον τόνο. Απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Αλατοπιπερώνουμε. |
4
Done
|
Στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες τομάτας, αλατίζουμε. |
5
Done
|
Απλώνουμε τις φέτες του πράσου, το σέλινο και τον άνηθο, αλατίζουμε. |
6
Done
|
Ρίχνουμε σταγόνες ταμπάσκο γύρω γύρω, προσέξτε μην το παρακάνετε και βγει πολύ καυτερή. |
7
Done
|
Τρίβουμε την παρμεζάνα και τη ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας. |
8
Done
|
Αν θέλουμε, ρίχνουμε στο τέλος από πάνω λίγο πιπεράκι ακόμα. |
9
Done
|
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς αέρα, για 30-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει το τυρί από πάνω. |
Extra Tips
- Είτε με το μείγμα σούπας, είτε με μία κλασική σάλτσα, η πίτσα σας θα έχει πολλή πρωτεΐνη.
- Σε όλη την πίτσα έχει ελάχιστο λάδι (μόνο στη ζύμη λίγο), άρα είναι χαμηλή σε λιπαρά εξ’ ορισμού (!), σε αυτό βοηθάει βέβαια και το τυρί cottage που χρησιμοποιούμε αντί των κίτρινων τυριών, που συνήθως είναι πολύ πλούσια σε λίπος.
- Απολαύστε την χωρίς τύψεις, ακόμα και σε περιόδους που “κάνετε δίαιτα”, μιας και έτσι κι αλλιώς επειδή έχει πολλές φυτικές ίνες και πολλή πρωτεΐνη δε θα μπορέσετε να φάτε όσα κομμάτια νομίζετε…!
- Εννοείται, ότι μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα λαχανικά για διαφορετικούς συνδυασμούς και γεύσεις, πχ μανιτάρια