Ingredients
-
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας
-
2 κ.γ. σπόροι μουστάρδας
-
140γρ κινόα
-
6 κ.σ. σπόρους κάννβης
-
2 μέτριες τομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
-
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
15-20 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 2 κ.γ. ξερό δυόσμο
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
-
χυμό από 1 λεμόνιή και περισσότερο αν σας αρέσει πιο ξινό, προσαρμόστε ανάλογα με το γούστο σας
-
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δύο από τα αγαπημένα μου πλέον υλικά, σε μία πολυαγαπημένη συνταγή! Νομίζω ότι αυτή η παραλλαγή είναι ότι πιο θρεπτικό μπορεί κανείς να φάει σε ταμπουλέ, χαχα! Νόστιμο, γεμάτο υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη χάρη στους σπόρους κάνναβης και την εκπληκτική κινόα, αυτό το ταμπουλέ είναι επίσης και χωρίς γλουτένη μιας και δεν περιέχει καθόλου δημητριακά. Προτιμήστε την τρίχρωμη κινόα για να το κάνετε ακόμα πιο θρεπτικό ή την απλή αν την προτιμάτε.
Και τα δύο αυτά υλικά αντικαθιστούν επάξια και πεντανόστιμα το πλιγούρι ή το κορκοτό που εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι κι αλλιώς. Αν όμως επιλέξετε να κάνετε το ταμπουλέ όπως σας το παρουσιάζω εγώ σήμερα, θα προσφέρετε στο σώμα σας ένα πιάτο πλούσιο σε απίστευτα οφέλη για τον οργανισμό και θα μπορέσετε παράλληλα να το απολαύσετε και σε περιόδους που προσέχετε το βάρος σας. Ελαφρύ, δροσερό και απολαυστικό, μπορεί να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο σας σαν σαλάτα ή και να γίνει κυρίως γεύμα ανάλογα με τη διάθεσή σας!
Περισσότερες πληροφορίες για τους σπόρους κάνναβης θα βρείτε εδώ. Πρόκειται για ένα super food που μπορεί να έχει θέση στο καθημερινό μας τραπέζι, τρώγεται και ωμό, έχει τέλεια γεύση και είναι έτοιμο αποφλειωμένο για άμεση κατανάλωση, απλά τέλειο δηλαδή, προσθέστε το απλά σε κάθε σαλάτα σας (όπως πχ εδώ) ή βάλτε το μέσα στη σούπα σας. Βέβαια, μπορείτε να κάνετε και πιο σύνθετες παρασκευές αν έχετε διάθεση όπως τα εκπληκτικά τυρένια κράκερ πρωτεΐνης που εγώ λατρεύω!
Ingredients
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας | |
2 κ.γ. σπόροι μουστάρδας | |
140γρ κινόα | |
6 κ.σ. σπόρους κάννβης | |
2 μέτριες τομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια | |
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
15-20 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 2 κ.γ. ξερό δυόσμο | |
4 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης | |
χυμό από 1 λεμόνι | |
θαλασσινό αλάτι | |
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Αν δε θέλουμε να κάνουμε ωμοφαγικό το ταμπουλέ, βράζουμε την κινόα περίπου για 10-15 λεπτά, ξεπλένουμε με νερό και στραγγίζουμε. Για την ωμοφαγική παρασκευή του πιάτου θα πρέπει η κινόα να έχει μουλιάσει σε νερό από την προηγούμενη μέρα. |
2
Done
|
Αφού είναι έτοιμη η κινόα μας, ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους μουστάρδας. Μόλις τους ακούσουμε να σκάνε αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κινόα. Ανακατεύουμε καλά. Για την ωμοφαγική εκδοχή παραλείπετε αυτό το βήμα. |
3
Done
|
Σε ένα μπωλ, βάζουμε την κινόα και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά της συνταγής. Ανακατεύουμε καλά με δύο κουτάλια ή μία σπάτουλα και σερβίρουμε! |
2 Comments Hide Comments
Πολυ νόστιμο ! Απόλυτα υγιεινό , θρεπτικό και το κυριότερο χορταστικό !
Το πιο σημαντικό όμως για μία εργαζόμενη γυναίκα είναι ο χρόνος !! όλα αυτά σε μόλις 15 λεπτά ! Μαρία μου ευχαριστουμε πολυ για ολες αυτες τις υγιεινες συνταγες!!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε! Ναι, και για μένα ο χρόνος είναι πολύτιμος και μετρημένος γι’ αυτό προσπαθώ να τα κάνω όλα εύκολα και γρήγορα ?