0 0
Ωμοφαγικό κέικ σοκολάτας

Ωμοφαγικό κέικ σοκολάτας

Raw chocolate cake
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Freezer
  • Gluten Free
  • Multi
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h 10 mins
  • Serves 10-12
  • Easy

Ingredients

Αυτή η συνταγή είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και ωραία, πρωτότυπη ιδέα για δώρο. Γεμάτο ξηρούς καρπούς, θρεπτικό κακάο, χουρμάδες και λάδι καρύδας είναι το ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΪΚ! Για άλλη μία φορά τα superfoods γίνονται κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής απλά, γευστικά, γλυκά! Πάρα πολύ θρεπτικό και για τα παιδιά, ειδικά αν αθλούνται που μπορεί να τους δώσει την απαραίτητη ενέργεια πριν την προπόνηση ή το παιχνίδι.

Πανεύκολο στην παρασκευή του καθώς χρειάζεται να ανακατέψετε μόνο τα υλικά στο μίξερ σας, μιας και ΔΕΝ ΨΗΝΕΤΑΙ!!! Η χαρά της μαμάς που δεν προλαβαίνει δηλαδή. Στις αναλογίες που σας προτείνω, θα χρησιμοποιήσετε μία φόρμα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών, αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερο “κέικ” διπλασιάστε τις ποσότητες. Μιλώντας με την αγαπημένη φίλη μου Νικολέτα, για την οποία συχνά διαβάζετε (!), μου έδωσε μία φανταστική ιδέα… Δείτε λοιπόν ένα διαφορετικό τρόπο τυλίγματος του δώρου σας, που θα δείξει αμέσως ότι είναι χειροποίητο!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.470 times, 1 visits today)


Ingredients

100γρ καρύδια ωμά ψιλοκομμένα στο μούλτι
100γρ φουντούκια ωμά ψιλοκομμένα στο μούλτι αν δε θέλετε απαραίτητα να είναι ωμοφαγικό το κέικ, μπορείτε να βάλετε και ψημένα φουντούκια, για να θυμίζει περισσότερο πραλίνα
40γρ Κακάο
1/6 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
25 απύρηνοι Χουρμάδες
1 κ.σ. αγάβη
1 κ.σ. λιωμένο coconut bliss εγώ παίρνω ένα εξαιρετικό προϊόν της biona, αν όμως δεν έχετε βάλτε απλά ωμό λάδι καρύδας (λιωμένο)

Steps

1
Done

Ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπωλ.

2
Done

Στον επεξεργαστή τροφίμων σας βάζετε τους χουρμάδες και τους χτυπάτε να γίνουν μικρά κομματάκια.

3
Done

Προσθέτετε το στεγνό μείγμα και χτυπάτε μαζί με τους χουρμάδες.

4
Done

Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτετε την αγάβη και το bliss (ή το λάδι καρύδας).

5
Done

Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και πατήστε το καλά. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα πριν ξεφορμάρετε για να σκληρύνει και να μη σπάσει όταν προσπαθήσετε να το βγάλετε.

6
Done

Τυλίξτε το γλυκό σας με ένα πρωτότυπο τρόπο, που μαρτυράει τον κόπο σας! Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και δώστε της χρώμα με τις κορδέλες της αρεσκείας σας!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μελομακάρονα χωρίς γλουτένη
next
“Γάλα” με μπανάνα και μοσχοκάρυδο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.