Ingredients
-
100γρ καρύδια ωμά ψιλοκομμένα στο μούλτι
-
100γρ φουντούκια ωμά ψιλοκομμένα στο μούλτιαν δε θέλετε απαραίτητα να είναι ωμοφαγικό το κέικ, μπορείτε να βάλετε και ψημένα φουντούκια, για να θυμίζει περισσότερο πραλίνα
-
40γρ Κακάο
-
1/6 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1 πρέζα αλάτι
-
25 απύρηνοι Χουρμάδες
-
1 κ.σ. αγάβη
-
1 κ.σ. λιωμένο coconut blissεγώ παίρνω ένα εξαιρετικό προϊόν της biona, αν όμως δεν έχετε βάλτε απλά ωμό λάδι καρύδας (λιωμένο)
Αυτή η συνταγή είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και ωραία, πρωτότυπη ιδέα για δώρο. Γεμάτο ξηρούς καρπούς, θρεπτικό κακάο, χουρμάδες και λάδι καρύδας είναι το ΣΟΥΠΕΡ ΚΕΪΚ! Για άλλη μία φορά τα superfoods γίνονται κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής απλά, γευστικά, γλυκά! Πάρα πολύ θρεπτικό και για τα παιδιά, ειδικά αν αθλούνται που μπορεί να τους δώσει την απαραίτητη ενέργεια πριν την προπόνηση ή το παιχνίδι.
Πανεύκολο στην παρασκευή του καθώς χρειάζεται να ανακατέψετε μόνο τα υλικά στο μίξερ σας, μιας και ΔΕΝ ΨΗΝΕΤΑΙ!!! Η χαρά της μαμάς που δεν προλαβαίνει δηλαδή. Στις αναλογίες που σας προτείνω, θα χρησιμοποιήσετε μία φόρμα διαμέτρου περίπου 15 εκατοστών, αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερο “κέικ” διπλασιάστε τις ποσότητες. Μιλώντας με την αγαπημένη φίλη μου Νικολέτα, για την οποία συχνά διαβάζετε (!), μου έδωσε μία φανταστική ιδέα… Δείτε λοιπόν ένα διαφορετικό τρόπο τυλίγματος του δώρου σας, που θα δείξει αμέσως ότι είναι χειροποίητο!
Ingredients
100γρ καρύδια ωμά ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
100γρ φουντούκια ωμά ψιλοκομμένα στο μούλτι | |
40γρ Κακάο | |
1/6 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1 πρέζα αλάτι | |
25 απύρηνοι Χουρμάδες | |
1 κ.σ. αγάβη | |
1 κ.σ. λιωμένο coconut bliss |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Στον επεξεργαστή τροφίμων σας βάζετε τους χουρμάδες και τους χτυπάτε να γίνουν μικρά κομματάκια. |
3
Done
|
Προσθέτετε το στεγνό μείγμα και χτυπάτε μαζί με τους χουρμάδες. |
4
Done
|
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτετε την αγάβη και το bliss (ή το λάδι καρύδας). |
5
Done
|
Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και πατήστε το καλά. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα πριν ξεφορμάρετε για να σκληρύνει και να μη σπάσει όταν προσπαθήσετε να το βγάλετε. |
6
Done
|