Ingredients
-
Για τη βάση
-
160γρ ωμά αμύγδαλα και φουντούκια ανάμεικτα
-
8-9 Χουρμάδες
-
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1 πρέζα αλάτι
-
Για την κρέμα "τυριού"
-
200γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή 1 ώρα περίπου σε ζεστό νερό
-
75γρ Σιρόπι αγαύηςή μέλι
-
50-60γρ φρέσκο χυμό λεμονιού
-
35γρ Λάδι καρύδας
-
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
λίγο νερό (αν χρειαστεί)
-
Για την σως φράουλας
-
200γρ φράουλες ή φρούτα του δάσους
-
2 κ.σ. Σπόροι Chia
-
2 κ.σ. Σιρόπι αγαύηςή μέλι
To cheesecake είναι αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό. Η συνταγή αυτή όχι μόνο είναι εύκολη και γρήγορη αλλά δε χρειάζεται και ψήσιμο! Μπορεί να γίνει όλο ωμοφαγικό, αν βάλετε τη σως φρούτων που σας προτείνω, ή ημι-ωμοφαγικό αν προτιμήσετε να βάλετε έτοιμη μαρμελάδα φρούτων. Γεγονός είναι ότι το cheesecake φράουλας είναι κλασική αξία, εσείς όμως μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλες γεύσεις. Κρατήστε τη βάση και την κρέμα και αλλάξτε την επικάλυψη. Φανταστική ιδέα του φίλου μου Angelino, τα ψημένα ροδάκινα! Μιας και είναι καλοκαίρι, αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες φράουλες, ιδού η λύση. Κάντε μία παραλλαγή με λαχταριστά, ζουμερά ροδάκινα!!! Αν θέλετε την πιο κλασική επιλογή, θα χρησιμοποιήστε φράουλες ή φρούτα του δάσους.
Ingredients
Για τη βάση |
|
160γρ ωμά αμύγδαλα και φουντούκια ανάμεικτα | |
8-9 Χουρμάδες | |
1/5 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1 πρέζα αλάτι | |
Για την κρέμα "τυριού" |
|
200γρ ωμά κάσιους μουλιασμένα από βραδύς ή 1 ώρα περίπου σε ζεστό νερό | |
75γρ Σιρόπι αγαύης | |
50-60γρ φρέσκο χυμό λεμονιού | |
35γρ Λάδι καρύδας | |
1/3 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
λίγο νερό (αν χρειαστεί) | |
Για την σως φράουλας |
|
200γρ φράουλες ή φρούτα του δάσους | |
2 κ.σ. Σπόροι Chia | |
2 κ.σ. Σιρόπι αγαύης |
Steps
1
Done
|
Για τη βάσηΧπυπήστε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς, προσοχή μη γίνουν σκόνη. |
2
Done
|
Προσθέστε τους χουρμάδες, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. |
3
Done
|
Απλώστε στον πάτο του τάπερ σας σε ύψος 4 χιλιοστών περίπου. Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα. |
4
Done
|
Για την κρέμαΠολτοποιήστε στο μούλτι τα κάσιους. |
5
Done
|
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και την αγάβη και χτυπήστε ξανά μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα. |
6
Done
|
Προσθέστε το λάδι καρύδας και τη βανίλια και ξαναχτυπήστε. Αν είναι πάρα πολύ σφιχτή η κρέμα, προσθέστε ελάχιστο νερό και χτυπήστε ξανά. |
7
Done
|
Απλώστε την κρέμα πάνω από τη βάση και τοποθετήστε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να σφίξει λίγο η κρέμα. |
8
Done
|
Για τη σως φράουλαςΤοποθετήστε τα φρούτα στο μούλτι και πολτοποιήστε τα. (αν είναι παγωμένα και όχι φρέσκα, περιμένετε 5-10 λεπτά να ξεπαγώσουν λίγο) |
9
Done
|
Βάλτε τα πολτοποιημένα φρούτα σε ένα μπωλ, προσθέστε την αγάβη και τους σπόρους chia και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Αν τη θέλετε πιο γλυκιά προσθέστε λίγο ακόμα αγάβη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας! Τοποθετήστε στο ψυγείο για 30-60 λεπτά. |
10
Done
|
Απλώστε τη σως των φρούτων πάνω από την κρέμα. |
Extra Tips
- Καλύτερα είναι να κάνετε το cheesecake την προηγούμενη μέρα από το σερβίρισμά του για να είναι καλά παγωμένη η κρέμα και να στέκεται καλά στο σερβίρισμα.
- Αντί για φρέσκα φρούτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία σπιτική μαρμελάδα της αρεσκείας σας χωρίς ζάχαρη.
- Διατηρείτε 5-7 μέρες στο ψυγείο, περισσότερο στην κατάψυξη.
- Αν χρησιμοποιήσετε μέλι αντί για αγάβη ίσως να επηρεαστεί η γεύση από το άρωμα του μελιού
One Comment Hide Comments
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!!!✌️✌️✌️👌👌👌💚💚💚💚