Ingredients
-
500γρ καθαρισμένες φράουλες, χτυπημένες στο μούλτι
-
120γρ Σιρόπι αγαύηςή μέλι
-
70γρ Σπόροι Chia
Πέρυσι την άνοιξη ξεκινήσαμε σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής μαζί με την πολύ αγαπημένη μου φίλη Στέλλα, η οποία αποτελεί για μένα σημαντική πηγή έμπνευσης! Χρόνια ακολουθούσε ωμοφαγική διατροφή, που για μένα είναι πολύ δύσκολο, έχει πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα της διατροφής και κάνει πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά. Καθώς λοιπόν έχουμε ένα κοινό πάθος, είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Οι συμμετέχοντες ενθουσιάστηκαν με όλες τις συνταγές, αλλά αυτή που τους παραξένεψε περισσότερο, μπορώ να πω κι εμένα ήταν η ωμή μαρμελάδα φράουλας που μας έδειξε η Στέλλα. Μαρμελάδα χωρίς βράσιμο? Και πώς θα “δέσει”? Φτιάχνω χρόνια τώρα πουτίγκες και κρέμες με σπόρους chia, καθώς καλοκαιριάζει θα μοιραστώ μαζί σας και εκείνες τις συνταγές, όμως δε σκέφτηκα ποτέ πόσο εύκολα μπορούν να μας φτιάξουν μαρμελάδα!
Μιας και ξεκινάει τώρα η εποχή της φράουλας, δείτε κι εσείς τις πανεύκολες οδηγίες, και απολαύστε φρέσκια μαρμελάδα, με απίστευτο άρωμα και όλα τα θρεπτικά συστατικά της φράουλας στη στιγμή!
Στέλλα thank you for the inspiration!