Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
-
20γρ άοσμο Λάδι καρύδας
-
1 κούπα ρύζι μπασμάτικαλύτερα πλήρες
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρηή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
2-3 φύλλα δάφνης
-
1-2 κ.γ. πάπρικα
-
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
500γρ μανιτάρια κομμένα σε ροδέλεςπορτομπέλο ή σαμπινιόν, ότι προτιμάτε
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
-
250γρ κρέμα γάλακτος σόγιας
-
αλάτι, πιπέρι
-
mix μπαχαρικών για κυνηγετικά πιάτααν έχετε, αλλιώς τα μυρωδικά της αρεσκείας σας
Εννοείται ότι δεν είναι αλά κρεμ, χαχαχαχα! Ή μάλλον είναι αλά κρεμ, αλλά όχι ζωική. Δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή θα δείτε ότι δεν υπάρχει λόγος να βάζετε ζωικές κρέμες γάλακτος πουθενά! Η πλούσια λευκή σάλτσα με τα μανιτάρια μπορεί να συνδυαστεί και με μακαρόνια εκτός από το ρύζι που θα τη δείτε εδώ. Έχει βελούδινη υφή, γεμάτη γεύση και δεν υστερεί σε τίποτα από τη ζωική εκδοχή της. Είναι vegan, άρα και νηστίσιμη, και πολύ ελαφριά μιας και δεν τσιγαρίζουμε αλλά μόνο αχνίζουμε το κρεμμύδι.
Ξέρατε ότι υπάρχουν 38.000 ποικιλίες μανιταριών στον κόσμο;! Ούτε εγώ, χαχαχα! Τα μανιτάρια έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη! Λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών. Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β (ειδικά φυλλικό οξύ αλλά και θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, Β6), σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο.
Να λοιπόν ένας υπέροχος τρόπος να τα απολαύσουμε!
Το φαγητό αυτό μπορείτε να το διατηρήσετε σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο μέχρι και 5-6 ημέρες.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ |
|
20γρ άοσμο Λάδι καρύδας | |
1 κούπα ρύζι μπασμάτι | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
2-3 φύλλα δάφνης | |
1-2 κ.γ. πάπρικα | |
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ |
|
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο | |
500γρ μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
250γρ κρέμα γάλακτος σόγιας | |
αλάτι, πιπέρι | |
mix μπαχαρικών για κυνηγετικά πιάτα |
Steps
1
Done
|
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι καρύδας με το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να δείτε το ρύζι να "ασπρίζει" και να καβουρδίζεται. |
2
Done
|
Προσθέστε 2 κούπες νερό, τα μυρωδικά και το αλάτι και αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά. |
3
Done
|
Εν τω μεταξύ βάλτε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι ή μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα με λίγο νερό να αχνιστεί, για 1-2 λεπτά. |
4
Done
|
Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. |
5
Done
|
Προσθέστε τα μυρωδικά και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά, μέχρι να "δέσει"¨. |
6
Done
|
Σερβίρετε το "κόκκινο" ρύζι με τη σάλτσα μανιταριών από πάνω, ή ρίξτε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλύφθεί όλο το ρύζι ομοιόμορφα. |
4 Comments Hide Comments
Τα λατρεύω τα μανιτάρια και τα τρώω σχεδόν καθημερινά. Ωραία η πρόσταση σου
Είναι πεντανόστιμο πιάτο!
Πολύ γευστικό πιάτο!…
Είναι επιβράβευση για μένα να μου γράφετε τέτοια σχόλια! χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαριστώ!