0 0
Κόκκινο ρύζι με μανιτάρια αλά “κρεμ”

Κόκκινο ρύζι με μανιτάρια αλά “κρεμ”

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Εννοείται ότι δεν είναι αλά κρεμ, χαχαχαχα! Ή μάλλον είναι αλά κρεμ, αλλά όχι ζωική. Δοκιμάζοντας αυτή τη συνταγή θα δείτε ότι δεν υπάρχει λόγος να βάζετε ζωικές κρέμες γάλακτος πουθενά! Η πλούσια λευκή σάλτσα με τα μανιτάρια μπορεί να συνδυαστεί και με μακαρόνια εκτός από το ρύζι που θα τη δείτε εδώ. Έχει βελούδινη υφή, γεμάτη γεύση και δεν υστερεί σε τίποτα από τη ζωική εκδοχή της. Είναι vegan, άρα και νηστίσιμη, και πολύ ελαφριά μιας και δεν τσιγαρίζουμε αλλά μόνο αχνίζουμε το κρεμμύδι.

Ξέρατε ότι υπάρχουν 38.000 ποικιλίες μανιταριών στον κόσμο;! Ούτε εγώ, χαχαχα! Τα μανιτάρια έχουν υψηλή θρεπτική αξία. Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη! Λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών. Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β (ειδικά φυλλικό οξύ αλλά και θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, Β6), σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο.

Να λοιπόν ένας υπέροχος τρόπος να τα απολαύσουμε!

Το φαγητό αυτό μπορείτε να το διατηρήσετε σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο μέχρι και 5-6 ημέρες.

 

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 395 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
20γρ άοσμο Λάδι καρύδας
1 κούπα ρύζι μπασμάτι καλύτερα πλήρες
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή ένα κύβο αν χρησιμοποιείτε
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
2-3 φύλλα δάφνης
1-2 κ.γ. πάπρικα
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
500γρ μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες πορτομπέλο ή σαμπινιόν, ότι προτιμάτε
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη
250γρ κρέμα γάλακτος σόγιας
αλάτι, πιπέρι
mix μπαχαρικών για κυνηγετικά πιάτα αν έχετε, αλλιώς τα μυρωδικά της αρεσκείας σας

Steps

1
Done

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι καρύδας με το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά μέχρι να δείτε το ρύζι να "ασπρίζει" και να καβουρδίζεται.

2
Done

Προσθέστε 2 κούπες νερό, τα μυρωδικά και το αλάτι και αφήστε το να βράσει για 10-15 λεπτά.

3
Done

Εν τω μεταξύ βάλτε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι ή μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα με λίγο νερό να αχνιστεί, για 1-2 λεπτά.

4
Done

Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

5
Done

Προσθέστε τα μυρωδικά και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά, μέχρι να "δέσει"¨.

6
Done

Σερβίρετε το "κόκκινο" ρύζι με τη σάλτσα μανιταριών από πάνω, ή ρίξτε όλη τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλύφθεί όλο το ρύζι ομοιόμορφα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πικάντικο “τυρί” κρέμα
next
Cookies με καρύδια και βερίκοκο

4 Comments Hide Comments

Είναι επιβράβευση για μένα να μου γράφετε τέτοια σχόλια! χαίρομαι που σας άρεσε και ευχαριστώ!

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.