Ingredients
-
Για το ρεβανί
-
170γρ σιμιγδάλι χοντρό
-
70γρ Αλεύρι Ντίνκελολικής
-
1 κ.γ. γεμάτο baking powder
-
100γρ μέλι (ή αγάβη)αν βάλετε μέλι προτιμήστε ένα ουδέτερο ανθόμελο για να μην επηρεάσει τη γεύση και να μην αισθάνεστε έντονο το άρωμά του
-
80γρ Λάδι καρύδαςΑντί για λάδι καρύδας, μπορείτε να βάλετε ελαιόλαδο, αλλά θα γίνει λίγο πιο βαρύ, δε θα το προτιμούσα σε περιόδους δίαιτας
-
100γρ στραγγιστό γιαούρτι
-
2 αυγάπροτιμήστε βιολογικά ή χωριάτικα που τα ξέρετε!
-
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1/2 κ.σ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιούπροτιμήστε βιολογικό
-
Για το σιρόπι (μέτρια σιροπιασμένο*)
-
1 κούπα νερό
-
150γρ μέλι
-
1/4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
-
1/4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
Τα σιροπιαστά γλυκά, νομίζω είναι αγαπημένα όλων. Σκέτα ή με παγωτό, με λίγο ή περισσότερο σιρόπι, ανάλογα με τα γούστα μας! Έχοντας κόψει εντελώς τη ζάχαρη εδώ και πέντε με έξι χρόνια, φυσικά δεν τρώω σιροπιαστά της αγοράς αλλά ούτε και σπιτικά μιας και όλοι δυστυχώς χρησιμοποιούν ζάχαρη. Αποφάσισα λοιπόν, να βρω μία συνταγή για ρεβανί, που να είναι όχι μόνο νόστιμο (ο γιος μου έφαγε το μισό ταψί την πρώτη φορά μόνος του σε ένα απόγευμα!!!) αλλά και να είναι ελαφρύ και αρωματικό. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις, είναι πολύ γευστικό, ελαφρύ με απαλή και άρωμα εσπεριδοειδών. Έχει δε το αγαπημένο μου λάδι καρύδας που να θυμάστε, ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας!!!
Ο εξοπλισμός που θα χρειαστείτε δε, είναι δύο μπωλ και ένας αυγοδάρτης! Θα χαρώ να σας αρέσει και όπως πάντα να δω τα σχόλια σας και τις παρατηρήσεις σας!
Ingredients
Για το ρεβανί |
|
170γρ σιμιγδάλι χοντρό | |
70γρ Αλεύρι Ντίνκελ | |
1 κ.γ. γεμάτο baking powder | |
100γρ μέλι (ή αγάβη) | |
80γρ Λάδι καρύδας | |
100γρ στραγγιστό γιαούρτι | |
2 αυγά | |
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1/2 κ.σ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού | |
Για το σιρόπι (μέτρια σιροπιασμένο*) |
|
1 κούπα νερό | |
150γρ μέλι | |
1/4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού | |
1/4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού |
Steps
1
Done
|
Για το ρεβανίΑνακατέψτε σε ένα μπωλ όλα τα στεγνά υλικά: σιμιγδάλι, αλεύρι (κοσκινισμένο καλύτερα), βανίλια, baking powder και ξύσμα λεμονιού. |
2
Done
|
Χτυπήστε σε άλλο μπωλ τα αυγά καλά με τον αυγοδάρτη. |
3
Done
|
Προσθέστε στα αυγά όλα τα άλλα υγρά υλικά: μέλι, λάδι καρύδας, γιαούρτι και ανακατέψτε τα καλά να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα (μπορείτε να τα βάλετε και στο μούλτι για μεγαλύτερη ευκολία). |
4
Done
|
Ρίξτε σιγά σιγά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη τα στεγνά υλικά στα υγρά. |
5
Done
|
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ διαστάσεων 20x20. |
6
Done
|
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να δείτε ότι έχει ροδίσει. |
7
Done
|
Για το σιρόπιΡίξτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατέψτε τα καλά. |
8
Done
|
Αφήστε να πάρει μία βράση, και σβήστε το μάτι αμέσως. Αφήστε το πάνω στο ζεστό μάτι για 10 λεπτά, για να δώσετε χρόνο στα ξύσματα να βγάλουν τα έλαιά τους. |
9
Done
|
Σιροπιάστε με ΖΕΣΤΟ σιρόπι κουταλιά-κουταλιά , γύρω γύρω και σταδιακά, αφού το ρεβανί έχει ΚΡΥΩΣΕΙ εντελώς. Αφήστε το να τραβήξει καλά το σιρόπι πριν το κόψετε. |
Extra Tips
- Μπορείτε να βάλετε στο σιρόπι και ξύσμα από λάιμ, του δίνει μια άλλη ιδιαίτερη γεύση, για τους πιο τολμηρούς!
- *Εμένα μου αρέσει μέτρια σιροπιασμένο, αν το θέλετε περισσότερο απλά φτιάξτε λίγο ακόμα σιρόπι, 1/4 της κούπας νερό και 40γρ περίπου μέλι και λίγο ξύσμα, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και σιροπιάστε το περισσότερο.