0 0
Ρεβανί χωρίς γλουτένη

Ρεβανί χωρίς γλουτένη

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Gluten Free
  • Oven
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 8-12
  • Medium
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Για τους περισσότερους τα σιροπιαστά είναι τα απόλυτα γλυκά! Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ εντελώς, αλλά σίγουρα πρώτη θέση στη δική μου καρδιά έχει η σοκολάτα…

Τα κλασικά σιροπιαστά βέβαια φτιάχνονται με βούτυρο και ζάχαρη… που εμείς θα αντικαταστήσουμε έξυπνα με το αγαπημένο μου λάδι καρύδας και το σιρόπι αγάβης αντίστοιχα. Δε θα καταλάβει κανείς ότι δεν έχει ζάχαρη, πιστέψτε με! Επίσης, για να είναι χωρίς γλουτένη, αντί για το κλασικό σταρένιο σιμιγδάλι, θα χρησιμοποιήσουμε πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού) αλλά θα βάλουμε και ένα μυστικό υλικό… χαχαχα, για να κολλήσει και να μη διαλύεται. Αντί για αλεύρι κλασικό επίσης θα βάλουμε ρυζάλευρο, που θα δώσει και ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα στο γλυκό μας!

Στο σιρόπι θα το αφήσω επάνω σας, οι περισσότεροι που το δοκίμασαν το ήθελαν όσο σιροπιασμένο σας το δίνω εδώ, εμένα όμως θα μου άρεσε περισσότερο με λίγο λιγότερο σιρόπι. Οπότε, δείτε αν σας έρχεται πολύ ή λίγο και ανάλογα προσαρμόστε την ποσότητα του σιροπιού στο γούστο σας.

(Visited 286 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
175γρ πολέντα
90γρ ρυζάλευρο
6γρ baking powder
1/2 κ.γ. xanthan gum
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
50ml χυμό πορτοκάλι
100γρ σιρόπι αγάβης
80γρ άοσμο λάδι καρύδας
1 σταγόνα βρώσιμο έλαιο βανίλιας ή 1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
1/2 κ.γ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου πορτοκαλιού
1 μέτρια αυγά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
385γρ σιρόπι αγάβης
340γρ νερό
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Steps

1
Done

Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

2
Done

Προσθέτετε τα υγρά και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

3
Done

Βάλτε το σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20x20εκ ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει (να πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα του από πάνω).

4
Done

Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο ώστε να είναι κρύο όταν βγει το ρεβανί από το φούρνο.

5
Done

Μόλις το βγάλετε, περιχύστε το σιρόπι από πάνω και αφήστε το να κρυώσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Πουρές vegan ή όχι…!
next
Poke cake σοκολάτας

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.