Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
-
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Ρεβανί ή Ρεβανί χωρίς γλουτένη
-
50ml χυμό πορτοκάλι
-
100γρ σιρόπι αγάβης
-
50γρ άοσμο λάδι καρύδας
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
1/2 κ.γ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου πορτοκαλιού
-
2 μέτρια αυγά
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-
350γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης
-
340γρ νερό
-
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Για τους περισσότερους τα σιροπιαστά είναι τα απόλυτα γλυκά! Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ εντελώς, αλλά σίγουρα πρώτη θέση στη δική μου καρδιά έχει η σοκολάτα…
Τα κλασικά σιροπιαστά βέβαια φτιάχνονται με βούτυρο και ζάχαρη… που εμείς θα αντικαταστήσουμε έξυπνα με το αγαπημένο μου λάδι καρύδας και το σιρόπι αγάβης αντίστοιχα. Δε θα καταλάβει κανείς ότι δεν έχει ζάχαρη, πιστέψτε με! Επίσης, για να είναι χωρίς γλουτένη, αντί για το κλασικό σταρένιο σιμιγδάλι, θα χρησιμοποιήσουμε πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού) αλλά θα βάλουμε και ένα μυστικό υλικό… χαχαχα, για να κολλήσει και να μη διαλύεται. Αντί για αλεύρι κλασικό επίσης θα βάλουμε ρυζάλευρο, που θα δώσει και ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα στο γλυκό μας!
Στο σιρόπι θα το αφήσω επάνω σας, οι περισσότεροι που το δοκίμασαν το ήθελαν όσο σιροπιασμένο σας το δίνω εδώ, εμένα όμως θα μου άρεσε περισσότερο με λίγο λιγότερο σιρόπι. Οπότε, δείτε αν σας έρχεται πολύ ή λίγο και ανάλογα προσαρμόστε την ποσότητα του σιροπιού στο γούστο σας.
Συστατικά: σιμιγδάλι ή πολέντα, βιολογικό ρυζάλευρο, xanthan gum, baking powder.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ |
|
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Ρεβανί ή Ρεβανί χωρίς γλουτένη | |
50ml χυμό πορτοκάλι | |
100γρ σιρόπι αγάβης | |
50γρ άοσμο λάδι καρύδας | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας | |
1/2 κ.γ. ξύσμα βιολογικού ακέρωτου πορτοκαλιού | |
2 μέτρια αυγά | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ |
|
350γρ βιολογικό σιρόπι αγάβης | |
340γρ νερό | |
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού (προαιρετικά) |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Προσθέτετε τα υγρά και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. |
3
Done
|
Βάλτε το σε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 20x20εκ ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μέχρι να ροδίσει (να πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα του από πάνω). |
4
Done
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο ώστε να είναι κρύο όταν βγει το ρεβανί από το φούρνο. |
5
Done
|
Μόλις το βγάλετε, περιχύστε το σιρόπι από πάνω και αφήστε το να κρυώσει. |