0 0
Ψητά σπαράγγια

Ψητά σπαράγγια

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1 h
  • Serves 2
  • Easy
  • 200-220

Ingredients

Τα τελευταία χρόνια γνώρισα τα σπαράγγια στη βιολογική λαϊκή. Από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα, τα λάτρεψα! Κάθε χρόνο, δε βλέπω την ώρα να έρθει ο Απρίλης, να εμφανιστούν τα σπαράγγια για να τα φάμε εγώ με το Νίκο, το μεγάλο μου γιο. Οι άλλοι δύο του σπιτιού, τα σνόμπαραν μέχρι… που τα έφαγαν ψητά! Τώρα μαλώνουμε ποιος θα φάει περισσότερα…!

Τα σπαράγγια είναι γεμάτα βιταμίνες, με το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), την A, τη C, την E και την Κ να φιγουράρουν ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά τους. Πέραν των απαραίτητων για τον οργανισμό μας βιταμινών τους, τα σπαράγγια είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών που κάνουν καλό στην εντερική υγεία και βοηθούν στη δίαιτα, αλλά και χρωμίου το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης να μεταφέρει γλυκόζη από το αίμα στα κύτταρα. Περισσότερα για τα σπαράγγια μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Εμείς μέχρι πέρυσι τα τρώγαμε στον ατμό, με λάδι και λεμόνι. Φέτος όμως, ο κύριος που τα πουλάει στη λαϊκή μου είπε να τα ψήσω… Διστακτικά λοιπόν έκανα το πείραμα, και πρέπει να σας πω ότι είναι καταπληκτικά! Άλλος ένας τρόπος να φάμε και το πολύ ωφέλιμο λάδι καρύδας, που μας βοηθά και στο μεταβολισμό και την καύση του λίπους, τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 362 times, 1 visits today)


Ingredients

1/2 κιλό σπαράγγια
2-3 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας προαιρετικά
λεμόνι για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Σπάστε τις άκρες από τα σπαράγγια, πλύντε και στραγγίστε τα.

2
Done

Βάλτε το λάδι καρύδας στο ταψί που θα τα ψήσετε (λιώστε το αν είναι κρύος ο καιρός), τοποθετήστε μέσα τα σπαράγγια και κουνήστε τα με τα χέρια σας ώστε όλα να καλυφθούν με λίγο λαδάκι.

3
Done

Ρίξτε από πάνω το χοντρό αλάτι (και τα μυρωδικά αν βάλετε, εγώ τα προτιμώ σκέτα μόνο με αλάτι) και ψήστε στους 200-220 βαθμούς στο γκριλ για 40-50 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Προσέξτε μην τα παραψήσετε γιατί οι κορυφές τους θα καούν. Μόλις δείτε ότι σε κάποια σημεία ροδίζουν, είναι έτοιμα.

4
Done

Σερβίρετε με λεμόνι και έξτρα αλάτι αν χρειάζεται.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ντολμαδάκια γιαλαντζί light!
next
Φραουλένιες

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.