Ingredients
-
1/2 κιλό σπαράγγια
-
2-3 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας
-
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή μπαχαρικά της αρεσκείας σαςπροαιρετικά
-
λεμόνι για το σερβίρισμα
Τα τελευταία χρόνια γνώρισα τα σπαράγγια στη βιολογική λαϊκή. Από την πρώτη στιγμή που τα δοκίμασα, τα λάτρεψα! Κάθε χρόνο, δε βλέπω την ώρα να έρθει ο Απρίλης, να εμφανιστούν τα σπαράγγια για να τα φάμε εγώ με το Νίκο, το μεγάλο μου γιο. Οι άλλοι δύο του σπιτιού, τα σνόμπαραν μέχρι… που τα έφαγαν ψητά! Τώρα μαλώνουμε ποιος θα φάει περισσότερα…!
Τα σπαράγγια είναι γεμάτα βιταμίνες, με το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9), την A, τη C, την E και την Κ να φιγουράρουν ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά τους. Πέραν των απαραίτητων για τον οργανισμό μας βιταμινών τους, τα σπαράγγια είναι επίσης μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών που κάνουν καλό στην εντερική υγεία και βοηθούν στη δίαιτα, αλλά και χρωμίου το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης να μεταφέρει γλυκόζη από το αίμα στα κύτταρα. Περισσότερα για τα σπαράγγια μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Εμείς μέχρι πέρυσι τα τρώγαμε στον ατμό, με λάδι και λεμόνι. Φέτος όμως, ο κύριος που τα πουλάει στη λαϊκή μου είπε να τα ψήσω… Διστακτικά λοιπόν έκανα το πείραμα, και πρέπει να σας πω ότι είναι καταπληκτικά! Άλλος ένας τρόπος να φάμε και το πολύ ωφέλιμο λάδι καρύδας, που μας βοηθά και στο μεταβολισμό και την καύση του λίπους, τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.
Ingredients
1/2 κιλό σπαράγγια | |
2-3 κ.σ. λιωμένο άοσμο λάδι καρύδας | |
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή μπαχαρικά της αρεσκείας σας | |
λεμόνι για το σερβίρισμα |
Steps
1
Done
|
Σπάστε τις άκρες από τα σπαράγγια, πλύντε και στραγγίστε τα. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
Σερβίρετε με λεμόνι και έξτρα αλάτι αν χρειάζεται. |