Ingredients
-
6-8 ώριμα γλυκά ροδάκινα
-
2 αυγά (αν δεν τρώτε αυγό αντικαταστήστε τα με αυγό λιναρόσπορου* ή απλά παραλείψτε τα)
-
180γρ γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα)
-
230γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
-
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας
-
160γρ ρεβιθάλευρο
-
120γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
-
1 κ.γ. baking powder
-
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
-
1/2-1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
-
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Μία ιδέα για φρουτόπιτα, που μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα φυσικά, ανάλογα με την εποχή. Εδώ σας έχω ένα από τα δικά μου πολύ αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά. Μπορείτε να την ψήσετε και σε φόρμα κέικ, ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ψησίματος μόνο. Είτε σαν πίτα, είτε σαν κέικ, ταιριάζει πολύ με φυτική σαντιγή από κρέμα καρύδας.
Εγώ τη διατηρώ στο ψυγείο για να με δροσίζει μετά το φαγητό!
Ingredients
6-8 ώριμα γλυκά ροδάκινα | |
2 αυγά (αν δεν τρώτε αυγό αντικαταστήστε τα με αυγό λιναρόσπορου* ή απλά παραλείψτε τα) | |
180γρ γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα) | |
230γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι | |
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας | |
160γρ ρεβιθάλευρο | |
120γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής | |
1 κ.γ. baking powder | |
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο | |
1 κ.γ. κανέλα | |
1/2 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας | |
1/2-1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού | |
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι |
Steps
1
Done
|
Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια. |
2
Done
|
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ. |
3
Done
|
Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε. |
4
Done
|
Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά και χτυπάμε ξανά. |
5
Done
|
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια ροδάκινου. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα σιλικόνης. |
6
Done
|
Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. |
7
Done
|
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να δούμε αν έγινε. |
Extra Tips
- Μερικές φορές, υπάρχει περίπτωση κάποια κομμάτια ροδάκινου να αλλάξουν χρώμα, προς το μπλε μετά το ψήσιμο, μη δώσετε σημασία, έχει να κάνει με το φρούτο, δε χαλάει.
- Αφήστε να κρυώσει καλά πριν την κόψετε.
- Σερβίρεται και κρύα.
- * Μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρι ντίνκελ ολικής και να βάλετε μόνο ρεβιθάλευρο (280γρ) για να είναι gluten free
- * το “αυγό λιναρόσπορου”, γίνεται ανακατεύοντας 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό και αφήνοντάς το για 15’ στο ψυγείο να φουσκώσει. Η γεύση όμως δε θα είναι ακριβώς ίδια.
- Συνδυάζεται τέλεια με σαντιγί.
One Comment Hide Comments
Τελεια και ακρως δροσερη η συγκεκριμενη συνταγη σου!!οτι πρεπει για τα καλοκαιρινα μας απογευματα! Δεν εντοπισα δυστυχως ρεβυθαλαυρο και ντινκελ αλλα εβαλα καλαμποκαλευρο και η γευση ηταν super!Φανταζομαι πως θα ειναι και συνοδεια φυτικης σαντιγύ!υγιεινη…απολαυση:-)))