0 0
Ροδακινόπιτα με ρεβιθάλευρο

Ροδακινόπιτα με ρεβιθάλευρο

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Food Processor
  • Gluten Free
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegetarian
  • 55 mins
  • Serves 12
  • Medium
  • 180C

Ingredients

Μία ιδέα για φρουτόπιτα, που μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα φυσικά, ανάλογα με την εποχή.  Εδώ σας έχω ένα από τα δικά μου πολύ αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά.  Μπορείτε να την ψήσετε και σε φόρμα κέικ, ίσως να χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ψησίματος μόνο.  Είτε σαν πίτα, είτε σαν κέικ, ταιριάζει πολύ με φυτική σαντιγή από κρέμα καρύδας.

Εγώ τη διατηρώ στο ψυγείο για να με δροσίζει μετά το φαγητό!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 506 times, 1 visits today)


Ingredients

6-8 ώριμα γλυκά ροδάκινα
2 αυγά (αν δεν τρώτε αυγό αντικαταστήστε τα με αυγό λιναρόσπορου* ή απλά παραλείψτε τα)
180γρ γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα)
230γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
2 κ.σ. άοσμο λάδι καρύδας
160γρ ρεβιθάλευρο
120γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/2-1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Steps

1
Done

Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια.

2
Done

Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ.

3
Done

Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε.

4
Done

Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά και χτυπάμε ξανά.

5
Done

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ ανάμειξης και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια ροδάκινου. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα σιλικόνης.

6
Done

Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.

7
Done

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να δούμε αν έγινε.



Extra Tips

  • Μερικές φορές, υπάρχει περίπτωση κάποια κομμάτια ροδάκινου να αλλάξουν χρώμα, προς το μπλε μετά το ψήσιμο, μη δώσετε σημασία, έχει να κάνει με το φρούτο, δε χαλάει.
  • Αφήστε να κρυώσει καλά πριν την κόψετε.
  • Σερβίρεται και κρύα.
  • * Μπορείτε να παραλείψετε το αλεύρι ντίνκελ ολικής και να βάλετε μόνο ρεβιθάλευρο (280γρ) για να είναι gluten free
  • * το “αυγό λιναρόσπορου”, γίνεται ανακατεύοντας 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό και αφήνοντάς το για 15’ στο ψυγείο να φουσκώσει. Η γεύση όμως δε θα είναι ακριβώς ίδια.
  • Συνδυάζεται τέλεια με σαντιγί.

rodakinopitta-2

Save

Save

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Βερίκοκα cheesecakes
next
Μαλακά μπισκότα βρώμης με σταφίδες και μαστίχα

One Comment Hide Comments

Τελεια και ακρως δροσερη η συγκεκριμενη συνταγη σου!!οτι πρεπει για τα καλοκαιρινα μας απογευματα! Δεν εντοπισα δυστυχως ρεβυθαλαυρο και ντινκελ αλλα εβαλα καλαμποκαλευρο και η γευση ηταν super!Φανταζομαι πως θα ειναι και συνοδεια φυτικης σαντιγύ!υγιεινη…απολαυση:-)))

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.