Ingredients
-
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
-
1 πακέτο GojiMix για ταχινόπιτα
-
50γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας
-
150-160γρ νερό χλιαρό
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
250γρ ταχίνι ολικής
-
75γρ ζάχαρη καρύδας
-
80γρ ανθόμελο
-
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
-
50-80γρ καρύδια χοντροκομμένα (ανάλογα με το πόσο έντονο θέλετε το καρύδι)
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (προαιρετικά)
-
1 κ.σ. ανθόμελο
-
1 κ.σ. νερό
Κάθε χρόνο με τη νηστεία του Πάσχα ευχαριστιόμουν ταχινόπιτα! Έτρωγα τουλάχιστον μία κάθε μέρα από το φούρνο και… έβαζα τουλάχιστον 3 κιλά επίσης! χαχαχα! Όταν αποφάσισα να κόψω τη ζάχαρη, εδώ και 8 χρόνια περίπου, όπως καταλαβαίνετε έκοψα και τις ταχινόπιτες… Γιατί όχι μόνο περιέχουν ζάχαρη αλλά και τόνους ακατάλληλων λαδιών και λιπών που επίσης δε βάζω πια στο στόμα μου.
Σήμερα δοκίμασα μία συνταγή για ταχινόπιτα με φύλλο και σκέφτηκα να το κάνω με μαγιά… μήπως θυμίσει λίγο τη γεύση που μου άρεσε. Και βγήκε υπέροχη! Εμπνευσμένη από τα ταχινορολάκια που έχετε όλοι λατρέψει, βγήκε μία πίτα πιο υγρή και μαλακή, αφράτη και γευστική που συνδύασα με λίγο μέλι, το οποίο κατά τη γνώμη μου αναδεικνύει και το ταχίνι και την κανέλα! Έβαλα και μπόλικα καρύδια που ταιριάζουν τέλεια και νομίζω ότι βρήκα την επόμενη εμμονή μου!
Απολαύστε τη για πρωινό ή απογευματινό με το τσάι ή τον καφέ σας!
Photo Credits
Φώνη Γιαζκουλίδου ❤️
Συστατικά του GojiMix: βιολογικό αλεύρι ντίνκελ ολικής, ξηρή μαγιά, θαλασσινό αλάτι, σόδα χωρίς αλουνίνιο και γλουτένη, βιολογική ζάχαρη καρύδας.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ |
|
1 πακέτο GojiMix για ταχινόπιτα | |
50γρ λιωμένο βιολογικό άοσμο λάδι καρύδας | |
150-160γρ νερό χλιαρό | |
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ |
|
250γρ ταχίνι ολικής | |
75γρ ζάχαρη καρύδας | |
80γρ ανθόμελο | |
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης | |
50-80γρ καρύδια χοντροκομμένα (ανάλογα με το πόσο έντονο θέλετε το καρύδι) | |
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ (προαιρετικά) |
|
1 κ.σ. ανθόμελο | |
1 κ.σ. νερό |
Steps
1
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟΒάζετε σε ένα μπωλ το περιεχόμενο του GojiMix για τη ζύμη του φύλλου. Προσθέτετε το λάδι καρύδας και το νερό, ζυμώνετε και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος αν γίνεται. |
2
Done
|
Στη συνέχεια ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπωλ όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια. |
3
Done
|
Ανοίγετε το φύλλο, σε λεπτό πάχος και απλώνετε στο μισό περίπου ή όσο μπορείτε τη γέμιση. Επειδή είναι σφιχτή, καλύτερα να βάζετε κομμάτι κομμάτι σε διάφορα σημεία και να πατάτε λίγο με μία σπάτουλα για να μη χρειάζεται να την απλώνετε και ανοίγει το φύλλο σας από κάτω. Μοιράστε τα καρύδια σε όλη την επιφάνεια και διπλώστε το φύλλο. |
4
Done
|
Διπλώστε πάλι στη μέση το φύλλο και λίγο επιμηκύνετέ το . Κόψτε το στη μέση και αρχίστε να στρίβετε λίγο λίγο τη ζύμη, τοποθετήστε το πρώτο κομμάτι στο κέντρο του ταψιού σας (λαδώστε τον πάτο για να μην κολλήσει και να βγαίνει πιο εύκολα). Στρίψτε και το δεύτερο κομμάτι και τυλίξτε το γύρω από το κεντρικό. |
5
Done
|
|
6
Done
|
|
7
Done
|
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ (προαιρετικά) |