0 0
Σαρδέλες στο φούρνο με… “σόλι-σόλι”!

Σαρδέλες στο φούρνο με… “σόλι-σόλι”!

Baked sardines with tchubritsa
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Multi
  • Oven
  • Protein Rich
  • 50 mins
  • Serves 4
  • Easy
  • 200

Ingredients

Επειδή κατά το ήμισυ κατάγομαι από τη γειτονική μας Βουλγαρία, θα δείτε αρκετές συνταγές εμπνευσμένες από τη βουλγάρικη κουζίνα. Από μικρή, ένα από τα αγαπημένα μου μπαχαρικά, ή μάλλον ένα από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών, είναι η τσούμπριτσα. Θυμίζει λίγο τη ρίγανη, αλλά έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα που ταιριάζει στα θαλασσινά πιάτα. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή ψήναμε φέτες ψωμιού με τυρί στο φούρνο και πασπαλίζαμε από πάνω τσούμπριτσα, εγώ την έλεγα “σόλι-σόλι” μάλλον γιατί το αλάτι στα βουλγάρικα είναι “σολ”…; Θα σας γελάσω! Γεγονός πάντως είναι ότι ήταν από τα αγαπημένα μου βραδυνά μαζί με το γλυκό τσαγάκι της μαμάς τα κρύα βράδια που παίζαμε επιτραπέζια στο σπίτι.

Η γιαγιά μου από την άλλη, έψηνε σαρδέλες στο φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι και έτσι μου έμαθε κι εμένα. Εδώ λοιπόν, αποφάσισα να ενώσω τις δύο κουζίνες για άλλη μία φορά! Άλλαξα λίγο την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, καθώς αντί για λεμόνι έβαλα λάιμ (το οποίο λατρεύω!) και αντί για ρίγανη… τσούμπριτσα, ή αν θέλετε “σόλι-σόλι”! Τις ψήνουμε με ελάχιστο λάδι, που αν θέλετε μπορείτε και να το παραλείψετε, έτσι το πιάτο μας είναι και διαιτητικό!

Τσούμπριτσα, θα βρείτε εύκολα σε βουλγάρικα μάρκετ ή στο τμήμα ξένω προϊόντων των σουπερ μάρκετ. Αν όμως δε σταθείτε τυχεροί, βάλτε απλά ρίγανη ή ζητήστε μου να σας στείλω!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 256 times, 1 visits today)


Ingredients

750γρ σαρδέλες καθαρισμένες
χυμό από 1/2 λάιμ
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κ.γ. τσούμπριτσα ή ρίγανη αν δεν έχετε, θα τη βρείτε σε καταστήματα με βουλγάρικα τρόφιμα
1/2 κ.γ. σκόνη λαχανικών
1/2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη ή 1/2 κ.γ. μουστάρδα από βάζο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. ξύσμα από λάιμ
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Steps

1
Done

Αλατίστε τις σαρδέλες και τοποθετήστε τις στο ταψί σας στη σειρά.

2
Done

Φτιάξτε ένα μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ξύσμα και το μαϊντανό) χτυπώντας τα στο μούλτι, θα γίνουν σα σως.

3
Done

Περιχύστε τις σαρδέλες με το μείγμα που ετοιμάσατε, ρίξτε το μαϊντανό από πάνω και 1/4 ποτήρι νερό στον πάτο του ταψιού.

4
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

5
Done

Σερβίρετε με το ξύσμα από λάιμ και φρέσκο λάιμ για όποιον θέλει περισσότερο.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Κρέμα “τυριού” με τόφου
next
Pancakes!!!!!

2 Comments Hide Comments

Γράψτε απάντηση στο josephine Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.