0 0
Μους σοκολάτας με superfoods

Μους σοκολάτας με superfoods

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Multi
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 4-6
  • Easy

Ingredients

Όπως πάντα τα superfoods κολάνε παντού! Αυτή η μους θα σας ξετρελάνει, μιας και θυμίζει πολύ γνωστή σοκολάτα που όλοι λατρεύουμε από παιδιά. Δεν περιέχει γαλακτοκομικά, αλλά είναι μους σοκολάτας “γάλακτος”!!!

Στη συνταγή αυτή σα βάση χρησιμοποιείται το silken tofu, προϊόν που θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε βιολογικά προϊόντα ή σε κινέζικη αγορά τροφίμων. Σε αντίθεση με το κοινό τόφου που ξέρουμε, το silken tofu δε χρειάζεται μαγείρεμα, κι έτσι είναι ιδανική βάση για κρύες κρέμες όπως αυτή. Η γεύση του είναι ουδέτερη και εύκολα καλύπτεται από το κακάο, γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει μέσα, χαχαχα!

Ο χρόνος παρασκευής της μους είναι μόλις 3 λεπτά, απλά θα χρειαστεί να μείνει λίγο στο ψυγείο για να πήξει. Συνδυάζεται ωραία και με φρούτα όπως η φράουλα, τα σμέουρα ή τα μπλούμπερρυ αν θέλετε να την εμπλουτίσετε καθώς και με ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και φουντούκια που έχουν πιο ουδέτερη γεύση. Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού θα της δώσει a bit of a twist!

Εξαιρετικά συστατικά που το κάνουν αυτή την κρέμα SUPERFOOD MOUSSE είναι οι σπόροι chia και τα cacao nibs. Οι σπόροι chia εκτός από τις φυτικές ίνες περιέχουν και εξαιρετικά ω-3 λιπαρά οξέα ενώ τα cacao nibs είναι ωμοί καρποί κακάου, με όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες και πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά. Δώστε λοιπόν άφθονη… μους στα παιδιά για ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και καλύτερη συγκέντρωση στο σχολείο!

Διατηρείται στο ψυγείο 3-4 μέρες, αν και πολύ αμφιβάλω αν μείνει τόσο και γίνεται πολύ ωραίο ατομικό κέρασμα σε πάρτυ σε μικρά ποτηράκια.

(Visited 804 times, 1 visits today)


Ingredients

350γρ silken tofu
100γρ φουντουκοβούτυρο
130γρ σιρόπι αγάβης
20γρ σκούρο κακάο
2 κ.σ. σπόροι chia
1 κ.σ. cacao nibs
1/3 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Steps

1
Done

Βάζετε στο μούλτι το τόφου, το φουντουκοβούτυρο, το κακάο και την αγάβη και χτυπάτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, για μισό λεπτό περίπου.

2
Done

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτετε τους σπόρους chia, τα cacao nibs και το ξύσμα (αν βάλετε). Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, για να δώσετε χρόνο στους σπόρους να φουσκώσουν και να δέσει η μους.

3
Done

Σερβίρετε σε 4-6 μπωλ ή σε μικρότερες μερίδες αν πρόκειται για κέρασμα σε πάρτυ.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Δίχρωμο κέικ με φρούτα (ή muffins)
next
Ωμοφαγικά παστάκια

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.