0 0
Σοκολατόπιτα με σμέουρα και cacao nibs

Σοκολατόπιτα με σμέουρα και cacao nibs

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Food Processor
  • Freezer
  • Oven
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 40 mins
  • Serves 10-12
  • Easy
  • 180

Ingredients

Η σοκολατόπιτα είναι ένα υπέροχο γλυκό, που μπορεί να συνδυαστεί με παγωτό, γλάσο ή με οποιαδήποτε γέμιση ξηρών καρπών. Επειδή στην κατάψυξη είχα σμέουρα, είπα να δοκιμάσω να δω αν θα ψηθούν καλά στην πίτα και αν θα είναι νόστιμα. Πήρα λοιπόν κατεψυγμένα σμέουρα, καθώς είναι ευκολότερο να βρεθούν και τα συνδύασα με τα cacao nibs (αντί για σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας!) για μία έξτρα σοκολατένια απόλαυση και μοναδική γευστική εμπειρία καθώς η αναπάντεχη δαγκωματιά του σμέουρου απογειώνει τη γεύση της!!!

Προτιμήστε να την ψήσετε σε ταψί, εγώ χρησιμοποιώ ένα ταψί διαστάσεων 32×23 όπου βγαίνει σε ύψος γύρω στα 4-5 εκ. Οι οδηγίες για το ψήσιμο αφορούν αυτό το ταψί, αν τη βάλετε σε μικρότερο θα χρειαστεί λίγος παραπάνω χρόνος ψησίματος.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 350 times, 1 visits today)


Ingredients

250γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ.σόδα χωρίς αλουμίνιο και γλουτένη
1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/2 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
60γρ σκούρο κακάο
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. μηλόξυδο
λάδι καρύδας
350γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι (αν τη σιροπιάσετε βάλτε μόνο 250γρ εδώ)
30γρ cacao nibs
14-15 σμέουρα κομμένα στη μέση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3/4 κούπας νερό
150γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι
1/4 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού προαιρετικά
2 κ.σ. σκούρο κακάο

Steps

1
Done

Ανακατέψτε σε ένα μπωλ όλα τα στεγνά υλικά καλά.

2
Done

Στο μίξερ (food processor) χτυπήστε τις μπανάνες, με το μηλόξυδο, το λάδι και την αγάβη.

3
Done

Προσθέστε στα υγρά το μείγμα των στεγνών υλικών και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

4
Done

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε μέσα τα cacao nibs.

5
Done

Ρίξτε τη μισή ποσότητα στο ταψί (32x23) και τοποθετήστε σε ίσες αποστάσεις τα σμέουρα. Καλύψτε με το υπόλοιπο μισό μείγμα.

6
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30' ανάλογα με το φούρνο.

7
Done

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν την κόψετε.

8
Done

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ

Προσωπικά την προτιμώ χωρίς σιρόπι, αλλά κάθε σοκολατόπιτα που σέβεται τον εαυτό της θέλει και λίγο σιρόπι! Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε στο μάτι μέχρι πριν φτάσει ακριβώς στο σημείου βρασμού. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε 5'. Ανακατεύετε και σιροπιάζετε με το ζεστό σιρόπι την ΕΝΤΕΛΩΣ κρύα σοκολατόπιτα, καλύτερα και αφού την κόψετε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Τούρτα καρύδα-σοκολάτα
next
Ποπ κορν

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.