0 0
Σολωμός με πιπεριές

Σολωμός με πιπεριές

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Protein Rich
  • 1h 15mins
  • Serves 4
  • Easy
  • 200

Ingredients

Ο σολωμός είναι αγαπημένο ψάρι αλλά είναι λίγο βαρύς.  Εδώ θα κάνουμε ένα μικρό τρικ, που θα μειώσει λίγο το λίπος της μερίδας μας, και θα κάνει το πιάτο μας λίγο πιο ελαφρύ.  Δε θα βάλουμε ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ, ούτε στο σερβίρισμα, μιας και ο σολωμός από μόνος του θα κάνει το πιάτο μας αρκετά λιπαρό.

Αυτό το πιάτο το δοκίμασα πρώτη φορά σε ένα τραπέζι της θείας Λένας!  Κάθε τόσο, ξέρετε μαζευόμαστε η οικογένεια, αυτά τα κυριακάτικα γεύματα που θυμόμαστε από μικροί.  Στιγμές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη και την καρδιά μας, μιας και το οικογενειακό τραπέζι είναι μία ώρα που νιώθουμε ζεστασιά και αγάπη.

Όταν δε και αυτό που τρως είναι πεντανόστιμο… καταλαβαίνετε ότι σου μένει αξέχαστο για άλλο ένα λόγο, χαχαχα!  Με λίγες παραλλαγές, για να γίνει το πιάτο μας πιο “diet friendly”  ιδού λοιπόν, σ σολωμός με πιπεριές στο φούρνο!!!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 1.600 times, 1 visits today)


Ingredients

800γρ - 1 κιλό πιπεριές πολύχρωμες
4 κομμάτια σολωμό φρέσκο (φιλέτο)
1 κ.γ. Κουρκουμάς
1 1/2 κ.γ. αλάτι με βότανα
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη ή κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι αν δε έχετε, ακέρωτο βιολογικό
1 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους χωρίς ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

Steps

1
Done

Για να "ελαφρύνουμε" το σολωμό, θα τον ψήσουμε στην ψησταριά, ώστε να φύγει μέρος του λίπους του. Όχι όμως εντελώς, γιατί θα μπει και στο φούρνο. Ψήστε 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

2
Done

Εν τω μεταξύ, κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες και βάλτε τις σε ένα μπωλ ή τάπερ για το οποίο έχετε καπάκι.

3
Done

Προσθέστε το αλάτι, τα μυρωδικά και το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ (εκτός από το σέλινο και τον άνηθο) και κουνήστε καλά μέσα στο τάπερ για να καλυφθούν οι πιπεριές.

4
Done

Τοποθετήστε το ψάρι σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και καλύψτε το με τις πιπεριές.

5
Done

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάλτε το ταψί και ρίξτε από πάνω το σέλινο και τον άνηθο και ψήστε για άλλα 10-20 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο σας μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Αμυγδαλοβούτυρο
next
Πικάντικα μπισκότα πορτοκαλιού

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.