Ingredients
-
800γρ - 1 κιλό πιπεριές πολύχρωμες
-
4 κομμάτια σολωμό φρέσκο (φιλέτο)
-
1 κ.γ. Κουρκουμάς
-
1 1/2 κ.γ. αλάτι με βότανα
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρηή κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
-
το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμή λεμόνι αν δε έχετε, ακέρωτο βιολογικό
-
1 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους χωρίς ζάχαρη
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Ο σολωμός είναι αγαπημένο ψάρι αλλά είναι λίγο βαρύς. Εδώ θα κάνουμε ένα μικρό τρικ, που θα μειώσει λίγο το λίπος της μερίδας μας, και θα κάνει το πιάτο μας λίγο πιο ελαφρύ. Δε θα βάλουμε ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ, ούτε στο σερβίρισμα, μιας και ο σολωμός από μόνος του θα κάνει το πιάτο μας αρκετά λιπαρό.
Αυτό το πιάτο το δοκίμασα πρώτη φορά σε ένα τραπέζι της θείας Λένας! Κάθε τόσο, ξέρετε μαζευόμαστε η οικογένεια, αυτά τα κυριακάτικα γεύματα που θυμόμαστε από μικροί. Στιγμές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη και την καρδιά μας, μιας και το οικογενειακό τραπέζι είναι μία ώρα που νιώθουμε ζεστασιά και αγάπη.
Όταν δε και αυτό που τρως είναι πεντανόστιμο… καταλαβαίνετε ότι σου μένει αξέχαστο για άλλο ένα λόγο, χαχαχα! Με λίγες παραλλαγές, για να γίνει το πιάτο μας πιο “diet friendly” ιδού λοιπόν, σ σολωμός με πιπεριές στο φούρνο!!!
Ingredients
800γρ - 1 κιλό πιπεριές πολύχρωμες | |
4 κομμάτια σολωμό φρέσκο (φιλέτο) | |
1 κ.γ. Κουρκουμάς | |
1 1/2 κ.γ. αλάτι με βότανα | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών χωρίς ζάχαρη | |
το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ | |
1 κ.γ. μουστάρδα με σπόρους χωρίς ζάχαρη | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο | |
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο |
Steps
1
Done
|
Για να "ελαφρύνουμε" το σολωμό, θα τον ψήσουμε στην ψησταριά, ώστε να φύγει μέρος του λίπους του. Όχι όμως εντελώς, γιατί θα μπει και στο φούρνο. Ψήστε 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. |
2
Done
|
|
3
Done
|
|
4
Done
|
|
5
Done
|