Ingredients
-
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 κούπα τοματίνια ολόκληρα
-
1 κ.γ. σκόνη λαχανικώνή ένα κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
-
1 κούπα τριμμένη τομάτα σάλτσα
-
1 κ.γ. αλάτι με βόταναή λίγο λιγότερο αν βάλετε σκέτο αλάτι και έξτρα τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, ρίγανη, θυμάρι κ.α.
-
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένοφρέσκο ή κατεψυγμένο
-
700-800 γρ σουπιές κομμένες σε ροδέλεςφρέσκιες ή κατεψυγμένες (μπορείτε να βάλετε και καλαμάρια ή θράψαλα)
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Θαλασσινά, αγαπημένα μου! Μεγαλωμένη δίπλα στη θάλασσα λάτρεψα τα θαλασσινά. Είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη -καθαρή τις περισσότερες φορές- κι έτσι μας βοηθούν να διατηρήσουμε και να ελέγξουμε και το βάρος μας. Στο πιάτο που σας προτείνω δεν έχω προσθέσει υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες ή άλλο) γιατί εγώ το προτιμώ έτσι, λόγω του ότι προσέχω την πρόσληψη των θερμίδων μου αλλά και γιατί είναι πιο έντονη η γεύση του χωρίς κάτι άλλο, εσείς όμως μπορείτε να το συνδυάσετε με πατάτες ή ρύζι, κριθαράκι, πληγούρι, κους κους ή ότι άλλο συνοδευτικό αγαπάτε!
Πάλι μαγειρεύουμε χωρίς λάδι, και σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σε κάθε μερίδα. Έτσι αποφεύγουμε να καταστρέψουμε το λάδι, το φαγητό μας γίνεται πολύ ελαφρύ, νόστιμο παρ΄αύτα, ενώ παίρνουμε και όλα τα θρεπτικά συστατικά από το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που προτιμάμε πάντα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή επιλογή του ελαιόλαδου εδώ.
Ingredients
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1 κούπα τοματίνια ολόκληρα | |
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών | |
1 κούπα τριμμένη τομάτα σάλτσα | |
1 κ.γ. αλάτι με βότανα | |
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο | |
700-800 γρ σουπιές κομμένες σε ροδέλες | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα |
Steps
1
Done
|
Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προτιμήστε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος αντί για την κλασική κατσαρόλα αν έχετε. |
2
Done
|
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα τοματίνια, το αλάτι, τη σκόνη λαχανικών και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. |
3
Done
|
|
4
Done
|
Τέλος προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά περίπου. |
5
Done
|
Σερβίρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα. |