0 0
Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Cuttlefish with spinach
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Θαλασσινά, αγαπημένα μου!  Μεγαλωμένη δίπλα στη θάλασσα λάτρεψα τα θαλασσινά.  Είναι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη -καθαρή τις περισσότερες φορές- κι έτσι μας βοηθούν να διατηρήσουμε και να ελέγξουμε και το βάρος μας.  Στο πιάτο που σας προτείνω δεν έχω προσθέσει υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες ή άλλο) γιατί εγώ το προτιμώ έτσι, λόγω του ότι προσέχω την πρόσληψη των θερμίδων μου αλλά και γιατί είναι πιο έντονη η γεύση του χωρίς κάτι άλλο, εσείς όμως μπορείτε να το συνδυάσετε με πατάτες ή ρύζι, κριθαράκι, πληγούρι, κους κους ή ότι άλλο συνοδευτικό αγαπάτε!

Πάλι μαγειρεύουμε χωρίς λάδι, και σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σε κάθε μερίδα. Έτσι αποφεύγουμε να καταστρέψουμε το λάδι, το φαγητό μας γίνεται πολύ ελαφρύ, νόστιμο παρ΄αύτα, ενώ παίρνουμε και όλα τα θρεπτικά συστατικά από το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης που προτιμάμε πάντα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τη σωστή επιλογή του ελαιόλαδου εδώ.

Εκτυπώστε την συνταγή

 

(Visited 261 times, 1 visits today)


Ingredients

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα τοματίνια ολόκληρα
1 κ.γ. σκόνη λαχανικών ή ένα κύβο λαχανικών αν χρησιμοποιείτε
1 κούπα τριμμένη τομάτα σάλτσα
1 κ.γ. αλάτι με βότανα ή λίγο λιγότερο αν βάλετε σκέτο αλάτι και έξτρα τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, ρίγανη, θυμάρι κ.α.
1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο
700-800 γρ σουπιές κομμένες σε ροδέλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες (μπορείτε να βάλετε και καλαμάρια ή θράψαλα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Steps

1
Done

Αχνίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Προτιμήστε ένα ρηχό και φαρδύ σκεύος αντί για την κλασική κατσαρόλα αν έχετε.

2
Done

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα τοματίνια, το αλάτι, τη σκόνη λαχανικών και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

3
Done

Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

4
Done

Τέλος προσθέτουμε τις σουπιές και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά περίπου.

5
Done

Σερβίρουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε μερίδα.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Αγιουρβεδικό ρύζι με σπόρους και σταφίδες
next
Banana bread (ή muffins)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.