0 0
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Easy and possibly vegan spinach pie, gluten free!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 45 min
  • Easy
  • 180C

Ingredients

Είναι πολλές οι φορές που θα θέλαμε να φάμε μία σπιτική πίτα, αλλά είτε δεν ξέρουμε, είτε βαριόμαστε να ανοίξουμε φύλλο. Είναι επίσης πάρα πολύ πλούσιες σε λάδι, που αυξάνει δραματικά τις θερμίδες τους.  Στη συνταγή αυτή θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μία, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΥΚΟΛΗ,  ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ και τολμώ να τη χαρακτηρίσω ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ πίτα, μιας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, λόγω του αυγού και του σπανακιού, πλούσια σε φυτικές ίνες μιας και είναι κυρίως χορτόπιτα και δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι άρα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες ανά κομμάτι από μία κλασική πίτα.  Μπορείτε να βάλετε τη γέμιση της αρεσκείας σας, εγώ συνήθως κάνω σπανακοτυρόπιτα!

Για αυτή τη συνταγή ευχαριστώ την αγαπημένη μου δασκάλα στη γιόγκα, Έλενα που εκτός από εκπληκτική δασκάλα είναι και τέλεια μαγείρισσα!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 699 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κουταλιά σούπας λάδι
500γρ καλαμποκάλευρο ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (θα περισσέψει)
750γρ - 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
4 αυγά (μπορείτε και να τα παραλείψετε για vegan)
300 γρ φέτα τριμμένη (μπορείτε να το παραλείψετε για vegan)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο ή ότι άλλο θέλουμε)
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι

Steps

1
Done

Λαδώνω το πυρέξ και περνάω όλη την επιφάνεια με λίγο καλαμποκάλευρο να κολλήσει παντού. Αρχικά γύρω γύρω και τις γωνίες.

2
Done

Μετά στον πάτο του πυρέξ ρίχνω μία στρώση καλαμποκάλευρο περίπου 1-2 χιλιοστά ύψος.

3
Done

Ετοιμάζω τη γέμιση, χτυπώντας πρώτα τα αυγά και με τη σειρά προσθέτω, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδια, φέτα και τέλος το σπανάκι. Ανακατεύω καλά να είναι ομοιόμορφο το μείγμα (μας ενδιαφέρει να πάει παντού το αυγό για να δέσει στο φούρνο η γέμιση). Τη βάζω πάνω από το καλαμποκάλευρο, σιγά σιγά μην ξεχνάτε ότι το καλαμποκάλευρο δεν είναι σταθερό! Εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι και απλά “ακουμπάω” στο σημείο που θέλω το μέρος της γέμισης.

4
Done

Από πάνω ρίχνω πάλι 2 χιλιοστά καλαμποκάλευρο, αλατίζω και ψεκάζω με νερό να βραχεί όλη η επιφάνεια καλά, ώστε να γίνει σα φύλλο όταν ψηθεί. Αν δε βραχεί καλά θα σας πέφτει το καλαμποκάλευρο και δε θα σταθεί. Μη φοβάστε να ρίξετε νεράκι με το ψεκαστικό, θα στεγνώσει έτσι κι αλλιώς. Ρίχνω κομματάκια φέτας γύρω γύρω.

5
Done

Ψήνω στους 180°C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η φέτα. Ελέγχω με το χέρι μου ότι έχει σκληρύνει η επιφάνεια από πάνω πριν το βγάλω. Κόβω κομμάτια αφού κρυώσει.



Extra Tips

  • Μπορείτε να βάλετε και οποιαδήποτε άλλα χόρτα σας αρέσουν, ανάλογα και με την εποχή.
  • Σας προτείνω το συγκεκριμένο αλεύρι μιας και με αυτό μου πετυχαίνει πάντα, άλλα καλαμποκάλευρα δε θα σκληρύνουν το ίδιο και ίσως να μη σας πετύχει, μπορείτε όμως να δοκιμάσετε αν έχετε κάτι άλλο ήδη.
  • Ταιριάζουν πολύ και τα τοματίνια το καλοκαίρι στη γέμιση.
  • Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ταμπάσκο.
  • Ταιριάζει πολύ με γιαούρτι.

 

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Cookies σοκολάτας με πίτουρο βρώμης και ταχίνι
next
Συμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.