Ingredients
-
1 κουταλιά σούπας λάδι
-
500γρ καλαμποκάλευρο ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (θα περισσέψει)
-
750γρ - 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
-
4 αυγά (μπορείτε και να τα παραλείψετε για vegan)
-
300 γρ φέτα τριμμένη (μπορείτε να το παραλείψετε για vegan)
-
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο ή ότι άλλο θέλουμε)
-
1 κουτ. γλυκού αλάτι
-
πιπέρι
Είναι πολλές οι φορές που θα θέλαμε να φάμε μία σπιτική πίτα, αλλά είτε δεν ξέρουμε, είτε βαριόμαστε να ανοίξουμε φύλλο. Είναι επίσης πάρα πολύ πλούσιες σε λάδι, που αυξάνει δραματικά τις θερμίδες τους. Στη συνταγή αυτή θα δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μία, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΥΚΟΛΗ, ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ και τολμώ να τη χαρακτηρίσω ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ πίτα, μιας και είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, λόγω του αυγού και του σπανακιού, πλούσια σε φυτικές ίνες μιας και είναι κυρίως χορτόπιτα και δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι άρα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες ανά κομμάτι από μία κλασική πίτα. Μπορείτε να βάλετε τη γέμιση της αρεσκείας σας, εγώ συνήθως κάνω σπανακοτυρόπιτα!
Για αυτή τη συνταγή ευχαριστώ την αγαπημένη μου δασκάλα στη γιόγκα, Έλενα που εκτός από εκπληκτική δασκάλα είναι και τέλεια μαγείρισσα!
Ingredients
1 κουταλιά σούπας λάδι | |
500γρ καλαμποκάλευρο ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (θα περισσέψει) | |
750γρ - 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο | |
4 αυγά (μπορείτε και να τα παραλείψετε για vegan) | |
300 γρ φέτα τριμμένη (μπορείτε να το παραλείψετε για vegan) | |
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα | |
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο | |
μυρωδικά (θυμάρι, δυόσμο ή ότι άλλο θέλουμε) | |
1 κουτ. γλυκού αλάτι | |
πιπέρι |
Steps
1
Done
|
|
2
Done
|
|
3
Done
|
Ετοιμάζω τη γέμιση, χτυπώντας πρώτα τα αυγά και με τη σειρά προσθέτω, μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδια, φέτα και τέλος το σπανάκι. Ανακατεύω καλά να είναι ομοιόμορφο το μείγμα (μας ενδιαφέρει να πάει παντού το αυγό για να δέσει στο φούρνο η γέμιση). Τη βάζω πάνω από το καλαμποκάλευρο, σιγά σιγά μην ξεχνάτε ότι το καλαμποκάλευρο δεν είναι σταθερό! Εγώ χρησιμοποιώ ένα κουτάλι και απλά “ακουμπάω” στο σημείο που θέλω το μέρος της γέμισης. |
4
Done
|
Από πάνω ρίχνω πάλι 2 χιλιοστά καλαμποκάλευρο, αλατίζω και ψεκάζω με νερό να βραχεί όλη η επιφάνεια καλά, ώστε να γίνει σα φύλλο όταν ψηθεί. Αν δε βραχεί καλά θα σας πέφτει το καλαμποκάλευρο και δε θα σταθεί. Μη φοβάστε να ρίξετε νεράκι με το ψεκαστικό, θα στεγνώσει έτσι κι αλλιώς. Ρίχνω κομματάκια φέτας γύρω γύρω. |
5
Done
|
Extra Tips
- Μπορείτε να βάλετε και οποιαδήποτε άλλα χόρτα σας αρέσουν, ανάλογα και με την εποχή.
- Σας προτείνω το συγκεκριμένο αλεύρι μιας και με αυτό μου πετυχαίνει πάντα, άλλα καλαμποκάλευρα δε θα σκληρύνουν το ίδιο και ίσως να μη σας πετύχει, μπορείτε όμως να δοκιμάσετε αν έχετε κάτι άλλο ήδη.
- Ταιριάζουν πολύ και τα τοματίνια το καλοκαίρι στη γέμιση.
- Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ταμπάσκο.
- Ταιριάζει πολύ με γιαούρτι.