0 0
Πικάντικο «τυρί» κρέμα

Πικάντικο «τυρί» κρέμα

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Gluten Free
  • Low Carb-Keto
  • Multi
  • Protein Rich
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 5 mins
  • Serves 1 μπωλ
  • Easy

Ingredients

Με τα τυριά έχω μεγάλο θέμα! Μου αρέσουν πάρα πολύ και καθώς τα αποφεύγω, προσπαθώ να βρώ τρόπους να γεύομαι τυρένια γεύση όποτε και όπως είναι δυνατό…! Έπεσα επάνω σε μία συνταγή τυριού κρέμας από κάσιους η οποία βέβαια ήταν λίγο άνοστη… Έτσι προσάρμοσα πάλι τις αναλογίες στον ελληνικό μου απαιτητικό ουρανίσκο και νομίζω ότι είναι τέλειο!

Για να το κάνουμε πικάντικο χρησιμοποιούμε σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι σε σκόνη, αντί για αυτό όμως εσείς μπορείτε να το κάνετε καυτερό χρησιμοποιώντας λίγο τσίλι. Ανάλογα με το γούστο σας η συνταγή αυτή μπορεί να αλλάξει χίλια πρόσωπα. Κρατήστε τα βασικά υλικά και πειραματιστείτε με τα μπαχαρικά που αγαπάτε. Στην έκδοση που σας παρουσιάζω πάντως ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

Συνδυάστε το με στικ λαχανικών (καρότα, αγγουράκια, κολοκυθάκια) κριτσίνια, υγιεινά bake rolls ή απλώστε το στο ψωμί και ρίξτε από πάνω λίγο αρωματικό ελαιόλαδο. Είναι ωραίο για ορεκτικό σε ντακάκια για κάποιο τραπέζι ή ένα μικρό σνακ ενδιάμεσα στα γεύματά σας, μιας και περιέχει πολύ πρωτεΐνη που θα σας χορτάσει ικανοποιητικά.

Διατηρείται έως και 5 μερες στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητού.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 461 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κούπα κάσιους ωμά (μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα ή για μία ώρα σε καυτό νερό)
1 1/2 κ.σ. διατροφική μαγιά σε νιφάδες ή προσαρμόστε την στο γούστο σας
1 κ.σ. ελαιόλαδο προτιμήστε ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, ειδικά αν θέλετε να είναι ωμή η παρασκευή
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/3 κ.γ. θυμάρι
1/3 κ.γ. ρίγανη
1/5 κ.γ. σκόνη σκόρδου ή κρεμμυδιού
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπορείτε να βάλετε και φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, δυόσμο, κόλιανδρο όποτε τα βρείτε

Steps

1
Done

Βάλτε τα κάσιους στο μούλτι και χτυπήστε τα να γίνουν μικρά κομματάκια.

2
Done

Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη διατροφική μαγιά και ξαναχτυπήστε καλά, να γίνει κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέστε ελάχιστο νερό. Ίσως χρειαστεί να ξύσετε τα τοιχώματα 1-2 φορές μέχρι να ενωθεί όλο το υλικό.

3
Done

Προσθέστε τα μπαχαρικά και το αλάτι και χτυπήστε μία τελευταία φορά.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σοκολατάκια με καραμέλα
next
Κόκκινο ρύζι με μανιτάρια αλά «κρεμ»

One Comment Hide Comments

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.