Ingredients
-
200γρ αμύγδαλα καλά αλεσμένα στο μούλτι
-
50γρ κάσιους χοντροαλεσμένα στο μούλτι
-
1 πορτοκάλι
-
1 κ.γ. κανέλα
-
⅓ κ.γ. σκόνη τσίλι
-
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1 αυγό ή 1 "αυγό λιναρόσπορου"για vegan, δείτε σημειώσεις
-
100γρ αμυγδαλοβούτυρο
-
90γρ μέλιή σιρόπι αγάβης για την πιο διαιτητική έκδοση
Τέλεια, τραγανά ή μαλακά αυτά τα μπισκότα θα γίνουν αγαπημένο σας σνακ! Όταν είδα αυτή τη συνταγή μου φάνηκε περίεργη, γλυκά… καυτερά μπισκότα…; Και όμως, έχουν γίνει από τα αγαπημένα μου, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και κρατάνε σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 2 εβδομάδες… αν μείνουν φυσικά!
Προσαρμόστε το τσίλι στα δικά σας γούστα, εδώ η γεύση του είναι διακριτική. Όπως όλες οι καυτερές τροφές, το τσίλι ενισχύει τις καύσεις του μεταβολισμού μας άρα μας βοηθά να χάσουμε βάρος. Τα μπισκότα αυτά είναι και πλούσια σε πρωτεΐνη λόγω του ότι περιέχουν αυγό. Συγκριτικά δε με άλλα μπισκότα, έχουν λιγότερες θερμίδες, μιας και δεν έχουν καθόλου αλεύρι και είναι επίσης και χωρίς γλουτένη.
Ingredients
200γρ αμύγδαλα καλά αλεσμένα στο μούλτι | |
50γρ κάσιους χοντροαλεσμένα στο μούλτι | |
1 πορτοκάλι | |
1 κ.γ. κανέλα | |
⅓ κ.γ. σκόνη τσίλι | |
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο | |
1 αυγό ή 1 "αυγό λιναρόσπορου" | |
100γρ αμυγδαλοβούτυρο | |
90γρ μέλι |
Steps
1
Done
|
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα μυρωδικά. |
2
Done
|
Βγάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ρίχνουμε στα στεγνά υλικά, ανακατεύουμε. |
3
Done
|
Στύβουμε το χυμό από το πορτοκάλι. |
4
Done
|
Στο μούλτι, ανακατεύουμε καλά το αυγό, το χυμό του πορτοκαλιού, το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι. |
5
Done
|
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι της σούπας. |
6
Done
|
Ξεχωρίζουμε μερίδες της μισής κουταλιάς της σούπας και τις τοποθετούμε σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί σε 1-2 ταψιά. |
7
Done
|
Ψήνουμε στους 180°C χωρίς αέρα για 20 λεπτά. |
8
Done
|
Αν θέλουμε να γίνουν τραγανά και στεγνά, συνεχίζουμε το ψήσιμο στον αέρα στους 100-110 °C για άλλα 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να δούμε ότι στέγνωσαν τελείως. |
9
Done
|
Διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ για 10-20 μέρες. |
Extra Tips
- Αν μαλακώσουν, τα ξαναστεγνώνουμε ψήνοντας στον αέρα για λίγο.
- Για όσους δεν τους αρέσει το καυτερό παραλείπουν το τσίλι.
- Πιο νόστιμα είναι με το κανονικό αυγό, αν όμως νηστεύετε ή είστε αλλεργικοί στο αυγό, το αυγό λιναρόσπορου δεν αλλοιώνει την υφή των μπισκότων.
*το “αυγό λιναρόσπορου, γίνεται ανακατεύοντας 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό και αφήνοντάς το για 15’ στο ψυγείο να φουσκώσει.