0 0
Πικάντικα μπισκότα πορτοκαλιού

Πικάντικα μπισκότα πορτοκαλιού

Spicy orange cookies, gluten free and protein rich!
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Multi
  • Oven
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 30 mins
  • Serves 25-30 μπισκότα
  • Easy
  • 180

Ingredients

Τέλεια, τραγανά ή μαλακά αυτά τα μπισκότα θα γίνουν αγαπημένο σας σνακ!  Όταν είδα αυτή τη συνταγή μου φάνηκε περίεργη, γλυκά… καυτερά μπισκότα…; Και όμως, έχουν γίνει από τα αγαπημένα μου, είναι εύκολα στην παρασκευή τους και κρατάνε σε αεροστεγές τάπερ μέχρι και 2 εβδομάδες… αν μείνουν φυσικά!

Προσαρμόστε το τσίλι στα δικά σας γούστα, εδώ η γεύση του είναι διακριτική.  Όπως όλες οι καυτερές τροφές, το τσίλι ενισχύει τις καύσεις του μεταβολισμού μας άρα μας βοηθά να χάσουμε βάρος.  Τα μπισκότα αυτά είναι και πλούσια σε πρωτεΐνη λόγω του ότι περιέχουν αυγό.  Συγκριτικά δε με άλλα μπισκότα, έχουν λιγότερες θερμίδες, μιας και δεν έχουν καθόλου αλεύρι και είναι επίσης και χωρίς γλουτένη.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 456 times, 1 visits today)


Ingredients

200γρ αμύγδαλα καλά αλεσμένα στο μούλτι
50γρ κάσιους χοντροαλεσμένα στο μούλτι
1 πορτοκάλι
1 κ.γ. κανέλα
⅓ κ.γ. σκόνη τσίλι
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 αυγό ή 1 "αυγό λιναρόσπορου" για vegan, δείτε σημειώσεις
100γρ αμυγδαλοβούτυρο
90γρ μέλι ή σιρόπι αγάβης για την πιο διαιτητική έκδοση

Steps

1
Done

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανάμειξης, ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα μυρωδικά.

2
Done

Βγάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το ρίχνουμε στα στεγνά υλικά, ανακατεύουμε.

3
Done

Στύβουμε το χυμό από το πορτοκάλι.

4
Done

Στο μούλτι, ανακατεύουμε καλά το αυγό, το χυμό του πορτοκαλιού, το αμυγδαλοβούτυρο και το μέλι.

5
Done

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι της σούπας.

6
Done

Ξεχωρίζουμε μερίδες της μισής κουταλιάς της σούπας και τις τοποθετούμε σε μία επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί σε 1-2 ταψιά.

7
Done

Ψήνουμε στους 180°C χωρίς αέρα για 20 λεπτά.

8
Done

Αν θέλουμε να γίνουν τραγανά και στεγνά, συνεχίζουμε το ψήσιμο στον αέρα στους 100-110 °C για άλλα 45-60 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να δούμε ότι στέγνωσαν τελείως.

9
Done

Διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ για 10-20 μέρες.



Extra Tips

  • Αν μαλακώσουν, τα ξαναστεγνώνουμε ψήνοντας στον αέρα για λίγο.
  • Για όσους δεν τους αρέσει το καυτερό παραλείπουν το τσίλι.
  • Πιο νόστιμα είναι με το κανονικό αυγό, αν όμως νηστεύετε ή είστε αλλεργικοί στο αυγό, το αυγό λιναρόσπορου δεν αλλοιώνει την υφή των μπισκότων.

*το “αυγό λιναρόσπορου, γίνεται ανακατεύοντας 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό και αφήνοντάς το για 15’ στο ψυγείο να φουσκώσει.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σολωμός με πιπεριές
next
Κολοκυθόσουπα βελουτέ

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.