0 0
Το σπανακόρυζο… αλλιώς!

Το σπανακόρυζο… αλλιώς!

Rice with tofu and spinach
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Pot
  • Protein Rich
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 35 mins
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΦΟΥ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

Σπανακόρυζο… από τα αγαπημένα φαγητά του μεγάλου μου γιου, Νίκου. Το σπανακόρυζο είναι ωραίο, συνδυάζεται δε συχνά με αυγά για να αυξηθεί η πρωτεΐνη του πιάτου μας. Επειδή, αποφεύγουμε τα αυγά, εκτός αν τα παίρνουμε από τους αγαπημένους φίλους μας τη Στέλλα και το Γιώργο που έχουν δικές τους κότες στην αυλή του σπιτιού τους, σκέφτηκα να συνδυάσω το σπανακόρυζο με το αγαπημένο μου τόφου. Επειδή όμως το τόφου είναι ένα άγευστο και αδιάφορο υλικό μόνο του, πρέπει να το εμπλουτίσουμε…

Επίσης, όσοι προσέχετε το βάρος σας και προσπαθείτε να τρώτε λιγότερο ρύζι, δοκιμάστε αυτό το πιάτο, καθώς η μισή ποσότητα του “ρυζιού” μας είναι… κουκουνάρι!!! Έτσι, όχι μόνο μειώνουμε τις θερμίδες του ρυζιού, αλλά του δίνουμε και μία απίστευτη γεύση, καθώς το κουκουνάρι έχει ιδιαίτερο άρωμα και υφή. Είναι γευστικό, τραγανό, και τα καλά λιπαρά του μας βοηθούν να απορροφήσουμε και περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το σπανακόρυζό μας.

Τέλος, προσπαθήστε να μην το φάτε με γαλακτοκομικά (γιαούρτι ή τυρί), καθώς θα εμποδίσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι. Αντίθετα, συνδυάστε το με χυμό λεμονιού, όπως θα δείτε στη συνταγή, που και γεύση του δίνει αλλά με τη βιταμίνη C που περιέχει θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερο σίδηρο.

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.052 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ
1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι
1/2 κούπα κουκουνάρι
3 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/2 κ.γ. Κουρκουμάς
1/2 κ.γ. σκόνη λαχανικών ή μισό κύβο λαχανικών αν τους χρησιμοποιείτε
ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΦΟΥ
300-400γρ Τόφου
2 κ.σ. άοσμο Λάδι καρύδας
λίγο αλάτι
λίγο Κουρκουμάς
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
500γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ή λίγο πράσο αν δεν έχετε κρεμμυδάκι
1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
χυμός ενός λεμονιού

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

Βάζετε το ρύζι με το κουκουνάρι και 3 κ.σ. λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρετε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

2
Done

Στη συνέχεια προσθέτετε 1.5 κούπα νερό, το αλάτι, τον κουρκουμά και τη σκόνη λαχανικών και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 15-20 λεπτά.

3
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΦΟΥ

Εν τω μεταξύ, κόβετε το τόφου σε φέτες περίπου κομμάτια 3x3 εκ και το σωτάρετε σε ένα τηγάνι για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά του, αλατίζετε, ρίχνετε λίγο κουρκουμά να πάρει χρώμα και γυρνάτε από την άλλη μεριά τα κομμάτια. Επαναλαμβάνετε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη μεριά. Μεταφέρετε το τόφου σε ένα πιάτο.

4
Done

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

Στο ίδιο τηγάνι που φτιάξατε το τόφου, αχνίζετε λίγο το κρεμμυδάκι και στη συνέχεια ρίχνετε το σπανάκι και αλατίζετε.

5
Done

Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σωθούν τα υγρά του (5 λεπτά περίπου) και σβήνετε στο τέλος με το χυμό του λεμονιού.

6
Done

Στήνετε το πιάτο σας, εγώ βάζω στη μέση μία λωρίδα από το σπανάκι, αριστερά το ρύζι και δεξιά του τόφου (ή αντίστροφα!). Καλή σας όρεξη!



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μπακλαβάς
next
Ταρτάκια φρούτων με αμυγδαλόκρεμα

4 Comments Hide Comments

Καλησπέρα!
Το σπανακόρυζο ήταν πάντα απ’ τα αγαπημένα μας φαγητά στην οικογένεια και η πρόταση σου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!! Κουκουνάρι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ως τώρα και το φοβάμαι λίγο :/ Μπορείς να με διαφωτίσεις λιγάκι;
Ευχαριστώ πάρα πολύ! (Μόλις ανακάλυψα το blog σου κι έχω ξετρελαθεί)
Καλές γιορτες!

Χρόνια πολλά! Χαίρομαι πολύ που αρέσουν οι συνταγές. Το κουκουνάρι είναι ξηρός καρπός, θα το βρεις στα σούπερ μάρκετ. Τι πληροφορίες θα ήθελες;

Γράψτε απάντηση στο evangelia vlassopoulou Ακύρωση απάντησης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.