Ingredients
-
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ
-
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Φραουλόπιτα
-
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
-
80γρ λάδι καρύδας
-
280γρ πρόβειο βιολογικό γιαούρτι
-
2 αυγά
-
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
-
400γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λατρεύω τις φράουλες σε όλες τις μορφές τους, ωμές, μαρμελάδα, ψημένες, αποξηραμένες! Μιας και ξεκινά η εποχή τους, είπα να μοιραστώ μαζί σας μία υπέροχη πίτα με φράουλες!
Εμπνευσμένη από τη συνταγή της ροδακινόπιτας με ρεβυθάλευρο, και επειδή μου αρέσουν τα ζουμερά φρούτα μέσα σε κέικ, είπα να κάνω και μία με φράουλες. Είπα να βάλω όμως και γιαούρτι μιας και ο συνδυασμός γιαουρτιού και φράουλες νομίζω είναι από τους πιο ωραίους, και ενώ είναι γλυκιά το γιαούρτι της δίνει μία άλλη γεύση, ιδιαίτερη.
Προτιμήστε βιολογικό πρόβειο γιαούρτι ή grass-fed ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με έξτρα “σως γιαουρτιού” (αντί για σαντιγή, ταιριάζει περισσότερο σε αυτό το γλυκό) ανακατεύοντας το γιαούρτι με λίγη ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου (άχνη) και λίγη βανίλια.
Δείτε εδώ και το βίντεο της συνταγής!
Ingredients
ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ |
|
ένα πακέτο Cake GojiMix με γεύση Φραουλόπιτα | |
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ |
|
80γρ λάδι καρύδας | |
280γρ πρόβειο βιολογικό γιαούρτι | |
2 αυγά | |
1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας ή | |
400γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια |
Steps
1
Done
|
Ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπωλ. |
2
Done
|
Ζεσταίνετε λίγο το γιαούρτι με το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι, ίσα να λιώσει το λάδι καρύδας, να μη ζεσταθούν πολύ για να μη "μαγειρευτούν" τα αυγά όταν τα ενώσετε. |
3
Done
|
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας καλά με το μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. |
4
Done
|
Προσθέτετε τη βανίλια και το γιαούρτι με το λάδι, και χτυπάτε καλά πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. |
5
Done
|
Προσθέτετε τα στεγνά υλικά και ομογενοποιείτε. |
6
Done
|
Προσθέτετε τις φράουλες και ανακατεύετε με μία σπάτουλα. |
7
Done
|
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 23x32εκ (ή ανάλογου εμβαδού), λαδώστε και αλευρώστε το για να μην κολλήσει. |
8
Done
|
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 40 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα να δείτε αν βγαίνει στεγνή. |