0 0
Φραουλόπιτα με γιαούρτι

Φραουλόπιτα με γιαούρτι

Strawberry cobbler
Features:
  • Diet Friendly
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Vegetarian
  • 2 h
  • Serves 12
  • Easy
  • 180 χωρίς αέρα

Ingredients

Λατρεύω τις φράουλες σε όλες τις μορφές τους, ωμές, μαρμελάδα, ψημένες, αποξηραμένες! Μιας και ξεκινά η εποχή τους, είπα να μοιραστώ μαζί σας μία υπέροχη πίτα με φράουλες!

Εμπνευσμένη από τη συνταγή της ροδακινόπιτας με ρεβυθάλευρο, και επειδή μου αρέσουν τα ζουμερά φρούτα μέσα σε κέικ, είπα να κάνω και μία με φράουλες. Είπα να βάλω όμως και γιαούρτι μιας και ο συνδυασμός γιαουρτιού και φράουλες νομίζω είναι από τους πιο ωραίους, και ενώ είναι γλυκιά το γιαούρτι της δίνει μία άλλη γεύση, ιδιαίτερη.

Προτιμήστε βιολογικό πρόβειο γιαούρτι ή grass-fed ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με έξτρα «σως γιαουρτιού»  (αντί για σαντιγή, ταιριάζει περισσότερο σε αυτό το γλυκό) ανακατεύοντας το γιαούρτι με λίγη ακατέργαστη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου (άχνη) και λίγη βανίλια.

Δείτε εδώ και το βίντεο της συνταγής!

(Visited 104 times, 1 visits today)


Ingredients

300γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
260γρ ζάχαρη καρύδας
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
80γρ λάδι καρύδας
280γρ πρόβειο βιολογικό γιαούρτι
2 αυγά
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας ή 1/3 κ.γ. σποράκια φυσικής βανίλιας
400γρ φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Steps

1
Done

Ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μπωλ.

2
Done

Ζεσταίνετε λίγο το γιαούρτι με το λάδι καρύδας σε ένα κατσαρολάκι, ίσα να λιώσει το λάδι καρύδας, να μη ζεσταθούν πολύ για να μη "μαγειρευτούν" τα αυγά όταν τα ενώσετε.

3
Done

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας καλά με το μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.

4
Done

Προσθέτετε τη βανίλια και το γιαούρτι με το λάδι, και χτυπάτε καλά πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5
Done

Προσθέτετε τα στεγνά υλικά και ομογενοποιείτε.

6
Done

Προσθέτετε τις φράουλες και ανακατεύετε με μία σπάτουλα.

7
Done

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα ταψί διαστάσεων 23x32εκ (ή ανάλογου εμβαδού), λαδώστε και αλευρώστε το για να μην κολλήσει.

8
Done

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 40 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να ροδίζει στις άκρες. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα να δείτε αν βγαίνει στεγνή.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pancakes χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)
next
Κολοκυθοκεφτέδες χωρίς γλουτένη (low-carb & keto)

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.