• Home
  • Σαλάτες
  • Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και φαγόπυρο
0 0
Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και φαγόπυρο

Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα και φαγόπυρο

Green salad with sundried tomato and buckwheat
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Gluten Free
  • Low Calorie
  • Raw
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 5 mins
  • Serves 1 σαλάτα
  • Easy

Ingredients

Η πράσινη σαλάτα είναι για μένα η βασίλισσα του χειμώνα. Ναι, ωραία και το μπρόκολο και το κουνουπίδι αλλά επειδή το μαρούλι, η ρόκα και το σπανάκι μπορούν να λειτουργήσουν ως πασπαρτού δε βαριέμαι ποτέ να συνδυάζω διάφορα υλικά που έχω στο ψυγείο.

Σε αυτή τη σαλάτα έβαλα πορτοκαλί παντζάρι (ούτε εγώ ήξερα ότι υπήρχαν μέχρι που τα είδα στη λαϊκή), για χρώμα, εσείς μπορείτε να βάλετε το κλασσικό παντζάρι αν δε βρείτε, απλά το πορτοκαλί έχει λίγο πιο πιπεράτη, πικάντικη γεύση, κάτι μεταξύ ρεπανιού, παντζαριού και καρότου ένα πράγμα!

Το φαγόπυρο είναι επίσης από τα αγαπημένα μου υλικά, και καθώς είναι εύκολο να υπάρχει μουλιασμένο στο ψυγείο, δε χαλάει, ούτε χρειάζεται να θυμάστε κάθε φορά να το μουλιάζετε από βραδύς (έχουμε τόσα πράγματα να σκεφτόμαστε καθημερινά, που το να μουλιάζω για την επόμενη μέρα κάθε φορά με ξεπερνάει, χαχα! Έτσι κάνω και με τα αμύγδαλα για το αμυγδαλόγαλα που φτιάχνω φρέσκο, υπάρχουν πάντα δύο δόσεις για την παρασκευή ενός περίπου λίτρου γάλακτος, και έτσι όποτε θέλω φτιάχνω σε 5 λεπτά το γάλα μου. Περισσότερα για το φαγόπυρο και τις ευεργετικές του ιδιότητες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η λιαστή ντομάτα κάνει τη γεύση της σαλάτας λίγο πιο ενδιαφέρουσα, αλλά αν δεν έχετε και η φρέσκια θα δώσει μία νότα δροσιάς!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 329 times, 1 visits today)


Ingredients

5-6 φύλλα μαρουλιού
2-3 φύλλα άγριας ρόκας προαιρετικά
2-3 φύλλα σπανάκι προαιρετικά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτριο πορτοκαλί ή κανονικό παντζάρι
3-4 κ.σ. μουλιασμένο Φαγόπυρο
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
5-6 ελιές καλαμών ή όποιο άλλο είδος προτιμάτε
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι και το μπαλσάμικο ταιριάζει
αλάτι, πιπέρι

Steps

1
Done

Ψιλοκόψτε τα πράσινα υλικά σας και τοποθετήστε τα στο πιάτο.

2
Done

Από πάνω κόψτε το παντζάρι σαν "τσιπς" με τον αποφλοιωτή της πατάτας αφού το ξεφλουδίσετε.

3
Done

Ρίξτε από πάνω το φαγόπυρο, τις λιαστές ντομάτες και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

4
Done

Γαρνίρετε με τις ελιές και αλατοπιπερώστε.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Μελομακάρονα ζέας
next
Πατάτες φούρνου με λάχανο τουρσί

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.