Ingredients
-
5-6 φύλλα μαρουλιού
-
2-3 φύλλα άγριας ρόκαςπροαιρετικά
-
2-3 φύλλα σπανάκιπροαιρετικά
-
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
2 μέτριο πορτοκαλί ή κανονικό παντζάρι
-
3-4 κ.σ. μουλιασμένο Φαγόπυρο
-
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
-
5-6 ελιές καλαμώνή όποιο άλλο είδος προτιμάτε
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδικαι το μπαλσάμικο ταιριάζει
-
αλάτι, πιπέρι
Η πράσινη σαλάτα είναι για μένα η βασίλισσα του χειμώνα. Ναι, ωραία και το μπρόκολο και το κουνουπίδι αλλά επειδή το μαρούλι, η ρόκα και το σπανάκι μπορούν να λειτουργήσουν ως πασπαρτού δε βαριέμαι ποτέ να συνδυάζω διάφορα υλικά που έχω στο ψυγείο.
Σε αυτή τη σαλάτα έβαλα πορτοκαλί παντζάρι (ούτε εγώ ήξερα ότι υπήρχαν μέχρι που τα είδα στη λαϊκή), για χρώμα, εσείς μπορείτε να βάλετε το κλασσικό παντζάρι αν δε βρείτε, απλά το πορτοκαλί έχει λίγο πιο πιπεράτη, πικάντικη γεύση, κάτι μεταξύ ρεπανιού, παντζαριού και καρότου ένα πράγμα!
Το φαγόπυρο είναι επίσης από τα αγαπημένα μου υλικά, και καθώς είναι εύκολο να υπάρχει μουλιασμένο στο ψυγείο, δε χαλάει, ούτε χρειάζεται να θυμάστε κάθε φορά να το μουλιάζετε από βραδύς (έχουμε τόσα πράγματα να σκεφτόμαστε καθημερινά, που το να μουλιάζω για την επόμενη μέρα κάθε φορά με ξεπερνάει, χαχα! Έτσι κάνω και με τα αμύγδαλα για το αμυγδαλόγαλα που φτιάχνω φρέσκο, υπάρχουν πάντα δύο δόσεις για την παρασκευή ενός περίπου λίτρου γάλακτος, και έτσι όποτε θέλω φτιάχνω σε 5 λεπτά το γάλα μου. Περισσότερα για το φαγόπυρο και τις ευεργετικές του ιδιότητες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η λιαστή ντομάτα κάνει τη γεύση της σαλάτας λίγο πιο ενδιαφέρουσα, αλλά αν δεν έχετε και η φρέσκια θα δώσει μία νότα δροσιάς!
Ingredients
5-6 φύλλα μαρουλιού | |
2-3 φύλλα άγριας ρόκας | |
2-3 φύλλα σπανάκι | |
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
2 μέτριο πορτοκαλί ή κανονικό παντζάρι | |
3-4 κ.σ. μουλιασμένο Φαγόπυρο | |
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
5-6 ελιές καλαμών | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. ξύδι | |
αλάτι, πιπέρι |
Steps
1
Done
|
Ψιλοκόψτε τα πράσινα υλικά σας και τοποθετήστε τα στο πιάτο. |
2
Done
|
Από πάνω κόψτε το παντζάρι σαν "τσιπς" με τον αποφλοιωτή της πατάτας αφού το ξεφλουδίσετε. |
3
Done
|
Ρίξτε από πάνω το φαγόπυρο, τις λιαστές ντομάτες και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. |
4
Done
|
Γαρνίρετε με τις ελιές και αλατοπιπερώστε. |