Ingredients
-
200γρ noodles ρυζιού ή φασολιού
-
3-4 κ.σ. Λάδι καρύδας
-
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 πράσο σε ροδέλες λεπτές
-
1/6 κ.γ. σκόνη σκόρδου
-
1 κούπα τριμμένο λάχανο
-
1/2 κούπα τριμμένο καρότο
-
3-4 κ.σ. αρακάφρέσκο ή κατεψυγμένο
-
3-4 κ.σ. καλαμπόκικονσέρβας χωρίς ζάχαρη ή κατεψυγμένο
-
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας χωρίς ζάχαρη
-
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
-
2 κ.σ. ξύδι ρυζιούή μηλόξυδο
-
2 κ.σ. Σιρόπι αγαύηςή μέλι
Τα ασιάτικα πιάτα είναι από τα αγαπημένα μου γενικά. Καθώς και τα παιδιά μου λατρεύουν τα μακαρόνια (όπως όλα τα παιδιά φαντάζομαι) μαγειρεύουμε συχνά noodles στο σπίτι. Για να αποφύγω όμως τα κλασικά noodles και τη γλουτένη τους, προτιμώ noodles ρυζιού ή φασολιών που γίνονται και πιο al dente και δεν έχουν καθόλου γλουτένη. Είναι λεπτά σαν κλωστούλες, και έχουν πολύ καλύτερη υφή.
Επειδή δε, όλες οι έτοιμες σάλτσες και ειδικά οι γλυκόξινες έχουν ζάχαρη (!) έπρεπε να βρω ένα τρόπο να φτιάξω γλυκόξινα noodles χωρίς ζάχαρη. Και ορίστε λοιπόν η λιχουδιά μας!!!
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγή δοχεία φαγητού έως και 5 ημέρες.
Ingredients
200γρ noodles ρυζιού ή φασολιού | |
3-4 κ.σ. Λάδι καρύδας | |
1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1/2 πράσο σε ροδέλες λεπτές | |
1/6 κ.γ. σκόνη σκόρδου | |
1 κούπα τριμμένο λάχανο | |
1/2 κούπα τριμμένο καρότο | |
3-4 κ.σ. αρακά | |
3-4 κ.σ. καλαμπόκι | |
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας χωρίς ζάχαρη | |
1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι | |
2 κ.σ. ξύδι ρυζιού | |
2 κ.σ. Σιρόπι αγαύης |
Steps
1
Done
|
Ξεκινάτε σωτάροντας όλα τα λαχανικά με το σκόρδο στο λάδι καρύδας, μέχρι να μαραθούν. |
2
Done
|
Προσθέτετε τα noodles τα οποία κόβετε σε μικρότερα κομμάτα όπως θέλετε εσείς (με τα χέρια) και προσθέτετε λίγο νερό και το αλάτι και αφήνετε να βράσουν 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα noodles και να μπορείτε να ανακατεύετε το φαγητό. |
3
Done
|
Ανοίγετε την κατσαρόλα και προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το σιρόπι αγάβης. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να βράσουν για άλλα7-10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση στο δικό σας γούστο, προσθέτοντας περισσότερο ξύδι, αγάβη ή σάλτσα σόγιας. |