0 0
Γλυκιά κολοκυθόπιτα με τζίντζερ

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με τζίντζερ

Summer squash pie with ginger, vegan and sugarfree
Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Fiber Rich
  • Oven
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 1h 10mins
  • Serves 10-15
  • Easy
  • 180

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • ΤΑ ΦΥΛΛΑ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Η κολοκυθόπιτα είναι επίσης ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά, κάθε χρόνο λοιπόν δοκίμαζα να φτιάξω αλλά ποτέ δεν κατάφερα να πετύχω μία ωραία συνταγή.  Μετά την αλλαγή της διατροφής μου δε, έπαψα τις προσπάθειες, ώσπου πρόπερσυ σε ένα ταξίδι προς τη Ζάκυνθο, βρήκαμε στο δρόμο φανταστικές κολοκύθες, και είπα “ε, δε γίνεται, θα κάνουμε κολοκυθόπιτα φέτος!”.  Φτάνοντας στο σπίτι των αγαπημένων μας φίλων, της Χριστίνας και του Κώστα, τους πήγαμε το δώρο που θα τρώγαμε όλοι μαζί, μία μεγάλη κολοκύθα!!!

Την επόμενη κιόλας ψωνίσαμε και το μεσημέρι, καθίσαμε όλοι παρέα στη φανταστική κουζίνα της μαζί με τη Ρεβέκκα και τον Price (ένα αξιολάτρευτο maltese!) και φτιάξαμε ένα αριστούργημα!!!

Η κολοκυθόπιτα αυτή είναι πολύ απλή, γρήγορη και no fail! Έχει τόσο λίγα υλικά, που τι να κάνεις λάθος;!  Είναι vegan, άρα και νηστίσιμη, τραγανή και απλά τέλεια!

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 510 times, 1 visits today)


Ingredients

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ γλυκιά κολοκύθα τριμμένη
50γρ ζάχαρη καρύδας
140γρ μέλι
1 1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. σκόνη φυσικής βανίλιας
1/3 κ.γ. σκόνη Τζίντζερ
40γρ καρύδια χοντροκομμένα
ΤΑ ΦΥΛΛΑ
5 φύλλα κρούστας προτιμήστε τα ψυγείου και όχι κατάψυξης, καθώς σπάνε λιγότερο. Αυτά που για μένα ψήνονται καλύτερα και μου δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα είναι τα φύλλα ψυγείου ΑΒ
30-40γρ Λάδι καρύδας
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Λίγη Ζάχαρη καρύδας
Λίγη κανέλα
20γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Steps

1
Done

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Βάζουμε την κολοκύθα με τα μυρωδικά, τη ζάχαρη καρύδας και το μέλι σε ένα φαρδύ τηγάνι (για να γίνει πιο γρήγορα) σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ενώ σιγοβράζει μέχρι να βγάλει τα υγρά του, περίπου 10-15 λεπτά. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε εσείς λίγο νερό, μέχρι η κολοκύθα να λιώσει και να γίνει σχεδόν σαν κρέμα.

2
Done

Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

3
Done

ΓΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα λαδώνουμε με ένα πινέλο. Ρίχνουμε ζάχαρη καρύδας σε όλο το φύλλο και τοποθετούμε 3 περίπου κ.σ. γέμιση σε κάθε φύλλο και σιγά σιγά (για να μη σπάσει) τυλίγουμε σε ρολάκι. Τοποθετούμε στο ταψί/πυρέξ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

4
Done

Λαδώνουμε και επιφανειακά την πίτα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και κανέλα.

5
Done

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.



Extra Tips

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ με αβοκάντο
next
Σοκολατένιο porridge βρώμης χωρίς βράσιμο

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.