0 0
Συμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι

Συμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι

Features:
  • Dairy Free
  • Diet Friendly
  • Egg Free
  • Multi
  • Pot
  • Vegan
  • Vegetarian
  • 25 mins
  • Serves 8-10
  • Medium

Ingredients

Αγαπημένο, κλασικό… το γλυκό της αγαπημένης γιαγιάς μου!  Βέβαια εκείνη τον έφτιαχνε με ζάχαρη και λάδι…!  Εδώ σας δίνω μία παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, με λιγότερο σιμιγδάλι, αφού μέρος του αντικαθιστούμε με αλεσμένα αμύγδαλα, χωρίς ζάχαρη φυσικά, και με το αγαπημένο υλικό μου, το λάδι καρύδας!  Ένας χαλβάς, που μπορείτε να τρώτε κάθε μέρα χωρίς τύψεις ακόμα και αν προσέχετε τη σιλουέτα σας…

Εκτυπώστε την συνταγή

(Visited 2.330 times, 1 visits today)


Ingredients

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
2 χούφτες ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα
1¾ κούπα νερό
400γρ σιρόπι αγάβης ή μέλι προτιμήστε την αγάβη για την πιο διαιτιτική εκδοχή του χαλβά
135γρ άοσμο λάδι καρύδας
1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
⅓ κουτ γλ κάρδαμο
½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
½ κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού

Steps

1
Done

Βάζουμε το μέλι, το νερό, τα μπαχαρικά και τα ξύσματα των φρούτων σε ένα κατσαρολάκι, μόλις πάρουν βράση σβήνετε το μάτι κα το αφήνετε για 10 λεπτά να βγάλουν τα έλαιά τους τα ξύσματα των φρούτων και τα μυρωδικά να μοσχομυρίσουν.

2
Done

Βάζετε τη μία χούφτα αμύγδαλα στο multi να γίνουν σαν αλεύρι και ανακατεύετε με το σιμιγδάλι σε μία μικρή κατσαρόλα.

3
Done

Χοντροκόψτε τη δεύτερη χούφτα αμύγδαλα στο multi και προσθέστε τη στο σιμιγδάλι επίσης.

4
Done

Προσθέστε το βούτυρο καρύδας και καβουρδίστε το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλα και το βούτυρο ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι να ροδίσει και να μυρίσει, περίπου 5 λεπτά. Μόλις νομίζετε ότι άρχισε να καίγεται τραβήξτε την κατσαρόλα από το μάτι!

5
Done

Προσεκτικά ρίξτε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύετε μέχρι να το ρουφήξει.

6
Done

Φορμάρετε και αφήστε να κρυώσει.

7
Done

Πασπαλίστε με έξτρα κανέλα και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας στο σερβίρισμα.



Extra Tips

  • Διατηρείται έξω ή εντός ψυγείου αν το προτιμάτε δροσερό!
  • Μπορείτε να προσθέσετε και καρύδια ή σταφίδες για έξτρα γεύση ή το σερβίρισμα.
  • για 6-8 φορμάκια μικρά/μεσαία ή μία στρογγυλή μεγάλη φόρμα.

 

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goji Mary

Είμαι η Μαρία και λατρεύω τη μαγειρική. Η κουζίνα είναι το βασίλειό μου, όπου δημιουργώ για μένα και τους αγαπημένους μου, υγιεινά γεύματα και γλυκά... γιατί τι είναι η ζωή χωρίς γλυκό?! Νέες, ελαφριές, υγιεινές και νόστιμες συνταγές, εμπνευσμένες από τις αναμνήσεις των γλυκών παιδικών μου χρόνων αλλά και από άλλους μάγειρες και μαγείρισσες που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος!

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
next
Χυμός με ανανά και φράουλες

Add Your Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.